Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2022.02.25 0 0 358

imádalak!

szenzációs!

Előzmény: fehérekelőttiindián (357)
fehérekelőttiindián Creative Commons License 2022.02.25 0 1 357

/

szerinted a kukorica jelentésű tengeri szavunk ugyan honnan ered, ha nem a 'tengeri népek' elnevezés - bizony, annyian voltak ott népek, mint a kukorica szemei -, emlékéből?

s ebből tanulva - a tengeriek sikeres összefogása - lett sok népű konglomerátum a Hun Birodalom

amúgy a tengeri népek elnevezés nyilvánvalóan Tengri főisten nevéből ered, azaz ők voltak az útnak indult Tengri hívő népek

a magyariak pedig a maradó Tengri hívők - azaz a maradiak - népe

;)

/

Előzmény: Törölt nick (353)
B. Hernát Creative Commons License 2022.02.25 0 0 356

Régészeti topikra.

Előzmény: Törölt nick (355)
Törölt nick Creative Commons License 2022.02.25 0 0 355

"A képzettek a képzetlenek ellenében?"

csak vörösvári olvtárs a képzett, lásd az avar lelet pontos meghatározását, ö viszont nem áll le vitatkozni itt velünk a képzetlen plebsel.

Előzmény: B. Hernát (351)
Törölt nick Creative Commons License 2022.02.25 0 0 354

igen, én is igy gondolom és egyetértek veled.

Előzmény: B. Hernát (344)
Törölt nick Creative Commons License 2022.02.25 0 0 353

a phoeniciai eredet nekem is uj, ezt köszönöm és ezek szerint a hunok a palesztinokkal is rokonok. Ami azt jelenti, hogy a III. Ramses alatt hodito és a tengert végigrablo tengeri népek között is ott kellett lenniük.

Előzmény: fehérekelőttiindián (352)
fehérekelőttiindián Creative Commons License 2022.02.25 -1 0 352

/

aha

a hunok a punok (phunok) utódai, tehát messzire jutott phoeníciaiak

Atilla pedig a nagy Hannibál leszármazottja, aki visszatért, hogy megbüntesse a rómaiakat

még ennyit se tudsz?

s a 'ρ' (ῥῶ, azaz ró) is phoeníciai betű

innen a ῥῶ-vés elnevezés

! stb.

/

Előzmény: merigazoi (345)
B. Hernát Creative Commons License 2022.02.25 0 0 351

nem veszed észre milyen szánalmas ez amit csináltok?

A képzettek a képzetlenek ellenében?

Az nem lehet "szánalmas" -- csak a te álláspontod az.

Előzmény: merigazoi (349)
B. Hernát Creative Commons License 2022.02.25 -1 0 350

nem tudod definiálni a szlávokat?

Lásd szakirodalom.

Úgy mindenben.

Előzmény: merigazoi (348)
merigazoi Creative Commons License 2022.02.25 -1 0 349

magadat győzködöd csak a bili-szinteddel. kinek vetítesz? nem veszed észre milyen szánalmas ez amit csináltok? nem?

Előzmény: B. Hernát (347)
merigazoi Creative Commons License 2022.02.25 -1 1 348

nem tudod definiálni a szlávokat?

te is bebuktad a saját eszetlenségedet és kifogásokat keresel h tovább tudományosnak hazudhasd magad?

Előzmény: B. Hernát (347)
B. Hernát Creative Commons License 2022.02.25 -1 0 347

Egy bizonyos szint fölött nem megyünk egy bizonyos szint alá.

Fordítva ülsz a bilin, ha nem is tudsz felállni róla, legalább fordulj meg.

Előzmény: merigazoi (346)
merigazoi Creative Commons License 2022.02.25 -1 1 346

amint definiálod mi szerint kéne szerinted definiálni. definiáld a szlávot! vagy a rómait. és én definiálom neked a hunt!

honnan veszed hogy a nyelvük nem magyar? ha nem tudod milyen a nyelvük, akkor honnan veszed h nem magyar? legyél már következetes, ne találgass, ne úgy válogass az állítólagos "tudományosság"-aid között, h mikor melyik jó neked...

Előzmény: B. Hernát (342)
merigazoi Creative Commons License 2022.02.25 -1 0 345

nagybetűkön akadsz ki? tudod ezek a dolgok amikből látszik, h valójában nem gondolkodsz, dogmák uralják az elmédet. ez neked a kifogás a saját kicsinységedre, csőlátásodra.

nincs szükségem nagybetűkre. ahogy a rovásnak se volt szüksége.

Előzmény: fehérekelőttiindián (341)
B. Hernát Creative Commons License 2022.02.24 0 0 344

"300" honfoglalóért írni egy könyvet?? "Nép ?? Hát nem egy zsoldoscsapat volt ??

Előzmény: sáfár istván (343)
sáfár istván Creative Commons License 2022.02.24 0 0 343

Próbáld meg ezt a könyvet megszerezni és olvasd el. 

Manapság aktuális lesz.

sáfár

Előzmény: merigazoi (337)
B. Hernát Creative Commons License 2022.02.24 -1 1 342

de sokkal több érv van mellette,

ADAT kell, nem érv.

És még azt sem tudod definiálni kicsoda/micsoda a hun. Volt ilyen ethnosz? Igazold. Ha volt, mi volt az identitása/nyelve? Igazold. Hogyan köthetők hozzájuk a magyar nyelvű székelyek, ha nem magyar volt a nyelvük? Igazold. Magyar volt a nyelvük? Igazold.

