Inkabbtevet kell nezni, ott orankent haromszor lathatsz kozszolgalati lotudohireket. Bar nem artana egyeztetniuk, mert nehavugyanakkor lotudoznek, es a szegeny nezo azt se tudja melyik lotudot nezze. Meggnyugtatasul mindegyik azonos.
Par evtizedig en is zenet halgattam a napi ket oras utazasomon, persze valkmenen meg mp3- on tobbnyire evtizedekkel korabban nepszeru szamokat. Mostanaban mar inkabb hir es beszelgetos csatornakat hallgatok, amikbol most mar csak kb negy van Civilradiot meg az imadkozos radiot felszamolva illetve leszamitva.
"Majd ha a mobilokba is beepitik a dekodert, akkor tan a negy allami adon kivul masik szazat is szabadon es ingyen hallgathatunk."
Á, a földfelszíni rádiózás-tévézés mobillal halott ügy, hidd el.
Az analóg rádióadásokat még fogják ímmel-ámmal a mobilok (madzagos headsetet már senki sem cipel magával, a bluetooth-os pedig pont nem jó), de dvbt-tunert is tartalmazó mobilt már csak elvétve lehet találni.
Van még a jobb mobilokhoz is csatlakoztatható dvbt stick, amivel csak az a baj, hogy hordhatatlan tőle a telefon (az USB-C csatlakozót nem kimondottan mechanikai igénybevételre tervezték).
Ráadásul a hagyományosan sugárzott médiumokban mindig ott van:
- az ízléstől eltérő műsor
- a reklám
- és persze a propahanta
Eszem ágába se jutna már azért külön fizetni, hogy nekem eladjanak valamit, vagy épp "csak" hülyítsenek ("Ez VESZÉLYES! - hát anyád, az!).
Inkább rátolok egy mikrosd-re pár giga mp3-at a kedvencekből, oszt' haccóljon!
Röhejes, de ha egy hónapig folyamatosan hallgatsz egy sima kereskedelmi rádiót, akkor rá fogsz jönni, hogy a repertoárjuk tulajdonképp nem lehet több, mint cca. 2-300 darab zeneszám, aminek az egytizede esetleg tetszik, a többi meg legfeljebb hallgatható. Aztán ehhez jön hetente pár darab napi ötször is leadott aktuell sláger (darabonként fél óra idő!), vagy épp befuttatni kívánt középszerű dal (szintén fél óra és még csak nem is mindig tetszik - de azért hallgathatom orrvérzésig - lásd még: "67-es út" vagy "Szállj el kismadár").
Akkor arra is biztos emlékszel, hogy a vidéki suttyók első kormánya már akkor is megpróbált beletenyerelni mindenbe, amire jellemző volt a szabadság. Megpróbálták tönkretenni a Narancsot is, meg az akkori frekipályázatokon azokat, akik nekik nem tetszettek. Az a tanulság, hogy semmiben nem szabad a zorbánnal lepaktálni, alkut kötni, mert az otthonról hozott attitüdje egy életen át elkíséri majd. Jól emlékszem, mikor a rádió c-t hozták ki győztesnek, hol vannak ma ők? Folyton gyengíteni akarták a civil életet, és aki a víz felett tudta tartani a fejét, annak ez komoly erőfeszítésébe került. A civil eddig bírta.
Online hallgatok útközben rádiókat, klub, tilos, jazzy, info, civil, radiozora. A többi kormányszócső MTI média hallgathatatlan.
Nincs mindenkinek korlatlan netje, meg van akinek egyaltalan nincs. A radiok szamara persze meg van 50-100 szabad orszagos frekvencia a mindigteve hullamhosszain, csak az a gond hogy egyelore csak televiziokon lehet hallgatni oket, mert senik se copel magaval egy ketkilosdekodert, hogy az otdekas mobiljan is hallgathasson akarmit. Majd ha a mobilokba is beepitik a dekodert, akkor tan a negy allami adon kivul masik szazat is szabadon es ingyen hallgathatunk.
A kilencvenes évek elején, amikor még a kies Budán éltem, sokat hallgattam a Civilt, amely a Fixszel és a Tilossal együtt kapott sugárzási engedélyt. Ha jól emlékszem, a Civil akkor a Budai Vigadóból sugárzott.
Akkoriban mind a három adó hallgatható volt, sőt, a Tilos messze földön a jó humoráról volt nevezetes mindaddig, amíg neki nem állt karácsonyfázni.
"Egy ekkora reklam utan akar meg is tobbszorozhetik a hallgatoi letszamot a neten escnem csak Budapestrol."
Ami azt illeti, ebben van valami: a netes rádiók kora jön, amiket már nem lesz egyszerű se betiltani, se ellehetetleníteni, se teletömni "társadalmi célú hirdetésekkel". Épp az ügy apropóján néztem utána és hát 20K-tól kezdődnek ezek a szutykok. De ha valaki csak egy modult akar a meglévő hifijéhez/erősítőnek is jó rádiójához, akkor a bő feliből is kihozhatja.
Akinek korlátlan netje van, az előtt nyitva a világ.
Csak kerdes mit erunk el a csapasokkal. Eletemben mindossze negy orat halgattam a Civil radiot, megszunese napjan, mert azt se tudtam hogy egyaltalan letezik. Egy ekkora reklam utan akar meg is tobbszorozhetik a hallgatoi letszamot a neten escnem csak Budapestrol.
Nem izgatja a balliberális fórumozókat a balliberális Civil Rádió sugárzásának megszűnése, mert most testületileg Füttyös Zsótit védik egy másik topikban.
Ameddig vannak olyan modern Der Stürmerek, mint a HVG, Népszara, no meg az internetes portálok mint 444, addig ne tessenek sivalkodni szabad sajtóért...
Alapvetoen a magyar zeneszek lehetnek a bunosok, mert nem gyartanak eleg lejatszhato zenet. Egyebkent eletemben eloszor es utoljara ma este hallgattam kb negy orat a civilradiot, kar erte.