Nem foglalkoztam politikával 1989-ben és a Hősök terén sem egyedül voltam ott, családi indíttatásból voltam ott, előzőleg nem érdekelt semmiféle politika és sokáig utána sem.
Az SZDSZ érdekelt, igen, mint mindenkit a környezetemben, nagyon népszerűek voltak, de aztán ez lecsökkent és most már nincsenek is.
Én most is úgy gondolom, hogy nem Pozsgay nyilatkozata, hanem a Németh-kormány maga (úgy összességében) állt a rendszerváltás élére, és annak volt komoly társadalmi hatása.
"A nyilas gatyás, vörös mellény, rajta szivárvány kitűzős avantgárd kombinációk"
Azt értem, hogy a Fidesz halmaz komplementer halmaza nyilas, vörös és szivárványos elemeket tartalmaz, de vajon van-e mélyebb értelme a gatya-mellény-kitűző szimbolikának. És miért pont ebben a párosításban. Talán a nyilasokhoz a Landeszmann aranyköpés miatt asszociálható a (bő)gatya, a mellényhez a "kilóg a vörös pulóver elól a zöld ing" politikai mondás alapján társul a zöld ing, és hát a kitűzők meg mindenféle színűek szoktak lenni?
De az is lehet, hogy ez az egész nincs átgondolva, lehet hogy ez a szintagmafüzér nem is lesz érettségi tétel.
"A magyar választópolgárok akkor szinte debil embert választottak háromszor kétharmaddal miniszterelnöknek. Akkor tehát vagy a választópolgárok szintén debilek, vagy a kihívók még debilek."
Előbbi. A kihívók közül max. a DK-sok és néhány LMP-s debil, a többség mentálisan rendben van.
Igazából szellemileg olyan középszinten mozognak, mint Orbán maga, csak a Fidesz pártapparátusa és médiahátszele nélkül...
A többire... Nem is gondoltam, hogy szoci vagy. Ügy érzem inkább SZDSZ. Ha tényleg fiatalabb vagy, remélem nem gondolod, hogy a Pártsajtó igazat írt. Ha éltél (tudatosan) 89 -ben, akkor nem azt kellene kérdezend, hogy milyen hatása volt az MSZMP-re a Pozsgay interjúra, hanem hogy milyen társadalmi hatása volt.
Azért ez egy érdekes hozzászólás. Orbán egy középszrű, mentálisan sérült személyiség. A magyar választópolgárok akkor szinte debil embert választottak háromszor kétharmaddal miniszterelnöknek. Akkor tehát vagy a vállsssztópolgárok szintén debilek, vagy a kihívók még debilek.