– mondta a volt külügyminiszter. „Magyarországnak választani kell rövid időn belül, és ezt Trump és az adminisztrációja biztosan megköveteli, hogy Kínával tovább mélyíti Magyarország a kapcsolatot, vagy pedig leépíti ezt a kapcsolatot” – véli Jeszenszky.
„Most nincsenek idegen tankok – nálunk nincsenek –, de nyomásgyakorlás igen” – találta meg Dömötör is gyorsan a párhuzamot 1956 és 2023 között. Sőt azt is mondta, hogy a tét ugyanaz, mint 1956-ban, csak „más gúnyában jelentkezik”.
„A célunk sem lehet kevesebb, mint akkor. Elérni, hogy ne dönthessenek mások helyettünk. Nem fogunk úgy táncolni, ahogy mások fütyülnek. Csak a magyarok táncát járjuk” – tette hozzá az államtitkár.
Reagált a kormány a Kreml Magyarországról hozott döntésére- kmb -követés2023.03.30. 16:43
Tovább a rovatra Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön reagált a hírre, miszerint Oroszország felvette Magyarországot az úgynevezett barátságtalan országok listájára.
Nem akarom megsérteni a min.elnök urat, de szerintem megzakkant mára. Nem tudja mit nyilatkozott tegnap, vagy ha tudja annál rosszabb. Volt már a világpolitikában, inkább a hadtörtnelemben, olyan vezető aki nem hallgatott a szaktanácsadóira sem, oszt kitűzte az ellen a zászlaját az országa házára
Mit lehet olyanra mondani aki nem látja hogy a világ fejlettebb fele Ukrajnát támogatja keményen, a világ másik felét meg nem érdekli ez a buli
Ott ahol SzaudArábia milliós USd-T ANÁNLOTT FEL Ukrajnának és személyesen látogatott a zongoristáhóz, talán végig kellene gondolni a külpolitikát
Svéd-Finn nátoba szavazás procedurát nem is emlitem most
Nem is kell a sorok között olvasnunk ahhoz, hogy Orbán pálfordulásának bizonyítékait megtaláljuk. Egyrészt egyértelműen kijelentette, hogy Oroszország nem nyerheti meg ezt a háborút, másrészt Szijjártó Péter külügyekért is felelős külkereskedelmi miniszter elismerte, hogy folyik a technikai előkészítése egy Orbán-Zelenszkij találkozónak, amelynek helyszíne nagy valószínűséggel Kijev lesz. A fideszes zenekar kottáit azonban csak lassan cserélik le, ugyanis félő, hogy ez a fordulat olyan gyors lenne a fokozatos hangnemváltás nélkül, hogy néhányan bele is szédülnének.
A kormánypárti tábor ugyanis megszokta azt, hogy kritika nélkül fogadja el a kormányfő instrukcióit, vagyis, ha ő azt mondta, hogy az ukránok gonosz emberek, az oroszok pedig jogosan támadtak a szomszédaikra, akkor az biztos, hogy úgy is van. Ma már azonban olyan kijelentések is érkeznek a legmagasabb kormányzati körökből, hogy az oroszok agressziót követnek el, az ukránokat pedig támogatni kell a harcukban. Nem arról van szó azonban, hogy megszólalt egy belső hang a fideszes vezetőkben, amely azt mondja, hogy nem csak logikátlan, de erkölcsileg el is ítélendő az, amit Vlagyimir Putyin tesz, hanem megváltoztak a politikai realitások, ezért el kell kezdeni kihátrálni a Kreml ura mögül.
Orbán Viktor pontosan tudja, hogy számára ez a kétpólusú világ nem tartogat túl sok jót, hiszen a lavírozás nagymestereként komoly előnyre tudott szert tenni az elmosódott arcvonalak terepén. Számára ideális szerep volt ugyanis egyszerre az EU tagjának lenni, annak megannyi előnyét élvezni, ugyanakkor különösebb következmények nélkül dörgölőzhetett Oroszországhoz és Kínához, és építhette kapcsolatait az úgynevezett türk államok despotáival.
