Milyen érdekes, lezajlott egy nagyon tartalmas konferencia a kárpát-medencei vallási élet mai helyzetéről, de itt erről egy sort sem írt senki! Tényleg vallás meg filozófiai fórumon vagyunk???
Csak hallgatóként látogattam a konferenciára, számomra az egész újdonságnak számított, a nagyon tömény anyagból most nem emelek ki semmit, majd kapok egy összefoglalót és abból beidézek részleteket ha érdekel titeket.
Ha valóban pápai konferencia lett volna, mint a címben, akkor bizonyára nagyobb lett volna az érdeklődés - de ez egy Pápán tartott konferencia volt. A magyar vallási élet jelenlegi helyzete:
- Az r.kat. még mindig a középkorban tart
- A protestánsok még mindig a "kárhozatos pápás misén" lovagolnak
- Az ősmagyarok még mindig a Vajk felnégyelte Koppányt ügyön lovagolnak
- Az őrtonyosok, gyülisek, hubbardisták, kőművesek újra / még mindig a magyar népen lovagolnak
A Pápán tartott konferencián magam is részt vettem, azt rendkívül értékesnek és tartalmasnak találtam.
Nagyon jelentős tudományos, művészeti, néprajzi értékeket hoztak felszínre az előadott tanulmányok.
Magam tulajdonképpen pogány vagyok, mégis lenyűgözött. Három napig tartott a konferencia, mind a húsz előadást végighallgattam, kicsit fárasztó volt ugyan, de a végén sajnáltam, hogy már befejeződött.