Szerintem most tudományos szinten kutatják az ember abnormális szokásait, viselkedési eltéréseit és ahelyett, hogy ezek kiküszöbölésén, kijavításán munkálkodnának, ezek felerősítésén, csoportba szervezésén, illetőleg értékként történő kezelésén munkálkodnak.
Aztán pedig a normális tömegek szétzilálására lázítják ezeket az abnormális felgerjesztett figurákat.
A cél a zavaros erőtlen társadalom kialakítása, azon könnyen lehet uralkodni.
Ma már nyíltan tanítják ezt? Én még nem értesültem róla. Jelzem - mindig olyan iskolákba jártam, ahol lévén politikai üldözöttek a tanítók, egyéni véleményüket folyton véka alá kellett rejteniök ...
Majdnem minden élő kommunikációs menedzser szeretne lenni, mert az a mai világban nagyon előkelő dolog: Szép öltönyben tetszeleghet, és nem kötelezhető földmunkára (ami alantas ...).
A bitang az eredetileg bujdosót jelentett - úgy látszik, időközben változott a nyelv ... és az élő egyetlen értelmes célja ... hívd meg egy sörre az a gyereket és minden meg van bocsátva. Legalábbis részemről. Mi bajod lehet? Legfeljebb elnáspángol.
USA tengerészgyalogos idomítási módszer, amit alkalmaztál.
Ha azt a gyereket az anyja ilyen alkalmakkor, (amikor egy gyerek összeomlik) kedvesen magához öleli és általában szeretetteljesen, figyelmesen bánik vele, akkor ilyesmi nem fordul elő semelyik gyerekkel.
Egyszer betársultam egy asszonykához. Beszélni még nem tudó kisfiának kellemetlen szokása volt törni zúzni olyankor, amikor épp nem az ő akarata érvényesült. (A pöttömke beszélni még nem tudott, de azzal már nagyon tisztában volt, hogy miként lehet stresszt okozni ...)
Gonoszságát megelégelvén úgy döntöttem, hogy idomítom: Amint "rájött az ötperc" - a gatyáját lerántva csattanós pofont adtam a seggére. Bömbölt, vísított, majd kimerülve elaludt.
Többé nem tört-zúzott. (hogy milyen emberré vált, azt nem tuodom)
Abban igazad van, hogy sok deviancia rakódik belénk a magzatikor és a kora-gyerekkor traumatizációs szakaszaiban, pl. magas láz, leesés a pelenkázó asztalról, vagy még korábban amikor még a méhen belül érnek durva hatások, pl. egy ütközés az asztal sarkával és még egy pár durva szöveg is elhangzik, stb.
Ezek mind egy tudat mélyén halmozódó deviancia-raktárt képezhetnek.
Ezek jó részét valóban betegségnek, mániának értékeljük, van azonban egy új irányzat amely ezeket normálisnak, mint egyszerű különbözőségnek igyekszik elfogadtatni.
Ezek azonban nem a normális létezés állapotai, hanem terhelt állapotok. Ezek az elraktározott devianciák, a legsúlyosabbtól, - pl. gyilolási hajlam - a legszelídebbig, - pl. kleptománia - keletkezési szituációja előhívható az elméből és kitörölhető.
"A modern ember kipusztítása? Miért, és kinek lehet ez jó?"
Különféle módon programozott lények vagyunk. Megfigyelhetően vannak, kik a pusztításban, a rombolásban, és/vagy zavarkeltésben/pánikkeltésben lelik örömüket - mert bennük ez okoz győzelmi mámort - az öröm egyik fajtáját.
Bocsánat, nem voltam itthon, rövidesen ismét távol leszek. Örülök a látogatásaitoknak.A témát csak azért vetettem fel, mert az utóbbi időben nagyon torz létszemléletek keletkeznek. Ezeket még "tudományos szinten" be is gyűjtik, csoportokba szervezik a lét-téveszmék egyedeit, felerősítik a csoportokat és a társadalom spontán módon normálisan működő tömegeivel szembe állítják, illetőleg begerjesztik, hajszolják.
Mi lehet ebben hasznos? Mi lehet ennek az oka? A modern ember kipusztítása? Miért, és kinek lehet ez jó?
Topiknyitónak vannak erősségei, de a tudományos topiknyitás és a társalgás tudományos mederben tartása nem az. Talán a végtelen túlélés utáni hajsza miatt hanyagolja ezt.
Rendben, megértelek, igazad van. Tényleg nem kell engem venni - már amennyiben neked vannak jobb példáid. Vannak? Ha igen, légy szíves csinálj valamit!
Amikor feljebbvalóm utasítására le kell hordanom a 10. emeletről egy csomó lomot (és a lift persze megint nem működik) jelentem neki:
- Pofikám - ahhoz, hogy oda feljussak, előtte okvetlenül be kell kebeleznem 2db zsömlét, és 10dkg párizsit. Ha e feltétel nem teljesül, úgy simán előfordulhat, hogy az 5. emeletnél összeesek, aztán az orvosok megállapítják:
- Éhségkimerülés miatt megint elvesztettünk egy elméletileg jóravaló erőművet, béke poraira!