Az elmúlt 24 órában több hullámban, ezres nagyságrendben támadás érte külföldi szerverekről a kormányzati informatikai hálózatot, annak nyilvános pontjainak kihasználásával, így például a kormányzati weboldalon és az akadémiai hálózaton keresztül - tudatta a Belügyminsztérium.
Azt nem tudom. Én fél tíz körül akartam kártyával fizetni, visszadobta a tranzakciót. Mivel előtte reggel néztem, hogy bőven van pénz a kártyámon, itthonról megint ránéztem, nincs-e letiltva valamiért. Nem volt. Utána hívtam a Bank számát, és már rögtön bejelentkezéskor azzal kezdte, hogy "műszaki hiba miatt a kártyás tranzakciók elutasításra kerülhetnek. Most is ezt mondja. A weblapjukon semmi infó nincs...
Az IP spoofing már a szolgáltatónál el kellene, hogy akadjon és ez egy bejövő forgalomi tüske, nem látszik, hogy a kimenő követte volna, tehát ez itt megállt...
Én kettőt láttam a BIX lábán, mire a harmadik képbe került volna, levették a linket (sajnos a képet nem mentettem el). Nekem az volt furcsa, hogy egy tisztességes DDoS támadás úgy kezdődik, hogy a többé-kevésbé összeszinkronizált kliensek elkezdik szórni az áldást (hirtelen megugrik a forgalom), majd ahogy a szolgáltatók meg az ügyeletes rendszergizdák beavatkoznak, az egész szép csendesen elhal. Itt viszont pont fordított helyzet volt; úgy fél óra alatt szép fokozatosan futott fel a forgalom, aztán hirtelen csend; utána vagy 3/4 óra szünet, aztán megint elkezdett lassan nőni a forgalom, majd a tetőzés után újra visszaesett nullára. Nagyon úgy érzem, hogy Zala Misinek van igaza, valahol valamit nagyon elkeféltek és egy támadás meséjével próbálták/próbálják elmaszatolni...