Keresés

Részletes keresés

Ingama Creative Commons License 2024.06.28 0 0 47

Jo a Teflon, de nem kell hagyni tele karcolàsokkal vagy tulzott mértékben melegiteni mikor majdnem ures az edény.....és persze ne vàsàroljuk a legolcsobbat...

H_G Creative Commons License 2023.05.22 0 1 46

Nekem volt kerámiám is, rendkívül gyorsan elvesztette a tapadásmentességet. (Nem a legolcsóbb kínai, T betűs nagy francia márka.) Nem nézett ki csúnya karcosnak, egyszerűen ragadt bele minden. A teflonok jóval többet bírtak ennél, még ugyannak a gyártónak a teflonja is.

 

Előzmény: Hepci (45)
Hepci Creative Commons License 2023.05.21 0 0 45

A kerámia egész biztos jobb, csak kérdés, hogy az ultravékony kerámiabevonat mit bír ki...

Előzmény: nacked blade (44)
nacked blade Creative Commons License 2023.05.16 0 0 44

De természetesen érdekelne, hogy  a teflon helyett  a GYAKORLATBAN  mi vállt be.

NB

 

nacked blade Creative Commons License 2023.05.16 0 0 43

 

Üdv  

Évek óta szenvedek  a teflon egyre  gyengébb minősége  miatt.  Van egy teljes  Ze.ter  edénykészlet, régebbi  18 éves, és jól működik, de  wok  nélkül nem tudok főzni sokmindent  és megszoktam........teflont  használok.  

Ha  gázzal főznék, akkor lenne  kínai  kovácsolt  wok-om, azt  használnék ......régebben nálam egy évet kibírt a teflon, és  karácsony útán, újévi leárazásokkaor vásárolt WOK-okat vettük  mindig  és  bírtak simán egy évet, most pedig már  alig fél évet.

GYAKORLATI tapasztalat érdekelne  .....

-   egy évet  milyen árkatória  bír  ki,

-   vagy  konkrét  típus ????????

Félek, hogy  a  drágák sem bírnak már többet fél évnél .

Köszi

ZsuR Creative Commons License 2016.11.25 0 0 42

...es a legtobbet sponsoraljak, hogy ilyenekkel alljanak ki... vagy mar a sajat markajukat futtatjak...

Előzmény: Törölt nick (36)
ZsuR Creative Commons License 2016.11.25 0 0 41

Igy ertheto.

Előzmény: Törölt nick (33)
H_G Creative Commons License 2016.11.24 0 0 40

Más műsorokat nézhetsz, én folyton a vörös Le Creuset öntöttvas edényeket látom náluk.

 

Előzmény: Törölt nick (36)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.24 0 0 39

Igen, benn a technológia :-)

Előzmény: Derintz (38)
Derintz Creative Commons License 2016.11.24 0 0 38

A szendvics szerkezet....kivul mindenutt rozsdamentes acél alul màgnesezheto és a két acélréteg kozt aluminum a jo hovezetése miatt.....

Előzmény: Törölt nick (36)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.24 0 0 37

Szerintem sok minden függ a körülményektől.

Gázlánghoz nem vennék sem teflont, sem más bevonatost és nagyon fontos ez esetben a fém, erős nyél, ami bírja az oldalt felcsapó höt, de nem vezeti azt.

Indukcióshoz meg szerintem jó egy vasbetétes, nehéz teflonserpenyő is, az ugyanis nem csinál túl nagy höt, nem fogja a teflont szétégetni.

Na meg a főzési szokásoktól is függ. Mit is akarsz serpenyőben csinálni.

Előzmény: Törölt nick (36)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.24 0 0 36
Előzmény: Derintz (35)
Derintz Creative Commons License 2016.11.24 0 0 35

"A legnagyobb profik savállóval szoktak kamera elé állni..."

 

Savàllo rozsdamentes acél mint amibol az orvosi eszkozok készulnek?

Előzmény: Törölt nick (34)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.24 0 0 34

Minden szakács más. Na meg hogy azt csinálja, még nem biztos, hogy ért is hozzá :-) A legnagyobb profik savállóval szoktak kamera elé állni...

