Kedves topig gazda nem kéne átírni a topik nevet inkább valami Japán kertigép kedvelők klubja címre ,eléggé halott így ez akkor hátha többen jönnének !
Helló mindenkinek ! Én egy kirívó eset vagyok ! Nem nagyon írok már máshol a különálló véleményem miatt ! Egypár jó tanács ! Csak és kizárólag full szintetikus olajat használjatok, a márka szerintem nem annyira lényeges, a nagy márkák is árulnak fél szintetikus olajat, de az okoz ilyen eltömődéseket ,de visszább olvastam a levegőszűrő tömődést is, hasonlókat okoz ! A másik a sok koksz a nem megfelelő olajból ,a rossz karburátor beállításból ,és némiképp a 95 benzin használatából adódik össze ! A 98-100 benzin egy kaszánál nem annyival drágább mint amennyit használ az élettartamban ! Legalább 15-16 éve már csak 98-100 benzint használok full szintetikus olajjal ,és spuri adalékot öntök még hozzá ! Akinek van kedve próbálja ki ! Arra viszont számolni kell ha a gépben már koksz van azt ki kell szedni -szedetni ,mert a szintetikus olaj leoldhatja és a gépben kárt okoz ,csak ezután szabad a szintetikus olajra átállni !
Amikor meg vetted, nem kellet utána állítani a karburátornak? Mert nekem el kellet, vigyem a szervizbe beállítani. Azt mondták, hogy a 2-3 évvel ezelőttieket mindegyiket állítani kellet, bár én most vettem egy hónapja, de az enyém elfekvő készleten volt, az enyém 2013-as gyártású.
Érdeklődnék, hogy én a gyári hitachi kétütemű olaját használom, esetleg a többi márka Stihl, Husqvarna, stb… olaját érdemesebb-e használni, ennél (CG474EY(T)) a kaszánál?