Én mint nem Budapesten élő adófizető azt szeretném ha az én adómból nem a budapesti 14 év alattiak számára csinálnának ingyenes BKV-t, amit én sehogy sem vehetnék igénybe, lévén se nem vagyok már 14 év alatt, se nem budapesti! Inkább atlétika stadionra költenék el azt a pénzt, ahova adott esetben én is eljuthatnék ezáltal nem a semmire fizetnék adót! A költségek nagyjából azonosak, ez is az is közpénzből lenne finanszírozva, mivel ugye a polgármester úr megkérte a miniszterelnök urat, hogy a kormány finanszírozza azt, hát akkor legyen már beleszólásom, hogy mire költse Karácsony úr a pénzem...
Én mint nem Budapesten élő adófizető azt szeretném ha az én adómból nem a budapesti 14 év alattiak számára csinálnának ingyenes BKV-t, amit én sehogy sem vehetnék igénybe, lévén se nem vagyok már 14 év alatt, se nem budapesti! Inkább atlétika stadionra költenék el azt a pénzt
Ingyenes tömegközlekedés: diákigazolvány, személyi igazolvány felmutatásával lehet utazni ebben a korcsoportokban a BKK járatain.
Ahogy azt Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere bejelentette, a fővárosi közgyűlés támogatása esetén pár nap múlva már díjmentesen utazhatnak a 14 éven aluliak a BKK járatain. A Budapesti Közlekedési Központ előzetes tárgylásokat folytatott a fővárossal a kérdésben, ezért a közlekedésszervező társaság az intézkedés bevezetésére felkészült reagált az Indexnek küldött közleményében a BKK a főpolgármester bejelentésére.
Mint írták, a főpolgármester javaslatát 2021. szeptember 1-jén fogja tárgyalni a közgyűlés, a képviselők támogatása esetén szeptember 2-án léphet életbe az intézkedés.
Itt az ideje, hogy a tettek mezejére lépjünk vezette fel Karácsony Gergely annak bejelentését, hogy felkéri a Fővárosi Közgyűlést, hogy vonja vissza a hozzájárulást a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezéséhez. Ezt azzal indokolta, hogy az Orbán-kormány a Fudan Egyetem budapesti campusáról szóló törvénnyel megszegte azt a megállapodást, amelyben a Diákváros megépítése volt a feltétele a sportrendezvény támogatásának.
Én mint nem Budapesten élő adófizető azt szeretném ha az én adómból nem a budapesti 14 év alattiak számára csinálnának ingyenes BKV-t, amit én sehogy sem vehetnék igénybe, lévén se nem vagyok már 14 év alatt, se nem budapesti! Inkább atlétika stadionra költenék el azt a pénzt, ahova adott esetben én is eljuthatnék
Inkább atletikai stadiont építsenek Budapestre mint Szegeden holmi egyetemekre költsék az adófizetők pénzét!
A pénteki Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint 204 milliárdot szán a kormány a Nemzeti Atlétikai Stadion, a gyalogos és kerékpáros híd, valamint a kapcsolódó létesítmények felhúzására és a megvalósítási időszakban való üzemeltetésére.
...
Lapunk korábban kikérte, és ismertette az alétikai vb-ről készült hatástanulmányt. Amely úgy számolt, hogy gadaságilag pluszos lehet a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság, ám ehhez az kellett, hogy a vb-költségek közé ne számolják oda az atlétikai központ költségeit, ami még inkább érthető most, hogy látható az ára az építkezésnek.
A PwC dolgozata szerint 166 ezer látogatót várnak az eseményre, amelyre 416 ezer belépőt adnának el, az államnak pedig valamivel több mint 30 milliárd forintjába kerülne maga a rendezés.
... stadion és a híd meg itt marad, mindenki örömére. Ennyivel is olcsóbb lehet az olimpia (papíron), amit ha nem rendezünk, az egésznek semmi értelme...
Az sajnos igaz. A magyar foci szar, hiába döntik bele a pénzt! :P Talán az atlétika sikeresebb lenne, mert ott nagyobb a színvonal és világsztárokat láthatna a nagyérdemű közönség. Az úszó EB sikeres volt Debrecenben.
Akkor jönne a sok külföldi szurkoló! Nem hiszem, hogy egy ilyen kvalitású sportesemény sikertelenségbe fulladna. Példának hozhatom a Gyulai István Memorialt, ahol szép számmal gyűltek össze mindig az atlétika kedvelői. Nem lenne másként szerintem egy hazai rendezésű világbajnokságon sem!
Még ha kevesen is vannak az ilyen kvalitású sportolóink, azért van esélyünk az éremszerzésre is. Lehet újat mondok neked, de a magyar atlétika igencsak eredményes!
"Sok nem vallásosnak sem tetszik, hogy az egyház pénzt kap, hiszen az lenne a normális, ha a hívek tartanák el a papokat."
Az Evangélikus Egyházi Közösségekben ez úgy van, hogy a hívek adományaiból tartják fenn a lelkészt és gyülekezetet. Persze, lehet pályázni támogatásokra. de a perselypénz, egyházfenntartói járulék és az adományok adják a bevételi részt!
Szerintem ez az ingyen BKV dolog nem megvalósítható... Még a 14 év alattiak között is, ha bevezetésre kerülne, akkor is folyamatosan tolódik az ígért időpont, így Karácsony Gergő sem tarja be a szavát! :P Az atlétikai stadion jó lenne, legalábbis én támogatom. Csepelen jobb lenne, de tőlem Debrecenben is felépíthetik!
"hát akkor legyen már beleszólásom, hogy mire költse Karácsony úr a pénzem..."
Van is. Azért van most Fidesz-kormány. Egyébként pedig ha tetszik, ha nem, az ország fővárosa akkor is Budapest, ha nem tetszik, tessék kilobbizni a Fidesznél, hogy költöztessék az egészet Bivalyba@sznádalsóra.