Előzmény: Derintz (28)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.24 0 0 33

Nincs vezetékes. Palackost meg akkor sem akarok, ha más fizeti. Nem szívatom vele magam.

Előzmény: ZsuR (26)
ZsuR Creative Commons License 2016.11.24 0 0 32

Es ha lett is volna idejuk... vannak emberek akiknek a legujabb a legjobb.  Kiprobalom en is - es rajovok, nem kell.  Ami a "bejaratast" illeti a szenacelnal es az ontottvasnal... lemosni a gyari izet - megszaritani, legjobban a tuzhelyen felmelegiteni uresen, kicsi olajat bele, papirtorolkozovel elkenni - es szep lassan hagyni a tuzon - de nem egetni, hogy az olaj budosodni kezdjen.

 

Amikor elmosom (mosogatoszer nelkul) akkor is igy szaritom meg - tuzon - es keves olajat bele (par csepp) es a papirtorokozovel elkenem.  Mielott elteszem, kihutom, attorlom - ne maradjon olaj benne, ha veletlenul tobb volt.  Ennyi... van ugy, hogy elmarad - csak szaritom, de nem tortenik baj, allando hasznalatban vannak.

Előzmény: Derintz (31)
Derintz Creative Commons License 2016.11.24 0 0 31

"Vannak emberek akik evekig dolgoznak egy szakmaban - de nem lesznek jobbak tole..."

 

En is ezt gyanitottam....Mivel a vasserpenyo hasznàlata mégiscsak egy minimàlis figyelmet igényel, erre valoszinuleg sohasem volt se idejuk se kedvuk abban a konyhàban.

Előzmény: ZsuR (30)
ZsuR Creative Commons License 2016.11.24 0 1 30

Vannak emberek akik evekig dolgoznak egy szakmaban - de nem lesznek jobbak tole... a seprenyot az etelhez kell megvalasztani.  Rozsdamentesben is lehet rantottat csinalni - ha tudod, hogy hogyan.  

Előzmény: Derintz (28)
Derintz Creative Commons License 2016.11.24 0 0 29
Derintz Creative Commons License 2016.11.24 0 0 28

Ez érdekes...ha te 10 évig szakàcs voltàl és kedveled a szénacél serpenyoket hogy tudod megmagyaràzni hogy valaki egy forumon aki ugyancsak ( àllitolag ) évekig volt szakàcs nagy meglepetésemre a legrosszabb véleménnyel volt a szénacél serpenyoket illetoen...elavultnak nevezte, azt mondta nehéz volt tisztogatni oket ragadtak még vas izu ételeket is emlegetett...egyszoval mindent mondott roluk csak éppen jot nem. Hihetetlen hogy az interneten teljesen ellenkezo véleményeket talàlni olyan emberek kozt is akiket elvileg hozzàértonek tapasztaltnak tekinthetunk.

Előzmény: Törölt nick (24)
ZsuR Creative Commons License 2016.11.24 0 0 27

...abba ugyan nem... az iz nem osszetevoje a teflonnak... :))

 

Komolyabbra veve a szot - probaltam a teflont, es nem csak a az egeszseg volt az oka annak hogy nem hasznalom tovabb...

Előzmény: Törölt nick (25)
ZsuR Creative Commons License 2016.11.24 0 0 26

Hogyerted a gaz hianyat?

Előzmény: Törölt nick (24)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.24 0 0 25

A teflonba lehet pirítani, ízt csinálni...

Előzmény: ZsuR (23)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.24 0 0 24

Nagyon lehet szeretni az indukcióst, jobban mint a gázt (sokat használtam gázt, vagy 10 évig szakács voltam). De a legnagyobb akadályát a gáznak a gáz hiánya jelentette :-)

Előzmény: ZsuR (22)
ZsuR Creative Commons License 2016.11.24 0 0 23

...ez miert lenne jo?  Elvesztenenk az egyik legfontosabb dolgot a fozesben - az izt.

"Fond is French for "base" and commonly refers to the browned bits and caramelized drippings of meat and vegetables that are stuck to the bottom of a pan after sautéing or roasting.

