Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

B.GY Creative Commons License 2017.11.27 0 0 9

Hát vegyél :)

Előzmény: SzBencuska (8)
SzBencuska Creative Commons License 2017.11.27 0 0 8

Testvéremnek szeretnék adni valami ajándékot. Valami ruhára gondoltam, mondjuk egy kabátra. Ő nem kis darab :-) , bár ebből sosem volt baja, vagy ilyesmi..

Arra gondoltam hogy veszek neki egy olan molett kabátot és ezek közül választanám ki. Nektek ezekről mi a véleményetek?

B.GY Creative Commons License 2017.11.01 0 0 7

Üzemben tartóival is te neved van a forgalmiban.Én is így használtam 10 évig egy kocsit.Nem írattam át,egy forgalmi csere díja volt talán már nem nagyon emlékszem.

Előzmény: Shandro (5)
Shandro Creative Commons License 2017.11.01 0 0 6

Amúgy ha valaki majd később ezzel a kérdéssel találkozna, úgy oldottuk meg, hogy a szüleinkre ajándékoztuk az autókat, ők meg ránk, így lehetett megspórolni a pénzt. Elég hülye szabály, hogy testvérek nem egyenes ági rokonok, de legalább meg lehet oldani.

Shandro Creative Commons License 2017.11.01 0 0 5

Nem mindegy, mert én budapesti vagyok, ő vidéki, éves parkolási engedélyt meg csak akkor kapok, ha az én nevemen van az autó.

Előzmény: B.GY (3)
pukoon Creative Commons License 2017.09.01 0 1 4

Legolcsóbb, ha a csere nincs lepapírozva.

Szóban megállapodtok és passz.

Előzmény: Shandro (-)
B.GY Creative Commons License 2017.08.30 0 0 3

Simán cseréld el.Minek azt papírozni.Nem mindegy kinek a neve van a forgalmiban?

Mr Reacher Creative Commons License 2017.08.30 0 0 2

Egyenes ág esetén csak a forgalmi költségét fizeted.

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99000093.TV

Előzmény: wastegate (1)
wastegate Creative Commons License 2017.08.29 0 0 1

Tök mindegy hogyan szerzed az illetéket + forgalmit + eredetvizsgát meg kell fizesd ha a nevedre kerül ...

w

Jolimama Creative Commons License 2017.08.29 0 0 0

Ez egy jó kérdés!

Shandro Creative Commons License 2017.08.28 0 0 topiknyitó

Üdv mindenki!
A húgommal el szeretnénk cserélni az autónkat egymással. Először csereszerződésre gondoltam, de ő felvetette, hogy akár ajándékozás is lehetne, mivel közeli rokonok vagyunk, viszont tudomásom szerint az csak egyenes ági rokonok között lehet, mi meg testvérekként nem vagyunk azok. A húgom kocsijának a tulajdonosa ő, az üzembentartója anyukánk.
Lehet a helyzettel valamit kezdeni, hogy spóroljunk valamelyik sarcon, vagy ugyanúgy ki kell majd fizetnünk az átírást, mint hagyományos esetben?
Köszönöm.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!