„Lehetne mindenfélét hőbörögni Moszkva vagy Peking ellen – egyébként ezt Washingtonnal is meg lehetne csinálni. Dehát most komolyan, nekünk, magyaroknak kell a világban az észt osztani?”
Megnyugtatjuk a képviselőt, neki nem kell.
Ezek után vágta ki azt az „afrikai mondást”, ami szerinte a kormány politikáját is meghatározza: a kisegérnek a mezőn nem számít, hogy az elefántok mit csinálnak, képben kell lennie.
„Nem vagyok orosz állampolgár, miért kéne kritizálnom Oroszország belügyeit? Mi ilyet sosem csinálunk...Nem vagyunk a mainstream része ebben a tekintetben” – mondta a külügyminiszter, miért nem kritikus a magyar kormány. „Nem érzem magam felhatalmazva arra, hogy kritizáljak. Nem akarok nevetséges lenni,Magyarország egy kis ország, 10 millió lakossal, Oroszország nagy, több, mint 130 millióval, hogy festene, ha én oktatnám önöket kiarról, hogyan rendezzék be az életüket”
A két és fél hét alatt elkészülő kiskunhalasi járványügyi mobil kórház egy olyan mérnöki és kivitelezési bravúr, amely igazolja, hogy ilyen rövid idő alatt is lehet kiváló minőségű és felszereltségű kórházat építeni – mondta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár kedden Kiskunhalason.
Kovács Zoltán hangsúlyozta: a 150 beteg befogadására alkalmas mobil járványügyi kórház ékes bizonyítéka azoknak a képességeknek is, amelyekkel egyébként a büntetés-végrehajtás rendelkezik, illetve annak a tudásnak, amely a magyar szakembereket kórházépítésben, kórházak felszerelésében és berendezésében jellemzi.
Nem értettem, hogy Gundel-Takács Gábor miért tolja némileg a Fidesz szekerét. Aztán most olvasom, hogy a fia, Bence, a felcsúti Puskás Akadémián focizott, most igazolt át az Újpesthez. Így már érthetőbb...
"– Mit szólnál, ha az a döntés születne, hogy visszalépünk a pályázattól?.... „azt üzennénk, hogy merünk kicsik, jelentéktelenek lenni" és azt is, hogy nálunk az ellenzékiek magyarellenesek:((((((
Kitörölnék emlékezetünkből az olimpiai pályázatot, közben készülnek az újabbra
A 2024-es budapesti olimpiai pályázat visszavonása után néhány héten belül úgy ért véget a kampány, mintha a magyar főváros sosem akart volna olimpiát rendezni. Nem csak az utcákról tűntek el a plakátok, hanem a Budapest2024.hu oldalt is "lelőtték" hirtelen. Ennek ellenére a pályázati bizottság nem tett le arról, hogy lesz még új kandidálás, legalábbis erre hivatkozva nem hajlandók nyilvánossá tenni a visszalépés előtt leadott utolsó körös pályázati dokumentációt.
Az, hogy lesz-e valaha olimpia Budapesten, érdekes kérdés. De van egy sokkal súlyosabb is: meddig lesz egyáltalán olimpia? Egyre reálisabb hipotézis, hogy már nem sokáig.
A pénz a kormánynál van, közvetetten az fizeti Gundelt, tehát Gundel azt mondja amit a kormány szeretne hallani tőle. Semmi gond nem lesz azzal ha mégsem lesz háromszoros nézettség, mert nem a majdani nézettségért fizetnek Gundelnak, hanem hogy most azt mondja. Ha mégsem lesz háromszoros majd sajnálkozik. De nagyon egyszerű másra bírni - többet lehet ajánlani neki.
Hosszút legfeljebb annyival lehet biralni hogy telhetetlen es 10 millió nem volt neki elég de 60-25 igen reklamra. Egyébként ő következetes.
Gundel viszont jött a mertünk kicsikt lenni szöveggel az Olimpia ellenesek ellen, most meg felkonferálja ezt az egetvero beképzelt baromságot hogy majd 3x annyian nézik mint a világ legnézettebb sportesemenyet?
