A Revolutról érkező utalások, a Citibank magyar számlájáról érkeznek, csak a megjegyzésben szerepel a Revolut, így felettébb nagy szivatás, ha céges számláknál ezért plusz költséget számolnak fel.
Sziasztok! Céges bankszámlán gondolkodom, hogy revolutot használnék, nyitnék.
Ezt olvastam: "S még valami, a Revoluttól jövő minden utalás nemzetközi forint utalásnak számít (mert az is) és nagyon sok céges bankszámlánál a fogadó fél komoly összeget, több ezer forintot fizet érte. Lehetőleg senkinek, főleg cégnek ne fizess Revolutról, vagy ha mégis, utalj pár ezerrel többet, ha nem akarod, hogy (joggal) anyázzanak a plusz költség miatt."
Van ezzel valakinek tapasztalata, hogy ez tényleg így van? És milyen gyakori ez? Mert ha sokszor előfordul, akkor így tényleg használhatatlan...
Azt nem tudom csak a Metalnak jár-e, én a negyed évente befizetendő (átalány)adót gyűjtögetem a cetelem számlán.
Most hogy jobban megnéztem a 15% adót az litván kamatadó, ami értelemszerűen szembe állítható a magyar kamatadóval, tehát kamatadó szinten nincs többlet teher. De amit írtál, a szocho még mindig szívás... :S (osztalék utána fizetendő szochoval is szívok)
Lehet tényleg nem ér annyit.
Most inkább a RevPoints Pocketbe raktam pénzt, meglátjuk mennyire jön be a pontok gyűjtése. Ha jól sejtem az után nem kell adózni, hogy revpointokat kapok.
ja, arról nem is beszélve ugye, hogy ez a kamat csak metal esetén annyi. most mondtam le nemrég, miután az utasbiztosítást is teljesen kiherélik, így pláne nem jó az összehasonlítás a cetelemmel
Meglepett, de úgy tűnik a Revolut jobb kamatot fizet, mint a Cetelem megtakarítási számla.
4.25% (Revolut) vs 4.00% (cetelem)
Ennél még többet hoz, ha a RevPoint-okra hajtasz, feltételezve, hogy utána fel tudod használni szállásra/repülőre. (Max 25M-re ad RevPointokat látszólag; 13.5%-ot)
Revolut JUNIOR (<18) bakkártya a szabály szerint csak alappénznemben (jelen esetben Ft) vezethető. Használható-e a Junior kártya külföldön eurós érintéses fizetéshez, nyilván elfogadva a háttérben történő automatikus pénznem-konverzió költségét ?
A Revolut főkártyámmal ez simán megy, de nyilván nem így használom hanem előtte az applikációban pénzt váltok eurora, viszont Junior kártyára nem tudok eurot tenni.
Egyszerűbben úgy is kérdezhetném, hogy Junior kártyával lehet-e külföldön fizetni?
Jelenleg az erste számlája és a George felülete, opciói tetszik a legjobban. De ez szubjektív. Ez a legkedvezőbb az összes számla közül. Ez viszont objektív szempont :)
A deviza költések átváltásában viszont már régóta a legrosszabb az Erste. Egy időben a Visa-s kártyával még valamennyire versenyképes volt, de ott is csavartak egyet.
Mint írtam ez egyszerű hitelkártyás vásárlás volt USD-ben Ersénél. Ha nincs náluk számlád és nem tudsz kedvezményes váltást igénybe venni, akkor ennyi.
Volt nekem is még 0 Ft-os számlám náluk (Citi migrált számla) ingyenes USD és EUR számlával, de lemondtam, mert drága volt a 2M bent tartása és a kártya díját is folyamatosan emelték. Szóval örültem, hogy megszabadultam tőlük.
Gránit kártya eladó évben ingyenes és jelenleg az USD és EUR számla is, de ki tudja meddig.
Elviekben a regisztrációnál megadott telefonszámra, vagy e-mailre - ahogy írod - jön egy kód. Azt meg tudod adni, hogy melyikre. Több telefontípus van, ami pl. az sms-ből ezt automatikusan be is másolja.
"szóval még így is jobb a Revolut az Ersténél biztosan. "
Ezt cáfolom. Az Ersténél váltani hétköznap napközben devizaszámlára való átvezetéssel érdemes. USD számlám nincs, igy azzal most nem tudok számolni. Ugyan egy perc lenne a nyitása, de jelenleg nem kell. Lehet, hogy a Revolut árfolyam csomagfüggő. Nekem csak a standart van, nyaralásoknál előre leváltom, illetve az Erste is ad 500 ezer forintnyi kedvezményes váltást.
GBP
Revolut 489,47
Erste 486,72
EUR
Revolut 408,73
Erste 406,09
A fenti árfolyamok a forintról GBP illetve EUR-ra váltás árfolyama.
"Ha a devizaszámlához kérek kártyát, akkor a váltás után ez ingyen feltölthető Revolut -ra, igaz?"
Igen.
"Megéri szerintetek ezzel szórakozni? Gránit mennyire vált jól? "
Volt róla szó, hogy a Gránit (jelenleg) kedvezőbb, mint az Erste, de ezt se megerősíteni, se cáfolni nem tudom. FOMA olvtárs szerintem tud egyet számolni (lásd az október 21.-i hozzászólásokat). A Gránitnál a kártyának van 20 EUR v. USD éves díja. Az Ersténél meg a Debit kártya mögé átállítható a számla. A kártyának nálam nincs díja.
Mostanában elég drágán vált a Revolut, így gondoltam kipróbálom az Erste Max hitelkártyám (régen a Visa nagyon jól váltott).
MNB Közép USD-nél: 387,77 Ft
Revolut 387 Ft (ma)
Erste: 398.
Szóval még így is jobb a Revolut az Ersténél biztosan.
Van Gránit számlám is (Erste folyószámlám nincs már) és ott elvileg van lehetőség kedvezményesen váltani.
Ha a devizaszámlához kérek kártyát, akkor a váltás után ez ingyen feltölthető Revolut -ra, igaz? Megéri szerintetek ezzel szórakozni? Gránit mennyire vált jól?