Erősen katonai hírszerzős figurának tűnik az egyik ligetvédő:
Régebben bokszoló voltam, aztán edző. Voltam kommandós, a Furkónál, azt ismered? De itt keményebb, mint a kommandóban.
http://index.hu/belfold/2016/12/31/ligetvedok_varosliget_tiltakozok_portre/
Fontos, bár jelen esetben nem szembetűnő distinkció, hogy a háttérben Ligetben Ligetvédők molinó, az előtérben egy Ligetben Ligetvédő szerepel.
Ez a csoport pár, erősen pártkötődésű személyből (pl: Antal Nikolett Henrietta, volt Jobbik szavazatgyűjtő, most MSZP aktivista, szabadság-téri megszállási emlékmű hekkelő; nagybátyja, Szabó Gábor, szintén MSZP; mindketten március 15.-ei zavargók; Bangó Attila, cigány önkormányzati valaki, Demokratikus Koalíció aktivista; ? 'táblás' József, kossuth-téri zavargó, szintén DK), illetve a köréjük verődó hajléktalan és félhajléktalan társaikból áll.
Szabó 'tuareg' Gáborral (nem összetévesztendő az előbb említettel!) jó viszonyt ápolnak. Nem megerősített források szerint pártjaiktól pénzt kapnak, vagy legalábbis kaptak, a kassza ennek ellenére üres állandóan.
A Ligetvédők jelenlétük miatt jelentős számú szimpatizánstól estek el. (Már) Semmi közük a Ligetvédő mozgalomhoz, mivel azt több ízben lejáratták (pl.: közös fotózkodás Gyurcsánnyal).
Furkó Kálmán egy erősen oroszbarát alak volt, amikor ő vitte a dolgokat a GRU működött. Szóval egy exkommandóst, aki a Furkó alatt szolgált a magyaron túl az oroszok és az amik is küldhették felforgató, tippkutató céllal. Mivel a ligetvédőket az ami követség fogadta, szerintem ők rakták oda.
Péter barátunk nagyon, de nagyon gyanúsítható azzal, hogy közel áll a katonai elhárításhoz/felderítéshez:
Péter [...] Régebben bokszoló voltam, aztán edző. Voltam kommandós, a Furkónál, azt ismered? De itt keményebb, mint a kommandóban. A tisztálkodás és a vízhiány a legnehezebb. --