Engedély nélkül, vagy tiltott módon forgalmazott étrend-kiegészítők és egyéb csodaszerek listája.
Kérem, hogy mindenki mellőzze a személyeskedést és kizárólag tényszerűen közölje a Termék nevét, gyártóját - forgalmazóját.
Pl.:
Forgalmazó cég:
Termék neve:
OÉTI notifikáció: nincs/ van, de visszavonták/ van, de felfüggesztették
És a 211-es hozzászólás is eltűnt már. Így egyértelmű, hogy az elmarasztalt pécsi cég áll a háttérben, akinek nem írhatjuk le a nevét, mert ezzel csak a moderátoroknak adunk munkát. Ezt pedig nyilván nem akarjuk, mert ő csak a munkáját végzi.
Igencsak sajnálatosnak tartom, hogy a joggal így vissza lehet élni, és még akkor is visszaélőket védi.
Az OÉTI ebben az ügyben annyit csinál, hogy átveszi a cégek által benyújtott papírokat, a címke tervet és ennyi!
Az OÉTI semmit nem engedélyez, mert a benyújtás pillanatától azonnal értékesíthető a termék, a cégeknek nem kell megvárniuk semmilyen hatósági reakciót, sőt nem is várják meg.
(és igen, úgy gondolom, hogy a cégek a lehető legtöbb egészségre utaló leírást ráírják a címkére, az pedig csak utólag derül ki, ha problémás, de akkor már kint van a piacon és már vásárolják és termeli a pénzt)
A fekete csillagos terméket elvileg nem is találhatnád meg a forgalomban. (De csak elvileg, gyakorlatilag nem nagyon foglalkoznak a hatósággal ezek a cégek)
Nem tudom ez-e a megfelelő topic, de én kérdezni szeretnék. Édesanyám, már régóta szedi a Vitaking Kft által gyártott Gymnema Sylvester kapszulát, mivel cukorbeteg. Az általatok bemásolt oétis listán, a termék piros felkiáltójellel van megjelölve. Már viszonylag régebb óta szedi, de azt mondja ez az ami használ neki. Kicsit megrémített, amiket itt írtatok és próbáltam információt szerezni az ogyei weboldaláról is.
Úgy vettem észre nem kimondottan a piros felkiáltójeles, hanem a fekete csillaggal ellátott termékekkel van a fő probléma. Az oldalukon a következő tájékoztató szöveg áll:
* A csillaggal jelölt termékek forgalmazását - közegészségügyi kockázatra való hivatkozással, vagy a vonatkozó jogszabályoknak való nem megfelelőség miatt – a kormányhivatalok/járások Népegészségügyi Főosztályai/osztályai jogerős határozattal megtiltották. Az információk az illetékes közegészségügyi hatóság eljárását követően az Országos Tisztifőorvosi Hivatal tájékoztatása alapján jelennek meg a listában.Tilos a forgalmazásuk!
! a piros felkiáltó jellel jelölt termék esetében a notifikációs eljárás során probléma merült fel
Felvettem velük telefonon is a kapcsolatot, ahol szerettem volna részletes információt is kapni. Elmondásuk szerint egy piros felkiáltójeles termék nem feltétlen rossz, az is előfordulhat, hogy csupán formai hibát találtak a címketerven (pl. a szav.idő rossz helyen került feltüntetésre, nem megfelelő nagyságú betűmérettel írtak valamit a termékre), de elmondásuk szerint részletes információkat nem adhatnak ki.
Rengeteg terméknél van ez a piros felkiáltójeles megjelölés köztünk nagy gyártó és forgalmazó cégeknél is, mint pl TEVA, DM, INTERHERB...
Kérdésem, hogy mit javasoltok az adott termékkel kapcsolatosan? Szedheti-e, keressek neki más terméket, mi a teendő ilyen esetben? A leírtakkal kapcsolatosan várom visszajelzéseteket, észrevételeteket!
Az omkormanyzatisnak feltehegoen adoszama van ingatlan bérbeadásra igy ott nincs nagy gond ezzel, mig nem fogjak ra higy uzletszeru a tevekenysege es akkor a berbeadas miatt kiesik a katabol is.
A katas kérdés mikor váltotta ki , még nem vagy még nem kérték tőle?
A kft alapítójába felvehetsz banyaszattol nőgyógyászatiig mindent mert a kftnek nem is lehet képesítése az egy cég, önálló jogi személy. oda olyan alkalmazott kelm akinek van képesítése. Ha meg nem folytatsz a 790 tevékenységből 780-at a cégbíróság idővel törli. Új Kataskent őt már valószínűleg be fogják hivni. Tisztába csak azokat kell tenni amiket itt mixelgetsz magadnak össze a mellébeszéléseiddel. 😁