Keresés

Részletes keresés

Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.01.03 0 0 143

Néhány IGe (az ateizmus logikai megbuktatója) memetikai kép az ateizmus, mint áltudomány témakörhöz.

Ami ugyan nem tudománytagadás, de még is a tudomány semmibe nézése gyakorlatilag.

Előzmény: Cleaning Cloths (142)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.01.03 0 0 142

Amit a bevezetőben írtál az tudománytalan marhaság és halandzsa.

Az ateizmus ettől még persze áltudomány, de nem azért amiért te írtad.

Azért a te saját vallásosod a JahveZsidSátánIsten és annak avatárja Zombijézuska hit is az.

Előzmény: Sharion (-)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.01.03 0 0 141

A legtöbb ateista egy tudománytalan marhaság, tehát a hamis dilemma érvelési hiba miatt vallja magát csak ateistának. 

Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.12.28 0 0 140

...

Az ateizmus, ami jellemzően hazánkban nem poli-ateizmus, hanem inkább mono-ateizmus tudományosan és logikusan egy mentális zavar. Valóban összezavarja az egyén tudatát. Az összezavart tudat meg nem nagyon tud logikusan gondolkozni ezeken a részterületeken. 

Tehát semmivel sem jobb bármelyik szokványos vallási irányzattól.

Sőt némelyik vallási irányzat kevésbé "beteges." 

MemetikaTan Creative Commons License 2022.10.01 0 0 139

Sőt ugyebár helyesen az Istenek létezése van bizonyítva. Mégpedig az, hogy az emberiség nagyon sok Istent teremtett eddigi történelme során. Aki ezt a tényt tagadja ... nos az súlyos mentális zavar ... tagadásvallásos.

Nincs tudományos bizonyíték Isten létezésére?

Isten és az Istenek születési és létezési helye az emberek agya. Ami persze hajszál pontosan megegyezik az ateizmus születési és létezési helyével. Bővebben: Isten létezésének a bizonyítékai?

Ez a tudományos vizsgálódás és tesztelés eredménye és  azt túl sok tudós által és túl sok tudományi ágban cseng össze, tehát tény. Sorolok néhányat. Igen pszichológia, pszichiátria is, de ott van a etológia és azon belül a humán etológia, logika, biológia, neurológia, szociológia, történelem, irodalom, régészet, mitológia kutatás, memetika, pszichovirulógia, tudományfilozófia, fizika, kémia, szemantika, episztemológia ... stb ...

Gyakorlatilag a teológia és néhány metafizikai filozófiai irányzat mond ennek csak ellen, de azok meg áltudományok

dialektusos bizonyítás:

Legújabb humánetológiai  tagadásvallásos mono-ateista emberi megfigyelésem eredménye. Párbeszédesen tálalva:

IGe: Egyértelműen hazudsz, hiszen Istenek vannak és sok!!! Ez tudományos tény!!!

Amur: Baromság.

IGe: Aton, Hórusz, Mithrász, Dionüszosz, Attis, Krisna, Visnu, Baál, Thor, Wotan, Borvo, Jahve, Marduk, Allah, Ré, Zeusz, Siva, Dyḗus,  Ahura Mazdá, Nagy Manitu. ... és lehetne ezt sorolni több tízezerig. Ez szerinted 1 Isten??? !!! :-)

IGe: Elsunyítottad a választ, ami mono-ateizmusra, azaz rejtett és látens egyistenhitre, JahveTeremtőre utaló jel.

Amur:  Baromság.

IGe:  Tehát tagadod a Vallások és Istenek evolúcióját. Evolúció tagadó vagy !!! :-)

Amur:  Baromság. Jelenleg egyetlen egy isten (kisbetű bammeg!) létezése sem bizonyított. Na, ez a tudományos tény. Amit te művelsz, hogy összekevered a kitalált dolgokat a valóban létező dolgokkal, azt minden értelmes ember hangosan megmosolyogja, akkora baromság.

