Keresés

Részletes keresés

pici mici a pók Creative Commons License 2021.08.26 0 0 61

Én mint nem Budapesten élő adófizető azt szeretném ha az én adómból nem a budapesti 14 év alattiak számára csinálnának ingyenes BKV-t, amit én sehogy sem vehetnék igénybe, lévén se nem vagyok már 14 év alatt, se nem budapesti! Inkább atlétika stadionra költenék el azt a pénzt

hehehe nem jott be az irigy magyarok dolga !

https://index.hu/belfold/2021/08/26/karacsony-gergely-ingyenes-tomegkozlekedes-14-ev-sajtotajekoztato/

• Ingyenes tömegközlekedés: diákigazolvány, személyi igazolvány felmutatásával lehet utazni ebben a korcsoportokban a BKK járatain.

„Ahogy azt Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere bejelentette, a fővárosi közgyűlés támogatása esetén pár nap múlva már díjmentesen utazhatnak a 14 éven aluliak a BKK járatain. A Budapesti Közlekedési Központ előzetes tárgylásokat folytatott a fővárossal a kérdésben, ezért a közlekedésszervező társaság az intézkedés bevezetésére felkészült” – reagált az Indexnek küldött közleményében a BKK a főpolgármester bejelentésére.

Mint írták, a főpolgármester javaslatát 2021. szeptember 1-jén fogja tárgyalni a közgyűlés, a képviselők támogatása esetén szeptember 2-án léphet életbe az intézkedés.

https://index.hu/belfold/2021/08/26/karacsony-gergely-atletikai-vilagbajnoksag-budapest-hozzajarulas/

Itt az ideje, hogy a tettek mezejére lépjünk – vezette fel Karácsony Gergely annak bejelentését, hogy felkéri a Fővárosi Közgyűlést, hogy vonja vissza a hozzájárulást a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezéséhez. Ezt azzal indokolta, hogy az Orbán-kormány a Fudan Egyetem budapesti campusáról szóló törvénnyel megszegte azt a megállapodást, amelyben a Diákváros megépítése volt a feltétele a sportrendezvény támogatásának.

Előzmény: kispete95 (-)
pici mici a pók Creative Commons License 2020.10.31 0 0 60

Én mint nem Budapesten élő adófizető azt szeretném ha az én adómból nem a budapesti 14 év alattiak számára csinálnának ingyenes BKV-t, amit én sehogy sem vehetnék igénybe, lévén se nem vagyok már 14 év alatt, se nem budapesti! Inkább atlétika stadionra költenék el azt a pénzt, ahova adott esetben én is eljuthatnék

Inkább atletikai stadiont építsenek Budapestre mint Szegeden holmi egyetemekre költsék az adófizetők pénzét!

Oke, egyetértünk az elveddel. Akkor legyen

NOMomentum Creative Commons License 2020.10.31 -1 0 59

Watchdog Creative Commons License 2020.10.31 0 0 58

Alakul:

https://24.hu/kozelet/2020/10/31/atletikai-vb-2023-epitkezes-hid/

A pénteki Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint 204 milliárdot szán a kormány a Nemzeti Atlétikai Stadion, a gyalogos és kerékpáros híd, valamint a kapcsolódó létesítmények felhúzására és a megvalósítási időszakban való üzemeltetésére.

...

Lapunk korábban kikérte, és ismertette az alétikai vb-ről készült hatástanulmányt. Amely úgy számolt, hogy gadaságilag pluszos lehet a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság, ám ehhez az kellett, hogy a vb-költségek közé ne számolják oda az atlétikai központ költségeit, ami még inkább érthető most, hogy látható az ára az építkezésnek.

A PwC dolgozata szerint 166 ezer látogatót várnak az eseményre, amelyre 416 ezer belépőt adnának el, az államnak pedig valamivel több mint 30 milliárd forintjába kerülne maga a rendezés.

... stadion és a híd meg itt marad, mindenki örömére. Ennyivel is olcsóbb lehet az olimpia (papíron), amit ha nem rendezünk, az egésznek semmi értelme...

Törölt nick Creative Commons License 2019.11.10 0 0 57

Stadion helyett több hektár zöld felületet jelent az atlétikai vb

https://youtu.be/3XJY9Q2O4-4

Gyulai Márton: Ez nem csak az atlétikáról szól

http://www.nemzetisport.hu/atletika/gyulai-marton-ez-nem-csak-az-atletikarol-szol-2731677

Traubi Creative Commons License 2019.11.08 0 0 56

világsztárokat láthatna a nagyérdemű közönség

Egyszer. A bolondnak is megéri.

Előzmény: Törölt nick (55)
Törölt nick Creative Commons License 2019.11.08 0 0 55

Az sajnos igaz. A magyar foci szar, hiába döntik bele a pénzt! :P Talán az atlétika sikeresebb lenne, mert ott nagyobb a színvonal és világsztárokat láthatna a nagyérdemű közönség. Az úszó EB sikeres volt Debrecenben.

Előzmény: püfffneki (54)
püfffneki Creative Commons License 2019.11.08 0 0 54

Én úgy hallottam, hogy a focistadion is üresen kong Debrecenben.

Előzmény: Törölt nick (52)
Törölt nick Creative Commons License 2019.11.08 0 0 53

Szerintem kell atlétikai vébé! :D

Előzmény: baculum (50)
Törölt nick Creative Commons License 2019.11.08 0 0 52

Akkor jönne a sok külföldi szurkoló! Nem hiszem, hogy egy ilyen kvalitású sportesemény sikertelenségbe fulladna. Példának hozhatom a Gyulai István Memorialt, ahol szép számmal gyűltek össze mindig az atlétika kedvelői. Nem lenne másként szerintem egy hazai rendezésű világbajnokságon sem!