It's often retained as a source of flavor and deglazed with liquid and aromatics like onions and garlic. The fond is the base of a number of classic "

 

Ezt veszted a teflon hasznalattal - meg a lebegessel...

Előzmény: Derintz (21)
ZsuR Creative Commons License 2016.11.24 0 0 22

...ezert nem vettem indukciosat hanem gazt.

Előzmény: Törölt nick (19)
Derintz Creative Commons License 2016.11.23 0 0 21

Ki tudja mit hoz a (nagyon) tàvoli jovo...valahol egyszer làttam hogy mostmàr egy nagyon eros diamàgneses berendezéssel még egy békàt is lehet "lebegtetni".....Mivel a legtobb élelmunk ugyancsak tartalmaz vizet, talàn egy napon ilyen modon suthetunk anélkul hogy a felhasznàlt élelmiszer érintkezne a elkészitése alatt bàrmivel is a korulotte lévo levegon kivul.

 

https://hu.wikipedia.org/wiki/Diam%C3%A1gnesess%C3%A9g

lxt Creative Commons License 2016.11.23 0 0 20

A teflonnak egyetlen előnye van a konyhában – a többi tulajdonsága csak alkalmassá teszi a konyhai edények belső felületének burkolására.

A felületi leválasztó (jó siklási, tapadásgátló) képessége, de keménysége (anyagszerkezete) egyben a gyengéje is; könnyen karcolható (a szemmel látható mérettartomány alatt pláne:-)), nem kifejezetten kopás, azaz időtálló.

 

Öntöttvas, hőálló üveg, kő (kőagyag és más kerámiák), szénacél, alumínium, ezek mind, legalább annyira megfelelő anyagok – akár serpenyőnek is –, mint az akárhány rétegben teflonnal futtatott edények.

A nem teflon (műanyag) bevonatú serpenyők sikeres használatának két fő kritériumát ismerem:

- a relatív alacsony hőterhelést elviselő (mindenféle vicik-vacak) növényi étolaj használatának mellőzése (az olívaolajat amúgy se hevítjük) : helyette ott a teavajból könnyedén előállítható vajzsír, a ghee, vagy (és itt kérek elnézést minden 50 kilónál önszántából könnyebb hölgytől) az állati zsír (ami, bizony hogy egészséges!:-))

- az alapanyagoknak megfelelő hőfok beállítása, a sütési idő betartása: amivel összefüggésben, megint csak az elegendő mennyiségű, megfelelő hőfokot álló zsiradék használata jut eszembe, amin (nem amiben) hús vagy más sül (nem rotyog, pangva ázik) és nem is a zsírtalan, a teflonnál durvább felületű, túlforrósított serpenyőre/edényre ragadva kokszosodik – mármint az étkezésre szánt alapanyag.

De ha még pácoljuk is azt a húst… vagy mindegy, itt senki nem éhes?

Nem akkora történet serpenyőben sütni – legyen az bármilyen, arra alkalmas (nem mérgező) anyagból. Három dolog kell hozzá.

Serpenyő, jóféle és elegendő (hőstabil, rétegzáró) közvetítő anyag, ez volna a zsiradék, és amit meg akarunk sütni - enni.:-)

Abba is hagyom, mert mindjárt előveszek egy serpenyőt, felhevítem... ahhoz pedig már elég késő van.

Törölt nick Creative Commons License 2016.11.23 0 0 19

Én is a tiszta fémek híve vagyok gázon, söt ez esetben teflon ellen is. De az indukcióshoz nagyon kényelmes a teflon és tartós is.

Előzmény: ZsuR (16)
ZsuR Creative Commons License 2016.11.23 0 0 18

En is latom, az "uj" csodat... oszinten nem erdekel - amit fozok, sutok, azt mind meg tudom tenni azokban az edenyekben amik vannak.  Semmi igenyem nincs masra - pedig sutok fozok eleget.

 

Maradok a regi jol bevalt modszernel... mar amit a penztarcam enged.  Rozsdamentesbol Cuisinart es All Clad, ontottvasbol Lodge, zomanccal vagy nelkule, szenacelbol deBuyer.  

Előzmény: Derintz (17)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!