Csípőkopással küzdök már egy ideje, ám szeretném megúszni a protézist. Van valakinek tapasztalata, információja a LIPOGEMS kezelésről? Minden infónak örülnék és előre is köszönöm.
De jó lett volna, ha valaki ír a BOBITÁL módszerrel kapcsolatosan. De eddig csak a kérdéseket látom- Én is kíváncsi lennék arra, hogy ezt próbálta-e valaki?
Üdv, én áprilisban próbáltam ki a lipogems kezelést, mindkét térdemen meg a bal könyökömön, de sajnos ezidáig nem történt semmilyen számottevő változás egyik izületemben sem:(
Velem csináltak csipőkezelést.Két hónapja.A beavatkozásnál,az orvost én figyelmeztettem,hogy mindkét csipőmet kezelni kell,mert nem tudta.A szurás iszonyatosan fájt,egy csipőnél 10 percig tartott,a zárójelentésen térdpunkcióról is beszámoltak.Amikor mindezt irásban felvetettem,mindennek lehordtak .Például,hogy igy akarom visszaszerezni a mütét árát.Egyenlőre csak rosszabbodást tapasztalok.Kerülje mindenki ezt a helyet!
Hialuronsavas injekció, Artroflex, kurkuma, kerékpár és bizonyos gyakorlatok. Ezekkel már egy éve szinten tudom tartani az orvos szerint protézisre érett csípőmet.
Én se állítottam, hogy térdben mindig sikeres. Azt viszont bizton állítom, hogy csípőben alig. Ezt egy facebook csoport felmérése alapján bátorkodom kijelenteni, bár az tény, hogy a minta nemreprezentatív. De a beavatkozáson átesett csípősök nagyrészének az állapota nem javult, sőt, voltak, akik rosszabbodásról számoltak be, és többen közülük már protézissal élnek.
Nekem 9 hónapja, volt a térdemben lipogems kezelés. Csodát nem tett, viszont a térd hétköznapi terhelhetőségét jelentősen javította. Eredményt csak 5-6 hónap elteltével tapasztaltam, bár 1 hónap után teljesen megszűnt a térdem állandó duzzanata. "Végfelhasználóként" ajánlom mindenkinek, akinek van rá pénze, mert nagyon nem olcsó, de megéri.
Tegnap voltam lipogems konzultáción. A doki megnézte a röntgenfelvételeimet, a tavaly novemberire azt mondta, hogy protézis szempontjából határeset. Aztán megnézte a júliusit, és leesett az álla: szerinte olyan, mintha a két felvétel között tíz év telt volna el. Pedig nem történt jelentős változás az életvitelemben. Azt mondta, hogy valszeg nem fogom megúszni a protézist, de ezzel a műtéttel 5-10 évet nyerHETEK. Az nagyon jó lenne, legalább a nyugdíjig kihúzni. November 3-án műtenek.
Azt a válszt kaptam, hogy a Lipogems kezelést olyan betegeknek ajánlják, akiknek van csípőkopása, de még nem egyértelmű, és akiknél már az un. konzervatív kezelés nem segít, de még nem akarnak csípőprotézis műtétet.
Más esetekben is ajánlják (fiatal sportolók túlterhelése, fiatal életkor a protézishez vagy számos belszervi betegség), ugyanakkor korrekt véleményt a képalkotók (rtg és MRI), valamint vizsgálat alapján tudnak mondani.
Hát ennyi. Mi most épp a 2.ortopédus sebészhez készülünk, szóval lehet, hogy mégis műtét lesz.
Sajnos mi is csak most tájékozódunk ebben a témában, férjemnek javasolta orthopédus szakorvos a csípőprotézis műtétet. Most írtam a klinikának egy érdeklődő levelet, hogy csípő ízület kopás esetén ajánlott-e ez az eljárás. Nyilván ajánlati fogják, mert a leírásban is szerepel. Ha többet megtudunk, megosztom Veled. De jó lenne, ha valaki már tapasztalatból mesélne erről.