Sziasztok. Egy inverteres güde 1200 árramfejlesztővel kapcsolatban lenne kérdésem. Kb egy éve van még azóta hibátlanul működik,rendszeres olajcsere, légszürő tisztitás stb. Töbnyire pisztolyfuró meg sarokcsiszoló müködtetésére volt használva.A minap viszont meghibàsodott. Beindul alapjáraton 230v fölött van de amikor terhelésre kerül a sor egy kis fordulat emelkedés után kigyul a túlterhelést jelző lámpa és az árramfejlesztő le áll. Jelzem túlterhelésröl nem lehet szó mert a fogyszt 700w körüli. Valakinek esetleg valami ötlete?
Sziasztok hoztak hozzám egy aggregátort javításra, 50v volt a kimenetén, gondoltam fesszabályzó lessz a baja, kicseréltem nem lett jobb, a forgórészre adtam külső tápból 20v-t 150v volt kimeneten, az lenne a kérdésem hogy a 4 lábas stekkert hogyan tudom ellenőrizni, ami ki jön a tekercsektől, mekkora feszültségnek kell a fesszabályzóba bemennie, vagy hogyan lehet kimérni?
Van egy Honda em 5500 aggregátorom. Gyári ajánlás szerint érzékeny motorokhoz, kórházakba, mindenre IS alkalmas.
A mosógép hibát ír ki, ha erről megy. A kapunyitó háromnegyedig nyit csak ki, a mikrónak is más a hangja. A feszültség rendben terhelve is, oszcilloszkópom nincs.
Ilyen gagyi ezekből az összes, vagy csak az enyém hibás?
A kérdésre szerintem a legegyszerűbb válasz . Vegyél kéz alól szünetmentest , amelyiknek már cserélni kell az akkumulátorát . Tudjon valós színuszosat , valamint minimum 800Wattot ( nem VA-t ! ) . Majd gondold meg , hogy mennyi ideig szeretnéd táplálni róla a fagyasztóládát . Csak az üzemóra számít , nem az , hogy 1-2 nap . Ha ez megvan , akkor gondolkodhatsz , hogy hány Amperórás akkura van szükséged . Természetesen arra is figyelj oda , hogy milyen feszültségre lesz a szünetmentes az akkus oldalon , 12 V , vagy 24 V . Ólmos akkumulátornál durván 40%-át a kapacitásnak használhatod ( 10,8 V-ig ) . 200 Wh esetén minden óra üzemhez legalább 500Wh kapacitású akku kell . Mondjuk 5 óra esetén ez 5x500 = 2500Wh , ami 24 V ( 2x12 V ) esetén 105 Ah-s akkut igényel .
Ha szabad, lenne egy kérdésem. Egy 12 vagy 24 Voltos akkumulátorról működteve, meddig lehetséges használni egy fagyasztóládát? A fagyasztó 220V 50Hz-0.8A ; 323kWh/év Egy 12V-220V vagy 24V-220V áramátalakító segítségével történne az áramellátás. Kb mennyi órán át képes működtetni egy akku egy ilyen fagyasztót nyáron? Van erre valamilyen képlet? Köszönöm!
Vásároltam egy Strauss ST/GGT- 6504 típusú aggregátort. 3db 230V-os aljzat és egy 380 V-os aljzat van rajt. 1db hűtőszekrény 2db fagyasztó szekrény és tv áram ellátására lenne használva áramszünet esetén. Mik a tapasztalatok ezzel a készülékkel? Olvastam,hogy hűtők áram ellátására nem jó. ( ha igaz ez akkor miért nem használható?)
Okké! Keresgéltem én is különböző oldalakon, de amikor itt olvastam egy korábbi hozzászólást, hogy ezek a Keltin, Strauss aggregátorok kinai vackok akkor megálltam a keresgélésbe.
Először a Hecht GG3300 jött képbe, mert, hogy német és az Expert mert abban az áruházban 5 év a garancia, ajánlották a Keltin nevűt, ami talán szlovák vagy cseh, aki ajánlotta az jókat mondott a gépről.
