Keresés

Részletes keresés

Hapo Creative Commons License 2017.03.13 0 0 17

ÁFA mintájára HŐFA! Nosza b.-meg!

Előzmény: Hapo (15)
Hapo Creative Commons License 2017.03.13 0 0 16

Bocsika a felentebb lakó az igazi adócsaló akár tud róla, akár nem,
az alantabb lakó csak, ha pénzt követel az energiáért!

Előzmény: horex (14)
Hapo Creative Commons License 2017.03.13 0 0 15

Látod TE végre érted a témát. És érted, hogy nem létezik hőszigetelés, azaz az építészek hülyeséget beszélnek, csak "HŐTORLASZ LÉTEZIK!
Valóban a NAV új adóztatási rendszert építhet ki, de talán mégsem teheti meg!
Pontosan a szokásjog alapján, ugyanis eddig nem szokta, most ne akarja szokni,
MERT A HŐ-ELSZÖKÉSÉT SE LEHET MEGTILTANI!
FORDÍTSD MEG:
Még az is rázós, ha kényszert hoznának törvénybe mennyi hő-energiát lehet büntetlenül átengedni!
Avagy ki mennyit fizessen (adózva) az ingyen kapott energiáért!

Előzmény: horex (14)
horex Creative Commons License 2017.03.10 0 0 14

Óriási a sztori!

Lenne a NAV-nak is keresnivalója, mert ha villamosenergiát ingyen sem lehet továbbadni, akkor a hőmennyiséget sem, ha távfűtéses a ház

Ha meg nem távfűtéses, akkor a saját hőenergiáját adta el a felette lakónak, a NAV meg vélelmezi hogy bizony nem ingyen

Az alant lakó adócsaló

Persze ez már több is mint szőrszál hasogatás

:)

Beer Monster Creative Commons License 2017.03.09 0 0 13

A sajátján. A gyakorló jogászok azt szokták mondani, hogy a bíró szimpátia alapján dönt, és lehetőleg gyorsan hogy mehessen végre ebédelni.

Előzmény: Hapo (12)
Hapo Creative Commons License 2017.03.08 0 0 12

A két fél ellen-tetű érdekű fél. 
Normálisan mindenki jogosult a saját hőtermelését energia fejlesztése többségét lakásában tartani.
Csak éppen eddig-korábban a fenn-séges tulajdonos élvezett egy ingyen hőenergiát. Ragaszkodhat-e hozzá?
Logikailag ráutaló magatartással azt szolgáltatta A.T.H. ? Te Él-elmés fennsőbb lakó szokásjog alapján követelheti-e
az elmaradt szolgáltatás visszaállítását,
vagy hiányának ezen túli pénzbeli folytonos megváltását?

Sungyi S. tulajdonos komolyan felvetheti a biró ismerőseinél ezt a kérdést... Pláne a példában megelőlegezte a külső hőszigetelést, nehogy a levegőbe távozzon az Alan Tass hőenergiája!
Hővesztesége S.S.-ek nem lesz, megtakarítása bizonyosan, A.T.H. is nyer valamennyit, stb.

Kérdés kinek a pártján állhat a jog-rendetlenség mai hajlandósága?

Előzmény: gyaurné (11)
gyaurné Creative Commons License 2017.03.06 0 0 11

Szóval mi az az ellentetú?

Hapo Creative Commons License 2017.03.06 0 0 10

Én is ezt gondolom, de a Sungyi Sámuelek ezt ritkán díjazzák! Tudod a szarból is pénzt csinálnak.
Bocsi 3 helyen megtettem. Ebből 1-nek csípi a szemét.

Előzmény: Makkoscipo (8)
Téli nap Creative Commons License 2017.03.06 0 1 9

"Én akkor akadtam ki, amikor
az emeletes házakban pláne távfűtésnél lakásonkénti hőigényt akartak mérve kivetni,"...

Na én meg ezért nem vettem távfűtéses, sőt  központi fűtéses házban sem lakást. Vétel előtt az ilyeneket meg sem néztem.

annak ellenére, hogy tudom azt a távfűtés és a központi fűtés is gazdaságosabb mint az egyedi fűtés.

De nem nálunk !!

Előzmény: Hapo (1)
Makkoscipo Creative Commons License 2017.03.06 0 0 8

Kedves Hapo!

Alan Tass bíróság helyett menjen el a Tüzép telepre és vegyen hőszigetelést a mennyezetére. Ha képes szigetelni a falakat, elvárható, hogy szigetelje a mennyezetet is! Ezzel vége a történetnek, ls a jogászok nem kellenek. Mehetnek máshová szakérteni.