De inkább meg se próbáld: náladnál okosabb és képzettebb kutatók ezreinek sem sikerült.

Előzmény: merigazoi (337)
fehérekelőttiindián Creative Commons License 2022.02.24 0 0 341

Az neked szólt. Egyértelműen neked: Leírtam"veled". Hogy ezt sem érted, az téged minősít.

Se a modorod, se a tudásod, se a képességeid nem tesznek alkalmassá arra, hogy számítson, mit írsz.

A topik meg nem a tied.

Hogyan is lehetne az, ha még a nagybetűket sem ismered, nem hogy a történelmet ...

- - -

Előzmény: merigazoi (340)
merigazoi Creative Commons License 2022.02.24 -2 0 340

nem kell elköszönnöd, fogd be a szád, és húzz el.

mert nincs mit mondanod.

Előzmény: fehérekelőttiindián (339)
fehérekelőttiindián Creative Commons License 2022.02.24 -1 0 339

Látom, nehéz a felfogásod, így megismétlem: Pá, kicsi fiú, veled nincs miről beszélgetnem.

Előzmény: merigazoi (335)
Törölt nick Creative Commons License 2022.02.24 0 0 338

ne zárjuk be, mert ha tündekirály és Aragon leszármazottai, akkor megvan a székelyek eredete és az is hogy ök kicsodák?

Ezt nevezik tudományos alaposságu nyomozásnak és lépésröl lépésre összerakjuk a kockákat Dukasztol, a pestisen át a covidig, a nagyfülü Attilátol Aragonig.

Előzmény: fehérekelőttiindián (332)
merigazoi Creative Commons License 2022.02.24 0 0 337

akkor lenne igazad, ha csupán ez állna az mellett, h a székelyek a hunok maradékai.

de sokkal több érv van mellette, nem csak ez. nem csak anonymus mondja, nem csak források igazolják ezt, hanem székely szokások, hadviselés, világnézet stb. erről már beszélgettünk. ezért hamis a "tudományos"-ozásod.

Előzmény: B. Hernát (325)
merigazoi Creative Commons License 2022.02.24 0 0 336

de nyugodtan cáfolj. én nem vagyok, mint a hamis indián.

merigazoi Creative Commons License 2022.02.24 0 0 335

személyeskedsz, mert előítéletes, csőlátású vagy,  logikailag képtelen a gondolkozásra. mi volt ebben pstobaság. csak azt mondtam, amit temo ndtál és amit én mondtam rá, amivel besültél.

és most hazudozol, próbálod magad festeni.  pedig az nagyon szánalmas, ha valaki nem tudja beismerni a tévedését, és ehelyett így viselkedik, mint te.

Előzmény: fehérekelőttiindián (333)
merigazoi Creative Commons License 2022.02.24 0 1 334

ne maszatolj. mit tudományosozol. ez alibizmus. semelyik krónika nem 100%-os.

akkor tagadd le, akkor köss bele, ha konkrétan ezt az állítását tudod cáfolni. de nincs semmid. és ha ezt a letagadós hozzáállást követné a valódi tudomány, (nem a tietek amit annak állítotok be), akkor nem lenne bolgár történelem, egyik nép származása, történelme se lenne elfogadható, visszavezethető.

fehérekelőttiindián Creative Commons License 2022.02.24 0 0 333

Csak ostobaságokat tudsz beszélni.

Nem hinném, hogy hitelesen mért 142-es iq-val meg tudnék bukni logikából. Ellentétben veled.

No, mint mondtam már, neked pá!

Előzmény: merigazoi (331)
fehérekelőttiindián Creative Commons License 2022.02.24 0 0 332

És még szakállas is.

Akkor ő egy tündekirály és egy törpkirálylány fia.

Aragorn származása elbújhat az övé mellett. :)

De inkább zárjuk be, hagyjuk el ezt a szálat. Lévén a saját halálát sem látta/hallotta meg előre.

Meg az azt követő testvérháborút sem.

Előzmény: Törölt nick (330)
merigazoi Creative Commons License 2022.02.24 0 0 331

nem. behúztad füled-farkad, mert olyasmire utaltál, ami nem létezik. és én erre rámutattam.

a saját alibista (kvázi) ellen-érvedet se tudod igazolni. nincs más logikai feloldása. ez a helyzet. logikában buksz meg, és derül ki, h csak locsogsz.

Előzmény: fehérekelőttiindián (321)
Törölt nick Creative Commons License 2022.02.24 0 0 330

és ha ez elözö Ducaszos felvetésednél maradunk, covidosok köhögését hallotta a "sasfüleivel"?  

amire van is bizonyiték, ime Attila nagy fülekkel egy bronzmedálon a Kunsthistorisches Museum gyüjteményéböl, kép letöltött

Előzmény: fehérekelőttiindián (329)
fehérekelőttiindián Creative Commons License 2022.02.24 0 0 329

"hogy valoban Szent Péter és Szent Pál jelent meg Attila és a pápa fölött kivont kardokkal"

Akár. Vagy az is lehet, hogy az elébe vonuló római tömegben a valóban sasszemmel megáldott Atilla észlelt néhány pestisest ...

Előzmény: Törölt nick (328)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!