A cég termékeinek nagy részét egyelőre külföldön készítik, az üzleti modell sem tűnik meggyőzőnek, és rövid időn belül már a harmadik ügyvezetőt fogyasztja Mészáros Lőrinc vállalkozása.
A magyar könnyűipar felélesztését és kecskeméti, jászberényi, gombai és rakamazi gyártást ígért Mészáros Lőrinc sportszermárkája, a 2Rule, ám a 444a tényfeltáró újságírás eszközeivel élve megnézte, mi van a mezek cimkéjére írva. És Gomba, Rakamaz vagy Jászberény sem lehet maradéktalanul elégedett: az van oda írva, hogy származási hely Törökország, Banglades, Kína.
"Gyártunk majd jó kis szovjet benzinnel működő buszt vagy robbanóstévét? Esetleg Videoton számítógépet? :D" De jó lenne,Nekem volt Orion színes tévém 1985-2011.ig használtam utána még egy munkatársamnak adtam. Vajon ezek a lapos tvék meddig bírják?
Csak mert én idén februárban vettem egy kis Orion LED TV-t, és az még olyan volt, hogy magyar márka, amely szingapúri kézben van, és Romániában szereli össze kínai alkatrészekből a terméket - köztük az említett kistv-t.
Ez egy alapvető tévedés. Az Orion márka japán, már az 1980-as években létezett, komoly jogvitákat kiváltva az európai piacon a magyar Orionnal.
Az ügy a magyar Orion megszűntével zárult, sőt a japánok (bár ekkor már szingapúri kézben volt a cég egy része) megvették a magyar Orion márkanév használati jogát.
Ezért láthatsz néha a néhai magyar Orion logójával elektronikai termékeket, miközben azok már Made in China.
Ja, aztán véletlenül bevonulnak katonailag mindenhova és megalapítják a Bajor-(talán magyar bár nem biztos) Monarchiát. :) Ha már ennyire függetlenek..:)
Csak mert én idén februárban vettem egy kis Orion LED TV-t, és az még olyan volt, hogy magyar márka, amely szingapúri kézben van, és Romániában szereli össze kínai alkatrészekből a terméket - köztük az említett kistv-t.
Az mindenesetre biztató, hogy a jelvénye megint a régi, háromfejű Orion-embléma lett; talán hazatalál a gyökerekhez ez a vállalat.
A Széles Gábor-féle Ikarus meg mit termel, mit készít, ha szabad tudnom?
"A magyar gyárak úgy jönnek létre, hogy államosítunk néhány szabálytalankodó multit"
Mondok jobbat! Vegyünk fel sok hitelt a németektől, akik majd gyárakat hoznak ide, amikben dolgoztatjuk a magyar melóst, meg még aki idejön. Namost a rengeteg hitel miatt a forint elértéktelenedik, a megélhetési költségek megnőnek, aminek nyomán a melósnak még többet kell dolgoznia. Következésképp nincs ideje/ereje sztrájkolni, zavarogni/kormányt buktatni. Azon kívül adunk nekik 5 perc gyűlöletet Emanuel Goldstein Soros György képében. Win-win!