Azt, hogy a lakások elhelyezkedése eredményeként más az előnyük és hátrányuk el kell fogadni. De amit meg tud tenni annak érdekében, hogy a felette, mellette  (ide értve a jó Istent is ) lakóknak ne ő fűtsön az az ő dolga. Hacsak a lakása nem garanciális, akkor lehet ismét jogászkodni.

Előzmény: Hapo (7)
Hapo Creative Commons License 2017.03.06 0 0 7

A téma nem vicc, az ítélet nincs kilátásban, de könnyen előfordulhat.

Átlagember vehet kazánt- boylert kW teljesítmény megadással ezt érti talán.Az 5kW téli átlagos 20C fok hőlépcsőnél értők számára kiszámolható Ft/hó vagy Ft/ tél kiadást jelent értőknek! Ezt megtudva érti a laikus ember, az egyéb szakszavakkal, pl. megajoule/m3 már megzavarható. DE
Az umbuldázók hamar rájönnek, hogy beavatott bírói segédlettel állandó pénzfolyamot szerezhetnek a múlt békés folyományaként.

Az Alan Tass lakó pedig, ha számolni kénytelen, az általa tudatlanságában átengedett hőmennyiség árát követelné vissza! De a jog fura aszimmetriát mutat szerzett jogok címén. Sőt ráutaló magatartást is vélhetnek!

DE ez mindig így volt emeletes házaknál, a meleg felfelé száll.

Azonban a 2019-es évvel kezdve a kb. 20cm-es hőtorlasz (építészeknek hőszigetelő) burkolat a házat körbevéve 1/10-re csökkenti a "fűtés" hőveszteségét pl. tégla építésű házaknál, pláne beton 10 emeleteknél.
A hőtorlasz burkolat egyfajta hő-kéményként működik felfelé.
A törekvés a "Mindenki azért fizessen amennyi hőenergiát fogyaszt!" extra rendezetlen helyzeteket teremt.
Az 1. hozzászólás ezt jellemzi beszélőnek képzelt nevekkel, de ha ez nehéz műfaj...

Előzmény: epitkezes1 (6)
epitkezes1 Creative Commons License 2017.03.05 0 0 6

a turbódebil megfogalmazással sikeresen kizártad a potenciális válaszadók saccperkábé 80%-át. ha tényleg kell tanács, akkor javaslom, értelmesen újrafogalmazva egy új topicba a témát. persze, ha csak marháskodás, akkor nem szóltam.

kosztoglotov Creative Commons License 2017.03.05 0 1 5

Azért nem érti senki, mert rögtön az ellentetúval kezdtetek, a legtöbb ember azt sem tudja, hogy a közönséges tetú azmiaz. Én se tudom.

Előzmény: Hapo (4)
Hapo Creative Commons License 2017.03.05 0 0 4

Köszi a jogi tanácsot!

Előzmény: halaloszto (3)
halaloszto Creative Commons License 2017.03.05 0 0 3

akár érdekes is lehetne a dolog, de a sok mókás-modoros faszság teljesen olvashatatlanná teszi.

Vajk

Előzmény: Hapo (-)
Hapo Creative Commons License 2017.03.05 0 0 2

Kis hibám ne zavarjon: "A.T.Huba kifűtötte a lakását minden szolgáltatott 3kW energiát..." helyes mondatban "mindenkor télen" kiegészítő javítással és
téli átlagos hőigényre értelmezve, amit a fizika szerint kWh órában mégis a parapet konvektorok 3-5-8kW teljesítményre képes hőszolgáltató eszközök biztosíthatnak.
Pl.: 6kW-os Mika6E pl. indirekt boylert fűtve, és abból pl. padlófűtéssel, mert úgy 23C fokos padlónál több aligha kell, amikor a mennyezet sem melegszik fel jobban 23C foknál,
Szemben a parapet konvektorral ami a menyezeten 35-40C fokot gerjeszt, és a padló a földszinti lakásban esetleg csak 16C fokos. Ezzel a fölötte lakóhoz a legalább a hőkülönbség négyzetével növekedhető hőátadást a fékező födém hőellenállása, mint hőtorlasz dönti el mekkora hőenergia száll feljebbpl. 20C fokos padló hőfok esetében!
Mert a hőt ugye nem lehet szigetelni szemben, a feszültség szigeteléssel átütésig, és
szemben az Építészek hibás fogalom zavarával:
"hőszigetelő" nem létezik, csak hőtorlaszt állíthatunk a hőáramlás útjába!
Ez hasonló, mint a Tiszai jégtorlasz, de ezt csak az érthetőségért hasonlatként hoztam ide!
Üdv, és jó gondolkodást az eredeti felvetésről!

