Miért ellenségei a magyar rezsimek az ország felzárkózásának?
http://index.hu/velemeny/2017/03/27/szaz_ev_szorongas_magyar_rezsimek_felzarkozas_orban_krisztian/
Olyanok véleményét olvasnám szívesen, akiket nem az érdekel, hogy az Indexen jelent meg. Azok a hülyék is kíméljenek, akiknek hosszú.
Egy egyenlőségen alapuló szövetségnél nem számít ez a kis különbség, bármelyik ország is lenne gyengébb a többinél. Nem befizetős, szétosztós, dirigálós szövetségre gondoltam. Az maradjon meg az EU-nak.
Ezzel most azt mondod, hogy az egész ország ballipsi?:)
Komolytalanul vicces gyerek vagy:)
Ne gyerekezz, balliberális! Inkább tanuld meg: az az ország, amelyiknek nincs saját oligarchiája (értsd: üzletemberei, milliárdosai, nagytőkései, finánc-oligarchái), az legfeljebb gyarmat lehet.
Igazad lehet ezzel a legjobban kijövéssel, mert egyedül nem lenne jó.
A kérdés, hogy a V4-ből a többi három lát-e bennünk akkora gazdasági potenciált, hogy bármiféle gazdasági csoportosulásba bevojanak minket.
Mert a történelmi hagyományok jó dolog, ahogy én is szeretem a szomszéd nénit,akinek az anyukája is a nagymamámék mellett lakott, de mégsem csinálnék vele közösen felesben egy kft-t
A kétsebességes Európát én úgy képzelem el, hogy van az EU és tőlük teljesen függetlenül a V4 (ami természetesen bűvülhet is) Szerintem így jönnénk ki legjobban az egészből.
Eséllyel pályáznánk a V4-kel a másod szintű eu tagságra.
Hiszen az már kiderült, hogy a németek-franciák-spanyolok-stb szívesen osztályoznák az Eu-t úgy, hogy ők megmaradnak magnak, a többieket pedig(főleg a V4 eket, de ide sorolják még a románokat, horvátokat, bolgárokat., stb) beszuszakolnák a másodszintre ennek minden hátrányával(előnye nem nagyon lenne ennek szerintem)
Kétlem, hogy ez nekünk jó lenne, persze sokkal jobb, mintha egyedül maradnánk, de azért lássuk be, a V4 ekből is mi vagyunk a leggyengébb gazdasági láncszem.
És ha nincs gazdasági érdek, akkor meg minek venne fel minket koloncnak egy másik, sokkal gyengébb tömörülés?
Mészáros Lőrinc létezése (is) éppen elég bizonyíték a korrupcióra.
Az utolsó stróman Mészáros Lőrinc-ivadéknál landoló pénz is jobb helyen van, mint a harminc ezüst fizetség reményében az ország pénzét kamionnal a külföldnek 20 éven át kiszállító balliberális bagázsnál.
A jobboldaliak javarésze tajtékzik a korrupció ellen
A jobboldaliak javarésze igen, csakhogy a fideszesek pedig nem, ezt itt a baj. A fideszes vagy tagad, vagy szemlesütve eloldalog, maximum elnyomva egy annyit, hogy "ánemis", meg "elmúltnyolcév".
Mészáros Lőrinc létezése (is) éppen elég bizonyíték a korrupcióra.
Te az a típus vagy, aki akkor sem hinne abban,hogy orbán lop, amikor éppen látja, hogy elveszi egy földön fekvő nyugdíjas zsebéből a pénzt? Hiszen meg tudod magyarázni, hogy az nem lopás, hanem csak gyarapítani akarja szegény idős ember vagyonát egy tutti jó befektetéssel, ugye?
Vannak konkrétumok. Ha nem is büntetőjogi bizonyítékok, de politikai biztosan. Ne legyünk elfogultak. Ha tudjuk, hogy Gyurcsány plagizált a szakdolgozatában, akkor tudnunk kell azt is, hogy nem természetes egyes emberek igen gyors meggazdagodása.
A jobboldalit nem érdekli, hogy a kedvenc csapata gennyesre lopja magát
Na ne hülyéskedj. Olvass más topikokat is. A jobboldaliak javarésze tajtékzik a korrupció ellen már csak azért is, mert ezzel a kormány kockára teszi azt, hogy a náluk sokkal kártékonyabb ballib csürhe kerül hatalomra.
