Gondolod, h a millió vizimadár Tiszavalkon marad? Azoknak az élőterülete az egész Tiszató, te kis cukipofa! Szerinted a decibelek hány Km2-en terjednek vízparton?
A Tisza-tónak a tiszafüredi vidéke a Hortobágyi Nemzeti Park megalakítása óta védett, és a mintegy 7000 hektárnyi terület több mint fele az ökoturizmus céljait szolgálja. A tó középső része a vízi túrák ideális színtere. A város határában a pusztakócsi mocsarakhoz tartozó „Fekete rét” nádrengetegében mintegy kétszáz madárfaj figyelhető meg. Az európai jelentőségű madárélőhely szigorú védelmet élvez, a terület csak a Hortobágyi Nemzeti Park engedélyével látogatható. A tiszafüredi madárrezervátum szigorúan védett természeti érték, a Hortobágyi Nemzeti Parkhoz tartozó, 2500 hektárnyi természetvédelmi terület, amelyet felvettek a nemzetközileg elismert vízimadár-élőhelyek sorába.
A tendencia az, h egyre inkább nyerők a környezet- és állatvédők. Már egyre több országban tiltják a cirkuszokban is az állatok mutogatását, idomítását. Meglehet, h előbb-utóbb betiltják az esztelen durrogtatást is.
Mondjuk én idesorolnám a természet-védelmi területeken rendezett fesztiválokat is. Őrült károkat okozhatnak a decibelek a környező faunában.
Semmi durrogtatás (a kipufogókra szigorú határértékeket, mint a mentőládákra)!!!!
Amúgy az egykori Jugoszlávia utolsó évében a halászok ünnepét (Anna nap) egy akkor igazán csóró (most nem tudom, hogy áll) városban (Vodice) töltöttem.
Hát az itteni augusztus 20.-i durrogtatás egy halk szellentés ahhoz képest, ami ott volt. Időben is, látványban is, durranásban is.
És ez így ment ott több évszázada.
És a kutyák, macskák és az emberszabásúak mind kibírták és nagy volt az ünneplés.
Szerintem is be kéne tiltani a személyes tüzijátékozást.
Eleve mekkora egy hülyeség az egész. Színes pukkancsok... pff.... Sosem értettem mi benneba pláne. Méregdrágán megveszi valaki, mikor a szomszédét ingyen is láthatom... :D