Ennyit tudnak a FIZETETT Fideszes fórumozók? 1.5 éves hírről topikot nyitni a Fideszes csicskamédia hírmanipuláció/hamisítás/sunnyogásának eltérésére?!
Azt én előre nem tudtam, hogy Mária nyilvánosságra akarja hozni a beszélgetést. Egy hosszabb cikket írok, amelyben én felhasználom majd egyes részleteit, de az egészet nem gondoltam publikálni, háttérbeszélgetésnek véltem.
hvg.hu: Azt leellenőrizte, hogy a teljes változatot lehozta-e blogján Schmidt?
A. A.: Bizonyos részeket kihagyott. De a másik furcsa dolog az volt, hogy magyarul beszélt hozzám, miközben tökéletesen tud angolul. Akkor ennek nem tulajdonítottam jelentőséget, de utólag azt gondolom, hogy ez az én figyelem elterelését szolgálta.
És mivel nem lett meg az elkövető, maradt a gyanú. Abban az Indexnek név nélkülnyilatkozó kiadói dolgozók egyetértenek, hogy olyan valaki hamisíthatta meg az interjút, aki a szerkesztőségi rendszert alaposan ismerte. Ez viszont lehetett akár egy korábban kirúgott vezető is, a kiadótól ugyanis – mielőtt az a Mediaworkshöz került – rúgtak ki embereket. Köztük olyanokat, akik értettek a szerkesztőségi rendszerhez, és ismerték a folyamatokat. Az viszont borítékolható, hogy a most kirúgott dolgozók nem érik be munkaügyi perrel, hiszen ha a kiadó rájuk süti, hogy közvetlen vagy közvetett módon, de érintettek a hamisításban (márpedig a kirúgásukkal ezt kommunikálják a nyilvánosság felé), akkor valószínűlegjó hírnév megsértése miatt is beperlik egykori munkáltatójukat.