Előzmény: püfffneki (51)
püfffneki Creative Commons License 2019.11.08 0 0 51

Nálunk nem annyira népszerű ez a sportág, és nem hinném, hogy megtöltenék a nézők a stadiont.

Az meg annyira ciki a sportolóknak ha némaság van.

Néztem most a torna VBt micsoda elképesztő közönség volt.

Előzmény: Törölt nick (47)
baculum Creative Commons License 2019.11.08 0 0 50

Futkározni bárhol lehet, akár egy bevásárlóközpont körül is. :-)

Előzmény: Törölt nick (49)
Törölt nick Creative Commons License 2019.11.08 0 0 49

Még ha kevesen is vannak az ilyen kvalitású sportolóink, azért van esélyünk az éremszerzésre is. Lehet újat mondok neked, de a magyar atlétika igencsak eredményes!

Előzmény: jó hír (19)
Törölt nick Creative Commons License 2019.11.08 0 0 48

"Sok nem vallásosnak sem tetszik, hogy az egyház pénzt kap, hiszen az lenne a normális, ha a hívek tartanák el a papokat."

Az Evangélikus Egyházi Közösségekben ez úgy van, hogy a hívek adományaiból tartják fenn a lelkészt és gyülekezetet. Persze, lehet pályázni támogatásokra. de a perselypénz, egyházfenntartói járulék és az adományok adják a bevételi részt!

Előzmény: Vajk (5)
Törölt nick Creative Commons License 2019.11.08 0 0 47

Szerintem ez az ingyen BKV dolog nem megvalósítható... Még a 14 év alattiak között is, ha bevezetésre kerülne, akkor is folyamatosan tolódik az ígért időpont, így Karácsony Gergő sem tarja be a szavát! :P Az atlétikai stadion jó lenne, legalábbis én támogatom. Csepelen jobb lenne, de tőlem Debrecenben is felépíthetik! 

Törölt nick Creative Commons License 2019.11.08 0 0 46

Az életkorod ott van a sárga karikában, tehát igénybe veheted. (Ez nem facebook)

Nekem 4 év az életkorom ls pantherákat is felengednek a BKV járatokra?

Háténimmárkitválasszak? Creative Commons License 2019.11.07 0 0 45

Nekem Merci gyár nélkül is tetszik így, ahogy van.

Pont egy olyan (egyetem) város, aminek jellege van.

Inkább tíz Agóra, mint egy Merci oda!

Előzmény: kispete95 (39)
Háténimmárkitválasszak? Creative Commons License 2019.11.07 0 0 44

Fizettek eddig is és fizetnek ezután is, csak belevau, hogy ki CÖF-jénél is landol a pénzük.

És ezek kemény fejűek ám! Pávatáncra nem adnak.

A következő adag elosztásánál már jelezték is előre, Vitykáék persze feldemhedtek.

Szóval fizetni fognak, csak más leosztásban.

Bizony, ilyen az élet!

Előzmény: Kagylóssy Béla (40)
püfffneki Creative Commons License 2019.11.07 0 0 43

Felcsútra kérem, csakis oda. Ott már van gyönyörű stadion, sportcsarnok, lehet edzeni az uraknak, és jó a közlekedés kisvasúttal.

Előzmény: seymour_ (42)
seymour_ Creative Commons License 2019.11.07 0 0 42

"hát akkor legyen már beleszólásom, hogy mire költse Karácsony úr a pénzem..."

Van is. Azért van most Fidesz-kormány. Egyébként pedig ha tetszik, ha nem, az ország fővárosa akkor is Budapest, ha nem tetszik, tessék kilobbizni a Fidesznél, hogy költöztessék az egészet Bivalyba@sznádalsóra.

SchiSa Creative Commons License 2019.11.07 0 0 41
kispete95 Creative Commons License 2019.11.07 0 0 39

Egyébként inkább egy Merci gyár mint 10 Agóra vagy térkövezett utca! Csak sajnos Szegeden ez fordítva van... 

Előzmény: Háténimmárkitválasszak? (36)
kispete95 Creative Commons License 2019.11.07 0 0 38

Persze, hogy tudom mi az Agora! Nem rossz, csak éppen nem is igazán hasznos... 

Előzmény: Háténimmárkitválasszak? (36)
baculum Creative Commons License 2019.11.07 0 0 37

Tanuskodni nem fog elmenni a kallauz mellett.

Előzmény: KhwaRezmi (35)
Háténimmárkitválasszak? Creative Commons License 2019.11.07 0 0 36

Dehogynem!

Sorra nyeri a választásokat.

Amúgy inkább tíz Agora (ha tudod, mi az), mint egy stadion!

Előzmény: kispete95 (31)
KhwaRezmi Creative Commons License 2019.11.07 0 1 35

Megkérdezheti a kalauztól, hogy kér-e segítséget, s ha igen, akkor milyen formában.

Előzmény: baculum (34)
baculum Creative Commons License 2019.11.07 0 0 34

Kényszerítse a kalauzt?

:-)

Előzmény: KhwaRezmi (33)
KhwaRezmi Creative Commons License 2019.11.07 0 1 33

Állampolgári kötelesség a közrend fönntartásában történő közreműködés.

Előzmény: baculum (32)
baculum Creative Commons License 2019.11.07 0 1 32

A közrend fenntartása nem a kalauz dolga. 

Ennyike.

Előzmény: etomcat (28)
kispete95 Creative Commons License 2019.11.07 0 0 31

Nem lenne rossz ha lenne ilyen lehetőség Szegeden, de Botka Laci sajnos nem csinál semmit 17 éve..

Előzmény: SchiSa (7)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!