Ezzel semmi gond nincs, természetesen így van ahogy írod, csak éppen nem erről beszéltem. Persze az UK megpróbálkozik olyasmivel hogy de emígy meg amúgy, de ha nem akkor úgy lesz brexit, hard. Nyilvánvaló, hogy az UK kormánya a maximumot akarja kihúzni a történetből az UK javára - ez alapvető kötelessége is, azért kapják a fizetésüket.
Én azt a jelenséget vetettem fel, hogy menetközben az EU-nak változott meg a hozzáállása - amiben határozott véleménye volt, az most igencsak felpuhult - a 2019-es kilépés helyett 2021-ben fantáziálni, az erre vall - én erről beszéltem. Nekem ez azt mutatja, hogy az EU-nak a történet jóval kínosabb mint az UK-nak, a korábbi "2019 mindenképpen" kijelentés inkább csak az UK ijesztegetésére játszott a készségesebb megegyezésre való nyomásként, de az UK-nak ez megfelel megegyezés nélkül is, annál is inkább hogy belpolitikailag nincs más választása és Őfelségének sincs ellenvéleménye. A kilépési tárgyalásokon nyilván az UK kormánya is kénytelen lemondani néhány a számára előnyös elképzeléséről - aktuálisan éppen minden elképzeléséről és az EU is minden elképzeléséről.
Ha tippelnem kell (ez kávézaccból illetve a vizeletem alapján való prófécia), a végső pillanatban az EU fog meghátrálni és jelentős engedményeket adni az UK-nak ... tehát úgy február végéig számítok valami megegyezésre, akár egyoldalú EU engedményekkel is. Addig pedig T.May pókerezeik az EU-val, ő is mond ezt meg azt, leginkább fapofával mindent tudomásul vesz és főleg nem ideges. Nincs is neki miért.
... ööö, megjegyzem mindkettőt joggal mondták - pont azért érdekes, hogy most az EU jön elő halasztási ötletekkel. Mintha az EU-nak lenne fontosabb a dolog.
Ez így azért nem egészen igaz, mert a briteknek kéne eldönteniük hogy tulajdonképpen mit is akarnak.
Ki akarnak lépni, de közben megtartani egy csomó olyan dolgot ami csak a tagországoknak jár, legfőképpen az európai bankokra és felügyeletükre tartottak volna igényt.
Na erre mondták Brüsszelben hogy aki kilép az ki van lépve.
Az EU máris segget csinált a szájából és saját jogszabályaiból, tekintve, hogy brexit cikkely benyujtása után kijelentette, hogy két év múlva mindenképpen megszűnik az UK tagsága az EU-ban. Most pedig: https://24.hu/kulfold/2018/10/18/brexit-eu-targyalas/
"az EU most a vészhelyzetben azt javasolja: az Egyesült Királyság gazdasági leválásáról szóló tárgyalásokat hosszabbítsák meg egy évvel, és tolják ki a tényleges, a gazdasági brexit határidejét 2021-re."
Özönlenek a svédek, a belgák és a hollandok is, mert tele van a hócipőjük a liberálfasizmussal, amelynek eredményeként a lányukat, feleségüket, barátnőjüket migránshordák erőszakolják meg az ottani parkokban, mélygarázsokban, az iskolákban kisebbséget alkotnak a gyerekeik az erőszakos, primitív, bunkó bozótniggerek között, akik vadásznak a "fehér köcsögökre", és özönlenek az EU-nak lapátot adó britek is, akiknek szintén tele van a puttonyuk a Koránra fölesketett pakisztáni főpolgármesterrel, meg a Nagy-London utcáin fehér tinédzserekre vadászó pillangókéses karibi rasztanigger tinédzserekkel.
Vidéken sok helyen van ilyen, bármennyire is hihetetlen számodra. Persze pesten, a sok liberális, tanult, művelt 1 perc alatt ellopná, mint a klozetpapírt a kórházból..
Ez a paradicsom! Képzelje el, vannak itt az utcákon becsületkasszák. Gondolja el, hogy nem viszik el a virágokat, gyümölcsöket fizetés nélkül, és nem lopják el még a perselyt sem!