Per pillanat viszont az ország biztonsága miatt nem tudok elképzelni jobb kormányt, mint a Fidesz, amelyik már bizonyított ezügyben.
A jobboldalit nem érdekli, hogy a kedvenc csapata gennyesre lopja magát, mint ahogy az sem, hogy azt lopja el, ami az ország a posványból való kilábalásra kap, mivel a jobboldali egy futballhuligán értelmi képességeivel tekint a világra, ahol az a jó, amit a kedvenc csapata tesz, és minden más rossz.
Sajnos annak a csökkent értelmű szubkultúrának, amelyik a szabadságra és a biztonságra úgy tekint, mint egymást kioltó fogalomra, mint ahogy lentebb is valamelyik agyhalott moszkovita vallotta, nem szimpatikus a nyugat. Ezek genetikailag úgy vannak oltva, hogy alattvalók legyenek - jól mondta az amerikai népszavás csóka. Ez a réteg sírt-vonyított a kádár rendszer után, ez rajong horti szennyes rezsiméért, és ez a bázisa a Moszkva fitymáját nyaló, Duertével lekezelő, illiberális orbán-rezsimnek is. De rühelli a gazdag és szabad nyugatot, és drukkol az ordasnak, hogy minél több fizetett terroristát láthasson a híradóban Londonban, Párizsban, Amszterdamban.
Ezeknek egy kormányváltás maga lenne a második trianon, de azért azt még megnézném, hogy vonyítana az utca mocskában vonuló libbantozó jobboldali a liberális szabadságjogaiért, ha egyszer orbánék szőrös talpa alá "véletlenül" banánhéj kerülne.
mindemellett megmaradnunk önmagunknak, a saját egyedi kultúránkkal, nyelvünkkel, gondolkodásmódunkkal, stb.
Amin semmit nem segít, ha meghaladjuk azokat a rezsimeket, amiket a cikk is említ. Már úgy értem, hogy nem kell egyetértened a cikkel, a legkevésbé sem, de ha a vita kedvéért kiindulsz az ott felsorolt premisszákból, akkor az ott ajánlott vagy vágyott kimenetel a legkevésé sem fenyegeti mindezt, Sőt. Nem csak úgy maradhatunk meg saját egyedi kultúránkkal, satöbbi, hogy közben jöttment politikusok gennyesre lopják magukat rajtunk. Mint most, és régóta.
"A nyugat a gyarmatosítás, mások kizsákmányolása árán lett gazdag."
Velünk is ezt akarták csinálni a nyugatiak, ezért akasztották a nyakunkba Trianont.
Ettől eltekintve is, nem másokat kellene utánoznunk, hanem önmagunk régi nagyságát kell helyreállítani és mindemellett megmaradnunk önmagunknak, a saját egyedi kultúránkkal, nyelvünkkel, gondolkodásmódunkkal, stb.
Orbánék már könnyen beszélnek: ők gennyesre lopták/lopják magukat az EU-s pénzek lenyúlásából meg a jó zsíros állásokból. Pofázni persze tudnak szép (vagy kevésbé szép) dolgokat, hogy meglegyen a népnek is a lelki betevő, de ez kevés ahhoz, hogy a Kárpát-medence újra a magyaroké legyen.
Mire használják ezek a vagyonukat? Hogy még több pénzük legyen? Egyetlen vigaszom, hogy mivel a másvilágon a gazdag ember nemkívánt személyiség, akkor én majd kárörvendve szemlélhetem őket a mennyekből, hogy zuhannak a pokolba. Csak míg oda jutnak, ne gyengítenék, ne ártanának még többet a magyarságnak...
Úgy tűnik, hogy az emberek java része a nyugatot tekinti mércének.
Egy közösség/nemzet alávetésének leggazdaságosabb módszere kultúrájának tönkretétele. Az az eszmerendszer, amit most liberális demokráciaként szoktak nevezni pont arról híres, hogy jottányit sem kompromisszumkész. Velük nincs helye a kiegyezésnek, mert ők nem ismerik a kiegyezés fogalmát.