Annak érdekében, hogy az ország visszaálljon a
jogállamiságra, az ellenzéki pártok széles körű szövetsége fog szembeszállni a Fidesszel a következő választásokon. De a prominens holokauszt túlélő: Heller Ágnes javaslata heves vitát váltott ki. A volt jobboldali szélsőséges Jobbik pártnak is részt kell vennie a szövetségben.
- A Jobbik már nem az az extrém szélsôséges jobboldali párt, mint nemrégen volt - állítja Heller Ágnes.
- Ezért a baloldali és liberális ellenzéki pártoknak együtt kell működniük egymással és együtt kell működniük a Jobbikkal is.
Számos baloldali és mérsékelten konzervatív politikus és értelmiségi támogatja Hellert.
A SPIEGEL Megszólaltatja Vona Gábort is: - Hét év Orbán rendszer tette világosabbá a gondolkodásunkat - mondja Vona. - Néha az élet jobbat tanít, mint valamennyi tudomány.
Azonban a SPIEGEL szkeptikus: "mennyire hiteles a Jobbik párt változása?"
Én is megkérdezem: mennyire hiteles Vona Gábor állítása, miszerint ő is, a pártja is átalakult nemzeti-radikálisból nemzeti-konzervatívvá?
"Lehullott az álarc: Magyarország megroppant és nagy bajban van Magyarország meglehetősen aggasztó irányt vett, a jogállamiság szempontjából megroppant, amely fokozott korrupcióval párosul. Ez egy olyan toxikus kombináció, amiből lehet, hogy önerőnkből ki sem tudunk jönni - hangzott el a Transparency International (TI) Magyarország konferenciáján."
Szerintem, te is tudod, hogy ez a szánalmas zagyvaság csak elterelés, még maga Soros is másképpen adta elő a történteket. Van erről egy megdöbbentő videó a youtube-on ajánlom figyelmedbe...
Nem veszed észre, hogy a jobbhibbantak mennyire nem bírják elviselni, ha vita van? A demokratikus ellenzéken belül Heller Ágnes, aki azon kívül, hogy világszerte ismert és elismert filozófus, semmiféle hatalommal vagy funkcióval nem bír, mond valamiről valamit, erre nekiállnak néhányan vitatkozni vele.
Ezt a jobbhibbantak nem értik, nem tudják, hogy mi az isten fekete csodája az a vita, ők azt szokták meg, hogy kijön az ukáz és onnantól azt bégetik kórusban. Tehát visítanak, csapkodnak, rágalmaznak és gyalázkodnak, mert mást nem tudnak.
> Arra nem reagáltál, hogy vajon, a nagytudású filozófus asszonynak (Ágnes)
> mi a véleménye arról hogy ebben az időben Soros éppen a menekülő fajtársait rabolta?
Én inkább a saját véleményemet mondom (ami valószínûleg azonos Ágnes asszonyéval):
ez az alattomos nácidisznó rágalom: a kiskorú"Soros éppen a menekülő fajtársait rabolta" - téged minôsít, nem a 14 éves, kiskorú - minden bizonnyal ártatlan - Soros Gyurikát.
Már többször is megcáfoltam ezt a nácidisznó rágalmat, most mégeccer, de utoljára:
A gyûlöletkeltôs topik #101. cikkben forrással idészett bay(kev)er-szöveg:
"Miközben magyar zsidók százezreit haláltáborokba szállították,
Soros György álkeresztapjával együtt razziákon vett részt,
amelyek során zsidó vagyonokat foglaltak le."
azért alattomos, mert a szándékosan zagyva, de a valós helyzetet mégiscsak reálisan méltató fogalmazást a beteglelkû, gyûlölködô, rasszista, antiszemita köcsögök "zabrálás"-nak értelmezik.
A katolikus "álkeresztapa" (akinek a felesége zsidó nô, Soros Tivadar ügyvéd védence volt) feladata azonban abszolút törvényes volt: leltárba vette, felírta, vagyis az állam nevében lefoglalta az elhurcolt személyek ingóságait. Ha bármit magával vitt volna, az akkori törvények szerint is bûntettet követett volna el, azzal a súlyosbító körülménnyel, hogy törvénytelenség a gondjára bízott kiskorú "keresztfia" társaságában történt volna...
Arra nem reagáltál, hogy vajon, a nagytudású filozófus asszonynak (Ágnes) mi a véleménye arról hogy ebben az időben Soros éppen a menekülő fajtársait rabolta?
Mert erről valamiért nem filozofál, még egy mukk véleményt sem mond...
> Ha a Spigel hülyeséget ir, egy V-betüs olvtárs kijavithatta volna.
Mire? Mit javasolsz?
Én a vészkort 4 évesen éltem meg, a rádióban leggyakrabban hallott szót - persze nem értettem, mit jelent - a felkoncoljuk-ot mi is játszottuk az akkor 5 éves bátyámmal és a szomszédék 5 éves Mariskájával: a felkoncolósdit. De nem sokáig: Mariskát a szüleivel együtt elhurcolták a nyilasok... Örökre...
Irjam úgy, hogy Ágnes szerencsésen megúszta a nyilasok felkoncolásdi játékait? Ezt a SPIEGEL-cikk szerzôje nem értené furfangos magyarázkodás nélkül.
„Egy ilyen rágalomnak nem tulajdonítok különösebben nagy jelentőséget, méltóságomon alulinak tartom, hogy beszéljek valamiről, amiről nem is szabadna beszélni, hiszen az egész életem mutatja, hogy ez az egész hazugság."
Talán azt elfelejtetted, hogy 2006-ban azt üvöltötte Brüsszelben, hogy ne hazudjanak, nem használtak fegyvert az 56-os megemlékezés után kitört elégedetlenség leverésekor