Hapo Creative Commons License 2017.03.05 0 0 1

Elfogult vagy a bírónővel, mert az állandó téli átlag kW vagy W átlagos teljesítmény igény, amit napi 24 óra és 180 nap idővel megszorozva kilowattórás teljesítmény éves téli hőigényt igényt lehet kiszámolni,
abból  pénz követelést!.
No persze annak, aki érti a fizikát. A.T. Huba tényleg nem biztos, hogy tudja ezt a pl. 160 ezer 4 emeletes és vagy 50 ezernyi 10 emeletes házban, ez a sokaság talán csak rájött ki fizethetett volna többet.
Amúgy vedd viccre, de
ez akár 2, akár 10 emeletes házban is érdekes lehetne,
ahol a külső hőszigetelés lényegében kis veszteségű hőkéményt csinál, és a legalsó fűti a többieket emeletenként elfogyatkozó hőmennyiséggel,

miközben a felette lakók maximum az oldalfali veszteségeket fizetik, mert náluk már padló fűtés létezik lényegében,
a náluk Alan Tass lakótól felszállva!
Én akkor akadtam ki, amikor
az emeletes házakban pláne távfűtésnél lakásonkénti hőigényt akartak mérve kivetni, gondolom az igénybe vett távhő-belépő mennyiségét mérve lakásonként!

Szóval a téma most elvi, és jópofa, sőt kitalált, DE keményen valóságos! És amióta emeletes házak léteznek...

Előzmény: Makkoscipo (0)
Makkoscipo Creative Commons License 2017.03.05 0 0 0

Töhötöm Tekla bírónő valószínűleg többet ért a joghoz és a FIZIKÁHOZ is, mint az előterjesztő. Akinek a fizika tudása 0.

Fusson neki mégegyszer az előterjesztéssel kedves topictárs. Immár ne keverje a teljesítményt (P KW), és az emergiát (E KWh)!

Mert így komolytalan a dolgot egyátalán végig gondolni.

Hapo Creative Commons License 2017.03.05 0 0 topiknyitó

Kitalált személyekkel ma lehetséges vit-ökörség! (Valami, amit sohasem rendeztek eddig.)

1.) ALAP ESET:
Sungyi Sámuel felperes szerzett jogra hivatkozva beperelte
alperes Alan Tass Huba lakótársát.
Hogy fizessen neki havonta a megszünt hőszolgáltatásért!
Valamint a hőszigetelés ráeső részéért is, amit S.Sámuel megelőlegzett!
Töhötöm Tekla Bírónő ezt jogosnak ítélte

Alan Tass Huba fellebbezett

Tényállás:
Sungyi Sámuel felette lakik Alan Tass Huba lakótársnak, immár 30 éve, és
amikor A.T.Huba kifűtötte a lakását minden szolgáltatott 3kW energiát S.Sámuelnek!
Utóbbi a falai hőveszteségére 2kW energiát kellett megfizessen!
A.T.Huba 5kW fütést fizetett
DE...
Hőszigetelte a házat S.Sámuel 20cm-es külső hőszigetelővel, ezáltal
1/10-re esett a fűtési költség a teljes házra érvényesen!
Ebből következett, hogy mindkét peres fél fűtése energia igénye is
lecsökkent 500W téli átlagosra!
Azaz S.Sámuel az addig kapott 3kW energia árát perli A.T.Huba lakótárson
a hőszigetelés ráeső árán felül! Mert szerzett jogát akarja érvényesíteni!

2.) Ellentetű viszontperben
A.T.Huba beperelte S.Sámuelt
a 30 évig meg nem fizetett 3kW téli átlagos energia áráért, aktuális (kedvezményes) áron.
Töhötöm Tekla elutasította, mert
nem kötöttek szerződést sem szóban, sem írásban erről a szolgáltatásról, sőt
sohasem merült fel ennek szükségessége!
Ezért szerzett joga sem lehetett, mert sohasem kérte!

Tanulság a TUDATLANSÁG NEM MENTESÍT,
és utólag késő bánat, miért nem számoltál utána!

3.) Utóirat:
Alan Tass Huba a menyezeti hőtorlasz kiépítésével 1/10-ére csökkentette az ott tőle
elvesző hőmennyiséget,
ezért
Sungyi Sámuel újabb pert fontolgat a további 450W téli átlagos hőmennyiség elvesztéséért!

4.) Kedves olvasó mit tettél volna Töhötöm Tekla bírónő helyében e 3 esetben???

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!