IGe: VAN-ságról írtam és nem a metafizikai hablatty "LÉTEZÉSRŐL" Tény, hogy az emberiségnek sok-sok Istene van és sok-sok Isten teremtett, talált ki. Ha ezt tagadod ... akkor elérted a lapos-Naposok és lapos-Földesek színvonalát.

Amur: Orbitális baromság. Kisbetű b@zmeg, kisbetű!!!!! Ennyit se tudsz. Az eszem megáll.

IGe: Isten összeszámlálás. Még nemzetenként és népenként is ki van gyűjtve az egyes népek Istenei. Mentális zavarod van??? Itt van egyben is a Marvel-szerűen tálalva a népek Istenei: Istenek, akiket az emberiség kitalált.

Amur: Nem az "Istenei", szerencsétlen, hanem az "istenei". Kisbetű bammeg!!!!! Még ennyit se tudsz. Elképesztő.

IGe: Tényleg??? Ha nagy kezdőbetűvel írod, hogy Autó, akkor már csak egy lesz belőle??? Mesélj még ilyen sületlenségeket!!! :-) 

IGe: Te kevered bele a látens EgyIsten hitedet. Jómagam egyértelműen leírtam, hogy az emberiség sok-sok Istene jellemzően kitalált és nem valóságos. A panteizmus és az atonizmus Istenei ami félig meddig valóságos Istenek. Mert a Természet és a Nap az valóságos ugye. A Tudományos Isten meg feltárt és nem kitalált. Annak a létezése, vansága és valóságossága is tény viszont.

Amur: Figyeld, szellemileg kihívásokkal küzdő barátom! Most csak neked elmagyarázom: "Isten" így nagybetűvel a zsidó-keresztény vallások egyistenének az egyik NEVE. Az emberfeletti képességekkel rendelkező és természetfeletti lények pedig az "istenek". Kisbetűvel. Az "autó" kisbetűvel a négy kerekű, motorral rendelkező járműre használt szó. Az "Autó" nagybetűvel egy NÉV, például egy hülye szülő úgy cseszett ki a csemetéjével, hogy Nagy Autó-nak anyakönyveztette. Nagybetű=személynév (vagy egyéb egyedi dolog neve). Kisbetű=főnév (azonos tulajdonságokkal rendelkező dolgok megnevezésére általánosságban használt szó). Ezt vésd az eszedbe.

IGe:  Tényleg és László név is csak egy van hazánkban és nem inkább cirka 370 ezer? Igazán beleolvashatnál néhány vallási szakkönyvbe, vagy lexikonba: a bibliai judeo-keresztény Isten nevei: JHVH = Jáhve = Jehovah = Jehova = Adonáj = Elochim = Eloah = Elohim = Él = Élim = El-Saddaj = Él-Eljon=  Necach Izrael = ZombiJézuska = Szentlélek = Demiurgosz = Sátán = Úr = Atya, Gatya …stb  Tehát túl sok különálló neve is van.

IGe:  Amur nick kommentjeit ezennel elrejtem és a jövőben általánosságban nem is olvasom és nem is reagálok rá. Aki a valóságot, hogy sok Isten van,  a LaposFöldesek szintjén tagadja, arra kár karaktereket és figyelmet is áldozni.

Előzmény: Cleaning Cloths (138)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.10.01 0 0 138

fhrfl nick 200379 írta:

"Nem lep meg, ugye, hogy Isten létezése bizonyítva van, és hogy nem vagyok vevő az értetlenkedők értetlenkedésére? "

Előzmény: kitadimanta (200376)

MemetikaTan Creative Commons License 2022.10.01 0 0 137

A hazai tagadásvallásos ateisták is gondban vannak, a Magyar Ateista Mémbázis közösségükben, hogy mi is a helyes adatlap kitöltés. Megy ott a bizonytalan vita ezerrel.

