Hosszú távon fogyasztva - én minden reggel a munkahelyemen ezt iszom reggeliként, délig elvagyok vele - nem okoz bajt? Most már kb. két éve ez a mindennapi reggelim.
Alapjáraton semmi gond nincs ezzel a porral Janka 22. Faszakaszával meg ne foglalkozz. A por célja, hogy egy teljes főétkzést helyettesítsen egy adag bevitle, úgy hogy nem kaparod a falat az éhségtől a következő étkezésig. Hogy tovább tartson és az éhségcsillapítást is jobban elérje én 2 kanállal teszek a pohárba és a harmadik kanalat zabpehelyliszttel helyettesítem, ötök még rá lenmagolajat. Reggel 5:30-kor megiszom, elmegyek úszok 3 km-t, délig nem vagyok éhes ;)
Ettől hízni fogsz, nem fogyni: 30g-os adagból 22g cukor, a többi meg hulladék.
Azt állítod hogy egészségesen táplálkozol, én ebben egy picit kételkednék, abból kiindulva hogy:
- megittad ezt anélkül hogy megnézted volna hogy mi van benne
- 2 kanál olajat is raktál hozzá / ettél hozzá anélkül hogy bármilyen gyanú felmerült volna
Szerintem kezd ott hogy utánanézel hogy miben mennyi kalória van és mi az amit ajánlott / nem ajánlott enni ha fogyni akarsz. Súgok kicsit: cukor és olaj az tiltólistás. Az előbbi nagy ellenséged, az utóbbi üres kalória amit célszerű kihagyni. Ha csak 2 hétig veszed a fáradtságot hogy kalóriát számolj mindenben amit megeszel akkor már látni fogod hogy mi a helyzet. Én két verzióra tippelnék: 1) Sok olyasmit eszel/iszol amiről azt hiszed hogy nem túl magas a kalóriatartalma 2) Túl sokat eszel olyanból amiről azt hiszed hogy sokat szabad belőle enni, pedig aztán dehogy.
Étrendkiegészítők / shakek feleslegesek eleinte, majd ha izmosodni akarsz akkor ráérsz ebbe az irányba menni.
Én is csak azt tudom ismételni mint az első hozzászóló: nem hókuszpókusz a fogyás. Negatív kalória mérleget kell beállítani és betartani, de ez csak akkor fog menni ha eleinte számolsz. 2 hét számolás után már ránézésre is. Heti 3-4 óra mozgással és rendesen betartott étrenddel ki van zárva hogy ne kezdj fogyni.
Akkor beteg vagy, ha sportolsz (eleget), és nem eszed magad dagadtra (nem eszel több kalóriát, mint amennyit felhasználsz), mégis hízol. Csak akkor van ez így, ha valami hormonzavarod van. A fehérjének ehhez semmi köze.
Nem ítélet volt, hanem az alaptétel közlése. Kérdezz meg egy orvost! Valódit és nem érdekeltet, ne aki azt mondja hogy milyen jó ez a kotyvalék, mert azért fizetik.
Jó ez az ítélkezés , - minden infó nélkül. :) Hát sportolok. Sokat. Minden nap. És egészségesen táplálkozom. És szeretnék fogyni. És a fehérjeital por nem csodaszer.
Sőt hánytatással is. Megeszed, meghánytatod magad és kész. De én a normális (na jó konvencionális, egészséget nem direkt károsító) emberekről írtam.:)))
Lőj egy képet az összetételről, akkor okosabbak leszünk. Gyors guglizással azt találtam hogy ezek tele vannak cukorral (!) de lehet hogy te egy másik fajtáról beszélsz.
Ez nem teljesen igaz. Kellő ideig és mennyiségben szedett hashajtóval le lehet fogyni.
Egy évig tartott, mire kiderült, hogy van némi ételallergiám, ami rendszeresen visszatérő cifrafosást okozott. :D
Ez alatt az egy év alatt több mint 15 kilót leadtam. ;)
(Nehogy valaki komolyan vegye! Az állandó hasmenés valóban fogyáshoz vezet, de egyrészt a hashajtóhoz egy idő után hozzászokik a szervezet, másrészt hiánybetegségeket, kiszáradást és egyéb csúfságokat okozhat)
Annak nincs értelme, hogy nem az energiabevitel csökkentésétől (diéta, éhezés), vagy/és az energia felhasználás növelésétől (sport, komoly fizikai munka) várod a fogyást, hanem varázsszerektől. Ha több energiát viszel be, mint amennyit felhasználsz hízol, ha kevesebbet akkor fogysz. Semmi hókuszpókusz nem segít csak a rideg kalóriaszámolgató matek. Persze függ attól is milyen a szervezeted energiafelhasználása, de ha ilyenen töröd a fejed, akkor biztos, hogy a tied nem ideális az kívánatos súlymegtartás szempontjából.
Találd meg a számodra még elviselhető életmódot amitől nem hízol, ha hízékony vagy és, ha megvan nem is lesz olyan nehéz. De a csodákban nem bízzál! Csodák nincsenek, csak lelkiismeretlen gyártók, akik csodaszenek állítják be a termékeiket.
Sziasztok! Mik a tapasztalaitok ezzel a fehérje shake-kel? Műkösik? Vettem egyet, és az van ráírva, hogy két teáskanál repce- vagy szójaolajat kell beletenni. Itthon csak hidegen sajtolt szezámmagolaj és extra szűz olívaolaj van, de mindkettővel borzalmas a shake, nem bírom meginni. Érdemes más olajat venni vagy nem lesz jobb? Szerintetek annak van értelme, ha megeszem a két kanál olajat és utána iszom meg a shaket?