Keresés

Részletes keresés

dezsi520 Creative Commons License 2018.11.01 0 0 8

Sziasztok,ennek a fibaro családnak nincs valami magyar foruma,mit mivel,mi kell először stb...

vagy van valami jó linketek?

Sepsi Gergely Creative Commons License 2018.03.23 0 1 7

Rájöttem! :)

Idő kell neki még átveszi a beállítást. Ha azt akarjuk, hogy azonnal átvegye akkor az eszközön 3x egymás után meg kell nyomni a gombot.

Rhéman Creative Commons License 2018.03.21 0 0 6

Én azt tapasztaltam, hogy egy szerkentyű több eszközként regisztrál. Egy Master, és több Slave formájában. Egyes paraméterek csak a Masteron állíthatók. 

Remélem segít. Én is csak apránként ismerkedem a rendszerrel.

Előzmény: Sepsi Gergely (5)
Sepsi Gergely Creative Commons License 2018.03.16 0 0 5

Szia, 

a minap vettem egy HC2-t. Lenne pár kérdésem. :)

Miért van az, hogy hiába változtatom meg egy egyköz valamely paraméterét, mentés után visszaáll az eredeti állapotba.

Köszi

Rhéman Creative Commons License 2017.12.08 0 0 4

A Fibaro nem gyárt szirénát, pedig jól használható valami, ami hangjelzést ad. Aoteh szirénát találtam.

https://www.amazon.de/gp/product/B00P00N2H8/ref=oh_aui_detailpage_o03_s00?ie=UTF8&psc=1 

Jól szuperál, csak vigyázni kell, hogy európai szabvány szerinti legyen.

Rhéman Creative Commons License 2017.12.04 0 0 3

Tegnap elindultak a karácsonyi fények.

Rhéman Creative Commons License 2017.11.23 0 0 2

Házunkban a használati melegvizet lakásonként egy gázbojler szolgáltatja. Annak érdekében, hogy a felső szinten is, ha kinyitjuk a melegvízcsapot, rögtön az folyjék, egy szivattyú keringetti a meleg vizet.

A szivattyú nem fogyaszt sokat, de teljesen felesleges, hogy miközben mi alszunk, üzemeljen. Egy mechanikus kapcsoló óra automatizálta a működést.

Ez szégyenszemre, több mint 20 év használat után, tönkrement.

Kiváltottam egy okos konnektorral.

Rhéman Creative Commons License 2017.11.15 0 0 1

A Fibaro HC2 központtal egyidőben beszereztem egy okoskonnektort, hogy legyen mivel kipróbálnom.

A nappali szobánk nem túl világos sarkában van egy ficus benjamina. A hiányzó fény egy részét törpe feszültségről működő, a cserépbe applikálható világítás hivatott biztosítani.

A rendszer a mindenkori napszállta időpontjában bekapcsolja a kiegészítő világítást, és este 10 órakkor kikapcsolja.

Ezt a világítást felhasználom arra is, hogy visszajelezze, ha a locsolás bármelyik ága működik.

Sőt használom arra, hogy a tesztelés idején vissza jelezze egy-egy program állapotát.

Rhéman Creative Commons License 2017.11.09 0 0 0

Kertünkben egy Irritrol vezérlővel ellátott, Irritrol  mágnesszelepeket tartalmazó locsoló rendszer van.

A távirányíthatóság érdekében kiiktattam a vezérlőt, és a szelepeket működtető 24V váltó feszültséget Fibaro FGS-222 kapcsolja.

Kapható olyan kivitel, mely Din sínre szerelhető. Ezt használtam:

Haseman-Z-Wave-DIN-Rail-2x1-5kW-Switch-module-Insert-Fibaro-FGS-222)

Itt szerezhető be.

Biztonsági megfontolásokból a locsolás úgy van programozva, hogy két óra elteltével minden külön intézkedés nélkül kikapcsoljon.

Rhéman Creative Commons License 2017.11.09 0 0 topiknyitó

A házunk monolit vasbeton födémmel rendelkezik. Ez úgy működik a rádióhullámok szempontjából, mint egy Faraday kalitka. Egy szinten még értékelhető erősséggel megy át minden. A másodikra jelerősítő szükséges.

Eredményesen tudom alkalmazni az Aeon Labs Z-Wave Plus Range Extender 6 Gen5-ot.

Itt vásároltam: 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!