Nem, Gyarfasnak mar semmi köze ehhez, nem vesz reszt benne. Ez mar a Hosszú Katinkas új korszak
Gundelnak nyilvánvalóan akkor kell a pénzét megszerezni amikor fizetnek neki, és abból amiért fizetnek. Hasonlóan Hosszú Katinka sem vár a reklámbevételeivel amíg 70 éves lesz. Mindketten profik a saját szakmájukban.
Az MTI beszámolója szerint vasárnap, azaz 117 nappal a rendezvény rajtja előtt, délelőtt tíz óra előtt pár perccel indították el a budapesti vizes világbajnokság hivatalos visszaszámláló óráját az Erzsébet téren.
A miniszterelnök elrepült Brüsszelbe, és azt mondja, harcra fel. De mi ne azt nézzük, amit mond, hanem amit tesz. Illetve nem tesz.
Eddig ötször szavaztak a szankciókról, Orbán ötször mulasztotta el megvétózni.
Pedig azt mindig elmondja, ő is, meg Szijjártó, hogy mennyire nem értenek egyet velük.
Orbán tudja, hol a helye. Olyannyira, hogy azt a február 2-ai Putyin-napon el is mondta. Kitört belőle a reálpolitikus, csak nem sokan figyeltek fel rá. Pedig éppen ugyanazt mondta, és csak alig más szavakkal, mint anno Kovács László, hogy tanuljunk meg kicsik lenni.
Orbán ezt megtanulta. Tudja, hol a helye.
Csak közben sokkal nagyobbnak akar látszani.
És néha el is hiszik neki. Agresszív modora miatt sokkal komolyabb veszélyt látnak benne, mint amilyet valójában jelent.
A benne megtestesülő fenyegetés miatt nem kedvelik őt Brüsszelben (Berlinben, Párizsban, Londonban, etc.) és Washingtonban, illetve az általa keltett, de ábrándnak bizonyuló illúziók miatt nem hisznek neki és nem bíznak már benne Moszkvában sem.
A nyugatiak uniós orosz támaszpontnak tekintik, trójai falónak. Az oroszok még bíznak benne, hogy az vagy az lesz, de tétet már nem tennének rá.
A kormánypropaganda ezt majd biztos úgy fogja tálalni, hogy
Orbán szabadságharcot vív Oroszország ellen.
Pávatáncot. Pedig éppen elég lett volna közölni Putyinnal, hogy nem fog vétózni, és akkor nem jött volna vissza többet, nem kellene lezárni miatta kétévente a várost.
Még jobban járt volna, ha a pár évvel ezelőtti önmagához hűen kiáll a szankciók mellett, hiszen ha tőle függetlenül úgyis marad a büntetés, ha úgyse mer vétózni, akkor akár már azt is mondhatná, hogy nem is akart, eszében se volt.
De nem. Ő így száll le a bicikliről. Az nem baj, ellenszenvesnek tartják, a lényeg, hogy fontosnak tűnjön.
Rendben, csak ugye itt Orbán szerint ez NEMZETI kérdés!
Akkor ha valóban az nem futamodunk meg gyáván hanem kiállunk érte, és ha elbukunk akkor legalább a nemzeti érdekért bukunk el. Most valahogy nem akart milliárdokat költeni kormány propagandára mint a migráns ellenes dolognál! Vajon miért nem ha az olimpia valóban nemzeti úgy?!
De nem, Orbánnak ugye csak a lenyúlás volt fontos ezert menekült azonnal a népszavazás elől.
"Továbbra is csak azt látom, akik most sírnak a népszavazás elmaradása miatt, egyrészt teljesen hülyének nézik a másik felet, másrészt csak szeretnének élvezkedni egy jót. Öncélúan, nem törődve a szavazással járó költségekkel sem."
Csakhogy
Van egy, a Választási Bizottság által jóváhagyott kérdés (már eleve ritkaság), amit a törvény szerint meghatározott időponton belül támogató aláírásokkal kell megerősíteni.
Amennyiben az adott kérdést meghatározott időn belül a Választási Bizottság által megszabott számú érvényes aláírással támogatják az erre jogosult állampolgárok, akkor a törvény szerint a népszavazást ki kell írni.
Aztán van egy maffiánk, akik egy törvény szerint érvénytelen népszavazásból gyalázatos cirkuszt és egy - a törvényeknek mindenben eleget tevő - népszavazási kezdeményezést szabotálnak megtartani.
