Elkezdtem a kétlakásos, többszintes családi házunk „okosítását”.
Központnak a Fibaro Home Center 2-t választottam.
Ezt a topicot azért hozom létre, hogy a Fibaro központ használatával kapcsolatos tapasztalatcserének legyen egy fóruma.
Én azt tapasztaltam, hogy egy szerkentyű több eszközként regisztrál. Egy Master, és több Slave formájában. Egyes paraméterek csak a Masteron állíthatók.
Remélem segít. Én is csak apránként ismerkedem a rendszerrel.
Házunkban a használati melegvizet lakásonként egy gázbojler szolgáltatja. Annak érdekében, hogy a felső szinten is, ha kinyitjuk a melegvízcsapot, rögtön az folyjék, egy szivattyú keringetti a meleg vizet.
A szivattyú nem fogyaszt sokat, de teljesen felesleges, hogy miközben mi alszunk, üzemeljen. Egy mechanikus kapcsoló óra automatizálta a működést.
Ez szégyenszemre, több mint 20 év használat után, tönkrement.
A Fibaro HC2 központtal egyidőben beszereztem egy okoskonnektort, hogy legyen mivel kipróbálnom.
A nappali szobánk nem túl világos sarkában van egy ficus benjamina. A hiányzó fény egy részét törpe feszültségről működő, a cserépbe applikálható világítás hivatott biztosítani.
A rendszer a mindenkori napszállta időpontjában bekapcsolja a kiegészítő világítást, és este 10 órakkor kikapcsolja.
Ezt a világítást felhasználom arra is, hogy visszajelezze, ha a locsolás bármelyik ága működik.
Sőt használom arra, hogy a tesztelés idején vissza jelezze egy-egy program állapotát.
A házunk monolit vasbeton födémmel rendelkezik. Ez úgy működik a rádióhullámok szempontjából, mint egy Faraday kalitka. Egy szinten még értékelhető erősséggel megy át minden. A másodikra jelerősítő szükséges.
Eredményesen tudom alkalmazni az Aeon Labs Z-Wave Plus Range Extender 6 Gen5-ot.