Nem is gondolva hazai 20-30 ezer körüli Jedikre, akik benne lennének a hazai legnagyobb 10 vallási közösségében, ha megszámolnák őket és nem csalnák el a jelenlétüket. 

Persze nekem is gond lenne ... mert olyan lehetőség sincs, hogy : Nekem nyolc vallásom van

lipovánok Creative Commons License 2022.09.22 0 0 136

"Isten" az egy név? Tényleg és László név is csak egy van hazánkban és nem inkább cirka 370 ezer?

"Isten" az nem egy név. És az "Úr" sem, pedig Leslie azt hitte.

Tényleg és László név is csak egy van hazánkban és nem inkább cirka 370 ezer?

Nem, László név nem csak egy van hazánkban hanem inkább cirka 370 ezer.

Előzmény: Cleaning Cloths (135)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.09.22 -1 0 135

"Isten" az egy név? Tényleg és László név is csak egy van hazánkban és nem inkább cirka 370 ezer?

LaposFöldes ateisták -blogbejegyzés ~2 perc olvasás

Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.09.07 -1 0 134

Az októberben kezdődő országos népszavazás kérdőívén az ateizmust a vallások közé sorolták.

Egyébként tudományfilozófiailag teljesen jogosan.

Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.09.06 -1 0 133

Vannak más terültei is a matematikának ami főként nem a számokra épül.

Például a halmazelméleti műveletek is ilyenek.

Előzmény: Cleaning Cloths (132)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.09.06 -1 0 132

EAmurNárciszMágusEltárs írta:

"A matematikának KIZÁRÓLAG A SZÁMOKHOZ van köze."

Amit persze maga sem gondolhatott túl komolyan, mert azért mértant és szerkesztést neki is kellett tanulni.

Másrészt a matematikai formalizálásban sincsenek számok.

Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.08.21 -1 0 131

A panteizmus Istene létezik és valóságos is.

Az atonizmus Istene létezik és a valóságban is.

A Tudományos Isten is van. Bizonyított.

Előzmény: Kútásóóó (130)
Kútásóóó Creative Commons License 2022.08.21 -1 0 130

Vannak a kereső ateisták, akik kizárólag a "nemlétező istenüket" keresik.

A létező isteneket nem keresik mert azokkal már torkig vannak, (ma már szinte minden sarkon áll egy szekta)  csakis a nemlétezővel elégednének meg, de nemlétező istenek, mint tudjuk nem létez hetnek, Vagy mégis?

Mert egy nem létező követ, csak egy nem létező Isten elvileg teremthetne ha létezne...  

Előzmény: Cleaning Cloths (129)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.08.20 -1 0 129

Ateizmus variációi és fajtái:

- ókori

- filozófiai

- vallásos

- harcos

- újkori

- modern

- politikai

- vallásközi

- teológiai ateizmus

- poli-ateizmus

- summa- ateizmus

- paródia ateizmus

- demagóg - amely a Tudományos Istent tagadja

- stb

Sharion Creative Commons License 2019.04.16 -1 0 128

Elolvastad amit írtam?

Nemhiszem...

Előzmény: Vajk (127)
Vajk Creative Commons License 2019.04.16 -3 1 127

Te nagyon buta vagy.

"Ha valaki azt állítja, hogy Isten (melyik?) létére nincsenek meggyőző bizonyítékok"

Ez nem állítás hanem tagadás. Nem mondatszerkezetileg, hanem jelentésben, logikailag.
Tagadja Isten létét.
Nyilván azért, mert az Isten létét ÁLLÍTÓ emberek még nem tudtak az ÁLLÍTÁSUKRA bizonyítékot mutatni.

Te tudsz?

Előzmény: Sharion (126)
Sharion Creative Commons License 2019.04.16 -1 0 126

A bizonyítás kényszere azon van, aki állít.

Ha valaki azt állítja, hogy Isten (melyik?) létére nincsenek meggyőző bizonyítékok, annak bizonyítania kell, mivel az állítása filozófiailag tarthatatlan.

