A proletár irigység azt mondja, hogy ne kapjon egyetlen néggyermekes anya se adómentességet, ha Kósa Lajos jól jár. Csak úgy mellékesen megjegyzem, hogy a nagycsaládosok szövetségének egyetlen tagja sem fog a balliberálisokra szavazni, de még csak az ismerőseik sem.
Ileyen amikor Bayer es Bencsik igazat szol rolatok... (gyáva vagy fonicken beírni, lusta vagy elolvasni amiről dumálsz, de rettenetesen magabiztos vagy) :-)))
Ha legalább a HARMADIK hozzaszólásig elolvastad volna topikot....
Na na hogy Orbantol tanul az egész világ! A most hirtelen ajnározott kutató mar 3 évtizede ezt csinálja, de biztos o lopott Orbantol es nem az o konyveit olvassak es nyuljak le...Biztos
De tovább mennék. Számomra úgy tűnik, hogy azoknak a pároknak, akik hajlandóak három vagy több gyermeket felnevelni, nemcsak el kell engedni a diákhitelüket, hanem mentesíteni kellene őket valamennyi szövetségi adótól” – írja a szerző a publicisztikájában, aki az írását a következőképpen zárja:
Én nem akarnék szankcionálni senkit. Ez egy szerződés volna, (win-win) kölcsönös előnyökkel, ha jól tévedek.
Nyilván nem tértem ki a most is tömegesen létező, adót nem fizető, de a befizetett adók előnyeit (elsődlegesen) élvezőkre.
Nézd, én nem vagyok jogász (és ezért, vagy ennek ellenére), de reggelig fel tudnám vázolni azt a jogi környezetet (csupa reláció és arányosítás:-) persze nem ismerve a hatályos, az előbbieket rendszerint nélkülöző törvényeket, valójában még az alkotmánnyal se szinkronizáltan), ami orvosolná e problémákat.:-)
Nézd, mészárosnak, sebésznek, boncmesternek, halottmosónak, szennyvízszippantósnak, kukásnak, sőt celebnek stb. sem muszáj lenni, aki nem bírja, hagyja ott. Jómagam például egyiket sem vállalnám (bár boncolni boncoltam embert s állatot is), ahogy a politikusi pályát sem, de pl. a brókerséget, vagy a profi pókerezést sem s még rengeteg kellemetlen, vagy veszélyes szakmát sem. DE egyiket sem nézem le! Mindegyikre szükség van!
Valószínűleg te tőről metszett minimum grófi ivadék lehetsz , illetve csak lehetnél , ha lenne annyi intelligenciád , hogy nem proliznál . Mer' ez is proli szokás . Nem tudtad ugye ?
Sajnos akkor se tudom sajnálni őket , mert szabadon választott , és nem kényszermunka . Szabadon kiszállhat aki nem bírja . Van elég munkalehetőség , kamatoztathatják tudásukat a verseny szférában .
A politikusi tevékenység szakemberei pont a politikusok! A szakemberek (már akik tényleg azok, mert pl. a szociológusok/politológusok/közgazdászok/diplomaták többsége semmifele szakértelem nyomait sem mutatják!) a szakmájukhoz értenek s az nem a politika! Ezért sikertelenek és rövid életűek a szakértői kormányok!
A politikát művelve lehet megtanulni, a politológusok tanulják, de nem művelik! Úgy ahogy a régi inasok lesték el a szakma titkait a mestertől!
Próbáld kisit beleélni magad, hogy alig lehetsz a családoddal,. hogy ők látják és hallják azt a sok mocskot amit rád hordanak az ellenfeleid a médiában, akár plakátokon, hogy lesipuskás firkászok és fotósok lesnek rád folyamatosan, hogy a családtagjaid, rokonaid, barátaid, sőt szomszédaid sem tudják folytatni a szakmájukat, nem nyerhetnek pályázatokat, nem gazdagodhatnak, mert mindenki lopást s korrupciót kiabál, irigyelnéd a helyzeted?
Ha még nincs késő, a javaslat lehetséges kiegészítéseként megemlíteném: az adómentesség csak akkor/addig járjon, amíg a keresőképes csemeték mindegyike ide fizeti az adóját. Mert ugye abba mi volna a bolt nekünk, ha 3 vagy több, államilag ekként támogatottan finanszírozott, a bizonyítványait kézhez kapva (vagy x éven belül) tiplizik. Az nem öngól - nem ablakon kidobott pénz volna? Tényleg restellem ennyiszer ismételni, de nem kellene először ezt (is) modellezni?
Vagy az efféle gondolatok olaj a tűzre – arra a tűzre, amihez még csak most gyűjtik a rőzsét?:-)