És vagy te, aki meg ezen élvezkedsz, nem sülve le a képed a költségekre hivatkozni.
Olcsóbb lenne a népszavazás, mint az "Üzenjük Brüsszelnek" plakátcunami.
Nagyon helyesen döntött Gundel, a családja érdekében ez volt az egyetlen ésszerű állásfoglalás. Én is eladnám a mások anyját sőt az egész gyáva országot a saját családom érdekében, csak sajnos senki nem akar ezért fizetni nekem. Gundelnak igen - ergo jól döntött.
Szerintem nem kellene idekeverni, de ha azt mondod, hogy a Momentum onnan vette az ötletet, hogyan kellene a kormánynak alávágni, az is elárul valamit. Kreativitás hiánya?
Csak Gyurcsány olyan hülye volt, előbb megvárta a népszavazás eredményét. Mint aki odaáll a vonat elé és befogja a szemét, hátha nem üti el. Utána törölte el a vizitdíjat. Mi ez, ha nem ostobaság?
Orbán azt is megoldotta volna, valószínűleg. Gyorsan eltörölni és nincs miről szavazni. Nincsenek költségek, örülhet a demokrácia is, hogy győzött.
Továbbra is csak azt látom, akik most sírnak a népszavazás elmaradása miatt, egyrészt teljesen hülyének nézik a másik felet, másrészt csak szeretnének élvezkedni egy jót. Öncélúan, nem törődve a szavazással járó költségekkel sem.
Gyerekes, kicsinyes hozzáállás ez, ami nem érvekről és ellenérvekről szól, hanem egyszerű Orbángyűlöletről, csak úgy pofára.
viszont én nem vagyok meggyőződve, hogy az olimpiáról a laikus népnek kellene dönteni, akik nem látják át az ezzel kapcsolatos szakmai, pénzügyi dolgokat
Oh persze. A nép csak kussoljon...
Persze a 300 forintos 7 igenes nepszavazasnal ott tudta a nép hogy mi mennyi a költségvetésben, mennyi időt pazarolnak el az orvosok az oreg, nincs más dolga beszélgetni járok körzeti orvoshoz stb...
Neked egyébként miért lenne jó buli egy értelmetlen népszavazásra elköltött pénz?
Nem fogod fel, hogy mire lezajlana a procedúra (őszre?), addigra Budapest már rég elvesztette a NOB bizalmát, onnan kezdve pedig lényegtelen a népszavazás eredménye, mert úgysem rendezhetjük meg.
Értem én, hogy jó lenne Orbánba rúgni egyet, de ne az adófizetők pénzén szórakozz te sem, lehetőleg.
Mindamellett alkotmánysértő a Fidesz magatartása mindkét esetben, és a demokratikus elvek durva megsértése.
Nem is szervezhetnél népszavazást akkor. De mindkét esetben működött a demokrácia.
Most már mindegy is, viszont én nem vagyok meggyőződve, hogy az olimpiáról a laikus népnek kellene dönteni, akik nem látják át az ezzel kapcsolatos szakmai, pénzügyi dolgokat, így végül egyszerű butaságból kifolyólag, önmagának vág alá a feltételezett többség.
Helyette azért kert bocsánatot amit nem is mondott, így sunnyog el a gyávája! ugyanis nem az emberek lepnak vissza, azok ha akarnak sem tudnak. Csak a palyazat benyujtok, kormany .
Gundel Takács meggondolta magát, mégse hülyék az emberek
Elég nehéz kiigazodni, hogy most akkor végülis ki és mikor hülye épp az olimpiát illetően, de a tudomány jelenlegi állása szerint Gundel Takács Gábor szerint épp nem hülye senki, aki nem támogatja az olimpiát. Mindezt egy promóciós emailből kellett megtudnunk, ami szerint a köztévét frissen otthagyó műsorvezető a TV2-n, Azurák Csaba I/I műsorában mondja el, hogy
Elnézést kérek mindenkitől, akit sért az a kijelentésem, hogy hülyét csinálunk magunkból, ha visszalépünk. Lehetne úgy is fogalmazni, hogy presztízsveszteséget szenvedne Magyarország ebben a helyzetben, de akkor nem ugyanazon a nyelven beszélnénk. Az emberek egymás közt úgy fogalmaznak, ahogy én tettem.