Amióta létezésünk; világnézetünk, pártállásunk, általános közérzetünk, további lényegünket meghatározó értékkészleteink (pénz, morál) alapjai nettó (földrajzi régiókként is eltérő) absztrakciók - szellemi végtermékek (többnyire salakanyagok) -, azóta nem tudjuk, ki az úristen.:-)
Lusta vagyok érzékletesen levezetni, és nyilván alkalmatlan is arra; pl. miért is nem mindegy nekünk, hogy ki az USA 45. elnöke. Vagy miért nem mindegy, hogy a Fidesz (vegyük észre, itt is, már csak egy emberről beszélünk) mikor, hol és kinek, mit és miért mondott vagy üzent írásban. (Nem lelem a viszonylatok sarokpontjait, ami kifordíthatja magából a világot.:-))
De most tényleg?:-)
Tényleg ettől függően alakul a holnapi napunk... a jövőnk?
Idáig süllyedtünk?
Mert ha igen, akkor a létünk, talán csak olyasféle káprázat (és mindegy, hogy azt kőbe véssük-e), mint egyik álmunk a sok közül amely álmok, állítólag megint csak salakanyagok, végtermékek (mondjuk ezért a 'felismerésért' nem járt Nobel-díj); noha, ez ellen, a mai napig, masszívan tiltakozik Feldmár.:-)
A magam részéről olyan szinten tartom megalázónak a szitut, amiben/amiként létezünk... még arra se vagyok hajlandó, hogy kikérjem magamnak.:-)
Miert ne tette volna? Ahogy a dakota mondja, a ver nem válik vízzé
(A Populisták) "a sikertelenségre megpróbálnak magyarázatot találni. Úgy gondolják, hogy a hiba nem bennük van. A nép az ő felfogásuk szerint eredendően jó, s a hihetetlenül jó szándékú, nemes nép és a hihetetlenül jó szándékú és nemes kormányzat közé ékelődve befészkelődik az ellenség, amely állandóan csak problémát okoz. Nos, ez az ellenség liberál-bolsevik cafrangokba bújt urakból áll, mint amilyen én is vagyok..."
Neked örülni kéne ennek, végre jó útra tért a fidesz, a jóságos libsikkel kokettál, gondolom holnap lebontják a kerítéseket is és befogadnak minden migránst. Most már te is nyugodt szívvel szavazhatsz a fideszre. Mert gondolom azt szűrted le belőle, hogy teljesen megváltoztak a jó irányba.