A nulla a jó jövedelemadó-kulcs
Orbán Viktor miniszterelnök a nullát nevezte a jövedelemadó ideális kulcsának a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara pénteki rendezvényén. Az embereket nem szabad adóztatni, amikor keresnek, akkor kell adóztatni, amikor elköltik a pénzt, ez sokkal igazságosabb, és kevésbé kijátszható – mondta a kormányfő a Gazdasági évnyitó című gazdaságpolitikai fórumon.
http://mandiner.hu/cikk/20150306_lenullazna_a_jovedelemadot_orban
Október 1-től, szombattól literenként 6 forint 35 fillérrel nő a benzin és 12 forint 70 fillérrel a gázolaj ára a jövedéki adó emelkedése folytán. A magyar állam ugyanis itt az adót is megadóztatja.
en szivesen mennek laoszba , ha nem lenne 2 nyugdijam , egy orbantol egy obamatol , mert laoszban cucilizmus epul , ado nincs tehat nyilvan MINDENKI dus GAZDAG , vietnamba atmenni kurva egyszeru es ottmeg janik lehetnek a laosziak a SOK MEGSPOROLT = BE NEM fizetett adojukkal
És ha dolgozó keresetét nem terheli adó akkor remélhetőleg a termék amit előállít ócsóbb lesz, vagyis az áfa a csökkentett előállítási költséget terheli, vagyis a végeredmény akár lehet kedvező is a fogyasztóra nézve.
Egy dologra lenne jó a 0 adókulcs. A hőbörgők nem hánytorgathanák folyton hogy az én adóforintjaimból kap ez meg az, és ne kapjon, vagy csak sokkal kevesebbet.
Úgy ahogy Lázár szerint akinek nincs semmije az annyit is er,
Ezt a mondatot nem lehet kimagyarázni. (Egyébként akkor mondta, amikor a gyerekei Svájci bankszámlájáról kérdezték, de ez mit segít?). Ez a mondat nem a gyerekeiről szól, nem a pénzéről, hanem azokról, akiknek nincs semmijük.
Orbán nyíltan vállalta a közép réteg preferálását, azok között is a családosokat és nem volt sose rejtett célja, hogy kialakítson egy tőke erős csoportot:))))) Máshol is így van!!!!
Egyáltalán nem kezeltem úgy. Feltételes mód! Az állam valorizálja, amibe a pógárnak beleszólása nincs. Megállapít egy fiktív összeget. Na erre írtam, hogy ha ideadná, jobban járnék. És szubjektív döntésemnek tituláltam.
A nyugdíj mértékét a kormény szabja meg. Ne a nyugdíjason verd el az állam/kormány felelőtlenségét.
Ha a nyugdijas kiszámolhatná (megkapja) akkor mi lenne a jobb? Megkapja egy összegben a valorizált befizetését (1988-tól) és él, ahogy tud, vagy kapja a nyugdíját, havonta. Az előbbi változat tetszene. (szubjektív döntésem)
Úgy ahogy Lázár szerint akinek nincs semmije az annyit is er,
Nem valami jól sikerült mondat, de mivel tudjuk, hogy mikor hangzott el, és milyen alkalomból, ezért nem kéne unos-untalan erre hivatkozni, pláne hazugságot sugallva.
a szegények fizetésük nagyobb részét költik alapvető megélhetésre. Igy ha az AFA magas (világelsők vagyunk ugye) es a koltekzest adoztatjuk akkor a szegények TÖBBET adóznak arányában mint a gazdagabbak.
Míg ha a kereset van adóztatva és alacsony az ÁFA akkor meg a gazdagok!
Nincs azzal semmi baj, ha valaki az szegenyeke nem nézi semmibe es a gazdagokat preferálja. Csak akkor ezt vállalja nyiltna!