Családi kertes házhoz kell!
Nekem négy hűtő a fontos hogy menjen, igaz az egyik kétajtós kólás hűtő azt hiszem az 350W-s, van egy Lehel fagyasztó és két sima normál hűtő. Keringető szivattyú, ha megy a vegyes tüzelésű kazán télen és néhány lámpa.
Azt az infót kaptam, hogy mivel van mindegyikben AVR így mehet a laptop is és a tv, de azért ha nincs áram, akkor a fagyasztó, hűtő, keringető szivattyú a fontos. Laptopot lehet tölteni, amikor ki van kapcsolva utána mehet a saját aksijáról ha inverteres kell, de az sokkal drágább.
Ennyi kb. (esetleg a szomszéd bekavarhat a képbe).
Ezek a 2500-3500W gépek ennyi fogyasztót, ahogy olvastam róluk bőven elbírják, inkább azt jó lenne tudni, hogy melyik az üzembiztosabb? Gondolom a diesel jobb, de az őrült drága. Én olyan 100-150ezer körülire gondoltam.
Egyfázisos , vagy háromfázisos legyen ? Mekkora legyen a teljesítménye ? Benzínre , vagy gázolajra ? Milyen gyakran és mennyi ideig akarod használni ? Milyen célra akarod ?
Lehet , hogy régebben az egyik fázist túlterhelték és leégett . Persze ez csak akkor , ha nem csak 3 fázisú terhelés volt rajta , hanem még pluszba más egyfázisos terhelést is használtak egyidöben , vagy csak egy fázisost , de ami túlterhelte azt az egy fázist . Én pont ezért vettem egyfázisos aggregátot annak idején , pedig 3 fázisos a ház táplálása . Nincs 3 fázisos fogyasztóm . :-)
Szép napot! Einhell aggregátorom van. Nagyon meg vagyok elégedve vele. Nem olyan rég elkezdett elkezdett olyat produkálni hogy pár másodpercre megemelkedik az alapjárat utána visszaáll utána megint, és vissza! Az áram működésre nincsen kihatással minden működik róla, csak piszokul idegesítő!! Kipucoltam karbit gyertyát levegőszűrőt. Nem ott van a gond.
Időközben utána néztem a problémának, és megtudtam, hogy a 95.-ös benzin 3 hónap után használhatatlan,
viszont vannak adalékok, a szerviz a XADO JET 100 adalékot javasolja, minden olyan motornál ( Fünyíró, kerti gépek stb) amelyek télen vagy más hosszabb időn keresztül állnak!
Úgy-hogy akinek hasonló problémája van, talán segítettem!
Vettem egy vadi új Hecht 1300 -as aggregátort tavaly nyáron, gondolván az esetleges hosszabb áramszünetekre, egy párszor beindítottam, bejárattam, majd eltettem.
Most elővettem, és próbálom beindítani, de nem sikerül. Szikra van, benzin van, olaj feltöltve.
Valakitől hallottam, hogy esetleg a benzin elöregedett. Létezik ilyen?
Másik kérdésem, hogy az újtipusú, több bióadalékot tartalmazó benzin használható-e bele?
Nekem van egy eladó nagy teljesítményü agregátorom ECT 7000 Honda 220 as 380as jó állapotban az uj ára több mint 500000 ft én 100 000 ft ért adom max teljesítmény 7 KW
Én a helyedben nem mennék bele ezekbe a kínai lomokba, főleg ha a megbízhatóság a cél. Ezek a régebbi gépek a mai napig stabilan mennek. Persze nem inverteres, de kérdés , hogy mit akarsz róla használni. világítás, szerszámok ok. Számítógéphez kell a stabil fesz. https://youtu.be/52WD_KldOrE
Szeretnék egy aggregátort vásárolni hosszabb áramszünet esetére hűtő, kondenzációs gázkazán, keringető szivattyú üzemeltetésére. Véleményetekre lennék kiváncsi hogy AVR vagy inverteres készüléket vásároljak? Ki néztem egy típust: http://www.stanley-outdoor-power.com/generators/basic-line/generator-sg-3100