Keresés

Részletes keresés

pert2 Creative Commons License 2015.12.18 0 0 6

Pont fordított a helyzet. Ha férj-feleség lakik együtt akkor össze kell számítani a jövedelmüket, és a jövedelemmel nem rendelkező társ után is fizethetnek. Ha meg csak élettársak, akkor választhatnak, hogy összevonják-e a jövedelmüket, vagy csak egyszerű lakótársként külön-külön számítják.

Előzmény: ez nem az én nevem (-)
Mr. Heisenberg Creative Commons License 2015.12.18 0 0 5

c) család: egy lakásban, vagy személyes gondoskodást nyújtó bentlakásos szociális, gyermekvédelmi intézményben együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező közeli hozzátartozók közössége;

d) közeli hozzátartozó:

da) a házastárs, az élettárs,

(...)

Előzmény: ez nem az én nevem (4)
ez nem az én nevem Creative Commons License 2015.12.17 0 0 4

Adóként igen. Topik témáját tekintve nem. :)

Itt inkább az a nagy kérdés, hogy vajon meddig családtag az élettárs, mikortól nem az? 

Előzmény: mac.m (3)
mac.m Creative Commons License 2015.12.17 0 0 3
Előzmény: ez nem az én nevem (2)
ez nem az én nevem Creative Commons License 2015.12.17 0 0 2

Sajnos nem nulla... :(

Tényleg adó. Forrás: NAV

Előzmény: mac.m (1)
mac.m Creative Commons License 2015.12.17 0 0 1

0 ilyen adó van

ooloo Creative Commons License 2015.12.17 0 0 0

0!

ez nem az én nevem Creative Commons License 2015.12.17 0 0 topiknyitó

A napokban olvastam valahol, hogy ezt a TB-t helyettesítő adót mindenkinek kötelező fizetnie, akinek a családjában, az egy főre eső jövedelem eléri a mindenkori minimálnyugdíj x%-át (azt hiszem, 120%-át, de ebben nem vagyok biztos), ami kb. 39000Ft, illetve ha egyedülálló, akkor kb. 42000Ft-ról beszélünk.

Ha ez alatt van az egy főre eső jövedelem, akkor nem kell befizetni a havi 7000 (6930, ha jól emlékszem) forintot.

Na akkor most tessék mondani, az élettársi kapcsolatban élők családnak számítanak-e vagy sem?

Valahogy van egy olyan érzésem, hogy amíg arról van szó, hogy elvesznek tőlük, akkor egy család, ha egyebekről, pl. öröklés, családi kedvezmények stb., akkor nem.

Jól értem a dolgot?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!