Szerintem jelentésbeli különbség van a roissz és a szar között.
A szar egy véglegesen rossz dolog, ami értéktelent is jelent, míg a rossz hordozza a javíthatóságot, helyrehozhatóságot és azt hogy valaha működött csak mondjuk elromlott.
Tehát hordoz értéket.
Ez a kínai gyerekbicigli szar.
Ez a gyerekbicigli rossz.
Az elsőben nyilvánvalóan ócska alkatrészek és rossz konstrukció van, míg a másiknak pl megnyúlt már a lánca, mert 10 gyereket kiszolgált.
A tinik és a fiatal felnőttek már törölték a szótárukból az "értem" kifejezést, helyette a "vágom"-at használják. (Erre általában "kenem"-mel válaszolok - "kenem-vágom = nagyon jól tudom", de nem értik ezt az összefüggést.)
Ugyan nem trágárság, inkább csak szleng, de megüti a fülemet, amikor a híradókban is egyre gyakrabban használják a "kirúgta" kifejezést. Vannak rá szinonimáink, amik nem hatnak ennyire stílustörőnek.
vPróbálna valaki olyat Orbánról és mar itt orjongenek hogy jaj megakarjakmerenyelni szent Viktort, hat ugye egy sz@r hungarocell szobor miatt rémüldöztek!
Nincs összefüggés.
Nem érted, hogy a hungarocell Orbán hasonmása volt, azaz nyilvánvalóan , minden kétséget kizáróan Orbán lefejezését játszották el a kéteserkölcsű ellenzékeikek, míg az erdélyi disznó nem volt a mr. Soros hasonmása.