A magyar külpolitika ezért meglehetősen esetlenül mozog ebben a légüres térben, hiszen folyamatosan magyarázkodnia kell, miért kedvez döntéseivel az agresszornak.
Ha valóban reálpolitikus lenne Orbán Viktor, már régen belátta volna, hogy csak árt önmagának, kormányának és az országnak azzal, hogy továbbra is két kapura játszik. Minél mélyebbre süllyed ugyanis Oroszország a háborúba, és minél több támogatást nyújtanak a nyugati szövetségesek Ukrajnának, annál világosabb, hogy ez a hidegháborús korszák hosszú lesz, és valószínűleg az áhított béke megkötése után is mély szakadék tátong majd Kelet és Nyugat között, ami a mostani magyar külpolitika feladását vonhatja maga után.
„Tehát ezért szerintem Magyarországon a kötelező oltás a vírus ügyében felnőttek esetében nem járható. El tudok képzelni ilyen helyzetet, hiszen gyerekkorban vannak kötelező oltások, amikor azokat be kell adni. De felnőtt embereknek koronavírus ügyben előírni a kötelező oltást, én szerintem ez Magyarországon nem működik”
de ne ringassuk magunkat abba az illúzióba, hogy a maszk megvéd bennünket. A maszk nem véd meg bennünket.
A pávatánc pedig „azért engedhető meg, mert annyira nem vagyunk kiemelkedően fontosak a nyugati partnerek számára, hogy komolyan nekiálljanak büntetni”.
Orban akkor Trump bukasara szamit es mar kezdi a pavatancot (ahogy mar dobta Trumpot egyszer amikor ugy nezett ki Hillary gyoz). Mert az hogy az allitolagos nagy Orban barat trump pont Netanjahu nagy haverjat ne hivna meg hanem helyette Orban csicskajat?
Es Orban meg nem akar m,enni ilyen tortenelmi dologra amikor ezerrel gorcsolt hogy vegre fogadja mar trump utolsokent a szomszedos orszagok kozul?
Napközben tagadta a belarusz elnök, hogy új választást tartana az elcsalt helyett, délután mégis közölte: alkotmánymódosítás után új elnökválasztás jöhet.
iaba no a gyerekszobva es muveltseg hianyanak eredmenye :0)))))))))
.
Az Atheneum 1841-es, 48-as számában Kurucz Pál (aki valószínűleg Bajza József) elég pontos üzenetet küldött a jövőbe, 179 évvel későbbre, nekünk. Egyetlen rövid bekezdésben igen velősen, és a jövőbe látóan foglalta össze a tegnapi nap eseményeit
Politikusportrék - Orbán Viktor, Századvég 1994, 176-189. o.
"A sikertelenségre megpróbálnak magyarázatot találni. Úgy gondolják, hogy a hiba nem bennük van. A nép az ő felfogásuk szerint eredendően jó, s a hihetetlenül jó szándékú, nemes nép és a hihetetlenül jó szándékú és nemes kormányzat közé ékelődve befészkelődik az ellenség, amely állandóan csak problémát okoz. Nos, ez az ellenség liberál-bolsevik cafrangokba bújt urakból áll, mint amilyen én is vagyok..." (KRITIKA, 1992/2.)
Orbán Viktor2020.07.21.
A Politico egy forrása szerint a dolog nem véletlen, direkt fogalmazták félremagyarázhatóvá a megállapodást. „A jogállamiságról szóló szöveg célja, hogy megfelelően képlékeny legyen ahhoz, hogy Orbánt megkímélje az arcvesztéstől, de elég világos ahhoz, hogy ne tudják kijátszani”.
Magyarországnak, nekem személyesen szerencsém van, mert én voltam katona, a fél életemet edzőtáborokban és öltözőkben töltöttem el. És nem vagyok a régi,de néhány ilyen libernyákot, akikkel vitatkoznom kellett, azokat azért még elviszem a hátamon. Tehát a fizikai megterhelését a tárgyalásoknak, azt én az átlagosnál jobban bírom is meg bírtam is