Ha azt állítja, hogy számára nincsenek meggyőző bizonyítékok, akkor nem kell bizonyítania.

Ha az ateisták azt állítják, hogy az a probléma a teizmussal, az, hogy az Istenről adott állításai bizonyítatlanok, akkor az ateisták ellenkező előjelű állítása (nincs Isten) is bizonyítatlan, így saját rendszerük dönti össze saját világnézetüket.

Egyébként meg én kérdeztem előbb.

Előzmény: Vajk (124)
Sharion Creative Commons License 2019.04.16 -1 1 125

Logikailag mit?

Az istenhit nem szorul bizonyításra, mivel hit és nem állítás.

Előzmény: Vajk (123)
Vajk Creative Commons License 2019.04.16 -3 2 124

A logika.....  mert nem az szokott bizonyítani, aki tagad, hanem az, aki állít.

Előzmény: Sharion (118)
Vajk Creative Commons License 2019.04.16 -3 2 123

Elég lesz logikailag is

Előzmény: Sharion (115)
Sharion Creative Commons License 2019.04.15 -2 0 122

Szerintem nem én hazudok...de mindegy.

A bizonyítékokra térve:

Milyen empirikus bizonyíték létezik arra, hogy kizárólag az empirikus bizonyítékkal alátámasztott dolgokat fogadhatjuk el igaznak és létezőnek?

Előzmény: Run like hell (121)
Run like hell Creative Commons License 2019.04.15 -4 2 121

Azt javasoltad, ne álljon velem senki szóba

Csak jelzem, hogy hazudsz is, ami nem szép dolog.

Előzmény: Sharion (120)
Sharion Creative Commons License 2019.04.15 -2 0 120

Azt javasoltad, ne álljon velem senki szóba, de rossz példát mutatsz nekik.

Hogy higgyenek neked?

Nem én állítom hogy létezik, hanem Ő.

Én "csak" elhiszem. Ezért vagyok hívő.

Most te jössz.

Előzmény: Run like hell (119)
Run like hell Creative Commons License 2019.04.15 -4 0 119

Én nem is állítok semmit.

Tehát még a saját topiknyitó szövegedet is képtelen vagy értelmezni. Sajnos súlyosabb a gond, mint ahogy eddig gondoltam, pedig nem tettem magasra a lécet, elhiheted...

Na szevasz, hirdesd az igét nyugodtan, gondolkodni pedig ne próbálj, mert még kárt teszel magadban...

Előzmény: Sharion (116)
Sharion Creative Commons License 2019.04.15 -1 1 118

De mi az ateizmus tudományos bizonyítéka?

Előzmény: Vajk (113)
Sharion Creative Commons License 2019.04.15 -1 1 117

Az ateistákat tagadni? :D

És én vagyok buta...

Egyébként nem haragszom rájuk. Ők haragudnak a vallásosakra, miközben ők is azok.

Előzmény: Vajk (112)
Sharion Creative Commons License 2019.04.15 -1 0 116

Én nem is állítok semmit.

Aki állít, az az ateista.

Előzmény: Run like hell (114)
Sharion Creative Commons License 2019.04.15 -1 0 115

Természettudományosan gondoltad a bizonyítást?

Előzmény: Vajk (113)
Run like hell Creative Commons License 2019.04.15 -4 1 114

Milyen alapon utasítja el az ateizmus bármilyen isten-természetfeletti  létezését?

Olyan alapon, hogy egyetlen bizonyíték sincs rá. Te sem tudsz egyetlen egyet sem mondani, ezért nyitsz újabb topikokat azoknak a gyalázására, akik nem úgy gondolják, ahogyan te.

Ha lennének érveid, nem lenne erre szükséged. De érveid azok nincsenek, ezért marad számodra a másképp gondolkodók szánalmas megköpködése.

Előzmény: Sharion (111)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!