Az ellenzéki kormányprogramban biztosan benne van. Benne kell legyen, ha ilyen vehemensen állítják. El is megyek megkeresni. Ha megvan beidézem. Ha valakinek megvan, nosza.
nyugi a megtakarításaim/befektetéseim jelentős része Euro alapú befektetés, azokon kerestem, nem olyan sokat nem is keveset, mert azok 5-20 éves befektetések, rövid távú minimális.
de kishazánk lakosságának 80%-nak ez szopás... bár ők nem én vagyok, de azért engem zavar...
szóval nem lehet trükközni a devizarafolyamokkal igy inkább ne legyen Euro a magyarnak akkor se ha többet adna az EU mint ami nyeregset az uzletelessel szereztek
Nézd meg a többi eurozónás országot.
Egyedül Németországban van "gyengére" beállítva az euró, ők meg exportálnak mint az őrült, és ömlik hozzájuk a pénz...
Az összes többiben pedig "erős" az euro, és ők nyelik le azt a veszteséget, amit a németekk zsebre tesznek.
Szóval, ha beváltanánk a gyenge forintunkat az erős Euróra, elvesztenénk egy csomó exportot, és ami megmarad, azon se nyerünk sokat.
Az eurozóna mindenképp beteges... A legnagyobb országoknak GDP100 feletti vagy közeli adóssága van. Legalább addig jegelni kell a dolgot, amíg kicsit magához tér.
az Euro bevezetésének elég fájdalmas következménye lenne... 1 fizu/nyugdíjpapír vs. Euros árak... és kinti euros árak...
mondjuk az is szomorú, hogy
2016-ban kerestem olyan 1806 ejrot egy hónapban (netto)
most keresek olyan 1555 ejrot egy hónapban (natto)
+ infláció
(államosított szektor bérrendezés nélkül (EUs bérem 1/3, a bolgár kollégák múlnak csak alul, szlovák, román 1,2-1,5x kereset a szlovén, cseh, lengyelt ne is említsem...)
éljen a magyar kurmány és az MNB sokáig kurtavasban...
ha nem engedtük volna el az ejrót, legalább a bér nem csökkenne és az infla se lenne olyan vészes...
de nekünk kell a szuverén játék (nép f*** a csallánt)
szóval nem lehet trükközni a devizarafolyamokkal igy inkább ne legyen Euro a magyarnak akkor se ha többet adna az EU mint ami nyeregset az uzletelessel szereztek
Több mint megnégyszerezte eredményét az első félévben az MNB tavalyhoz képest – derül ki a jegybank féléves jelentéséből. Első ránézésre azt gondolhatnánk, hogy megtalálták a bölcsek kövét a Szabadság téren, azonban tüzetesebben megvizsgálva szinte kizárólag a rekordgyenge forinton kaszált hatalmasat a jegybank, ami a profitot megdobta. Persze ez sem példa nélküli, amikor utoljára hasonlót láttunk, akkor volt egy kis csavar is a történetben, ami lehetővé tette a Pallas Athéné-alapítványok feltőkésítését.
a fenti táblázatból az is látszik, hogy a tetemes nyereség teljes egészében a devizaárfolyamon elkönyvelt profitnak volt köszönhető.
"Ha olyan akarsz lenni, mint a német, akkor ne azt csináld, amit a német parancsol, hanem úgy csinálj, mint a német."
Hát, először mondjuk azzal kellene kezdeni, hogy azt csinálod, amit a német mond, utána viselkedhetsz te is németként, ha azt a szintet elérted. Mint pl a szlovákok. Nekünk az a bajunk, hogy még a "német parancsol" szinten sem jutottunk túl, bedobtuk a törülközőt, azzal a jelmondattal, hogy "minket ne csicskáztassanak, még pénzért sem, mert mi MAGYAROK vagyunk". Lesz (illetve már van) ennek hatalmas böjtje.