ebben a listában nincsenek benne azok akik szezon közben mondjuk elmentek, mint pl matos. de a bolognából érkező mancosu a carpiban csak egy gól lőtt pedig kettőt írnak neki, a másikat még előző csapatában szerezte.
a lényeg: 37 gólt lőttek összesen. de ha érdekel a pontos házi góllövőlista szívesen beteszem azt is
Ezt látom én is, de pont azt nem értem, hogy az általam linkelt góllövőlista elvileg az összes idei góllövőt tartalmazza (le lehet válogatni csapatok szerint a "Játékosok" feletti "csapat" fülön), és az eredmény így néz ki:
53. Lasagna K. Carpi 5 91. Di Gaudio A. Carpi 3 91. Lollo L. Carpi 3 91. Verdi S. Carpi 3 126. Mancosu M. Carpi 2 126. Mbakogu J. Carpi 2 126. Pasciuti L. Carpi 2 170. Bianco R. Carpi 1 170. Gagliolo R. Carpi 1 170. Lazzari A. Carpi 1 170. Letizia G. Carpi 1 170. Sabelli S. Carpi 1 170. Zaccardo C. Carpi 1 170. de Guzman J. Carpi 1
Ez pedig összesen csak 27 gól, de akkor ki lőtte a többi tízet?
Beleestem én is a divatszurkolás bűnébe:) A tavalyi diadalmenet idején (és még ősszel is) együtt dobbant a szívem a csapattal, mostanában meg alig figyeltem az eredményekre.
Szóval most látom csak, hogy milyen dráma volt a Lazio meccs, két kihagyott tizenegyessel:/
Otthon meg kell vernie őket annak a csapatnak, amelyik nem akar kiesni. És ha közben nyer a Fiorentina a Palermo ellen, akkor meg is van a bennmaradás.
Így biza és jövőre is itt leszünk a Serie-A-ban. mondjuk eddig igen nehéz ellenfelekkel játszottunk szóval ha bent akarunk maradni akkor most jönnek azok a meccsek amik eldönhetik as orsunkat a bajnokságban.
A klub vezetői a napokban többször is kijelentették, mindenképpen Carpiban játszanának az első osztályban is. Az olasz liga 20 ezres minimum limitje valóban él, de sok más mellett ez is bőven idejét múlt, és a múltban is többször adtak ez alól felmentést. A Carpi menedzsmentje a spanyol Eibar példáját hozták fel, akik 5 ezres stadionnal is gond nélkül játszhatnak a spanyol első osztályban, és a Reált vagy a Barcelonát is ott fogadják.
Azt csiripelik hogy a liga hajlandó engedni, de a 10 ezres minimumhoz még mindig ragaszkodna. Ez Carpiban a jelenlegi stadion bővítésével műszakilag megoldható, ha nem Olaszországról beszélnénk, még az is kijelenthető lenne, ez a következő szezon rajtjáig technikailag is kivitelezhető lenne a gyakorlatban. Viszont ez Olaszország, ahol ez nem szokott úgy menni mint mondjuk Németországban... Ráadásul a Carpinak június közepére, a Serie A-s nevezéshez már prezentálnia kell egy megfelelő stadiont (ez később módosítható), ami egyrészt minden követelménynek már júniusban megfelel, másrészt szerződésük van a használatára, azaz alternatív helyszín mindenképpen kell.
Bologna, Modena, Parma - ez a három lehetőség vetődött fel eddig. Bolognában túl nagy a stadion, a Modena szurkolóival elég rossz a viszonyuk, így Parma maradhat, ott viszont a városi önkormányzatnak kell erről majd döntenie, mert övék a stadion. Abban egyébként téves az NB1.hu következése hogy utóbbi azért lenne valószínű mert csődbe mehet a Parma. Semmi köze nincs hozzá, Pármában szinte biztosan lesz futball csapat a következő szezonban, a kérdés csak az melyik szinten és hogyan hívják majd őket, de ők is ugyanúgy a Tardinit használják majd, és borítékolhatóan sokkal többen lesznek ott még az ötödosztályban is mint a Carpi esetleges A ligás meccsein.
Egyébként érdekesség, hogy Carpi stadionja a Cabassi a Marx Károly utcában van.... (bár pont múlt hét szombatján, Milánó belvárosában megdöbbenve tapasztaltuk, hogy olaszok ezrei vörös sarló kalapácsos zászlók alatt, az egykori Szovjetunió himnuszát éneklik-hallgatják, a fasizmus alóli felszabadulásuk 70. évfordulóján...)
Majd elválik hogy mi lesz, de legalább vannak közeli opciók a stadionokra. Nem gondolnám hogy bele kéne kezdeni egy új stadion építésébe csak azért mert feljutottak mivel sokan amúgy sem jártak ki a meccsekre, de szerintem most hogy az első osztályba került a csapat lehet kialakul egy nagyobb rajongó tábora majd.