A magyar állam megvásárolta a kanadai Hamilton Galériától Munkácsy Mihály Krisztus Pilátus előtt című alkotását, így hamarosan ismét együtt lesz Debrecenben a Krisztus-trilógia - jelentette be az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Debrecenben.
A művészi alkotások a legszebb ajándékok és a legjobb befektetések. De amiket itt bemutattál azok, hogy is mondjam szarok, amit a bulvár (Blikk, Index etc.) állít, annak még töredékét sem érik meg, kár volt a festéket és a vásznat erre pazarolni, mert maga az anyag többet ér.
...........................Jó elvtárs, mert támogatja a művészeteket, mint Maecenas elvtárs a maga idejében. És ez szép, mert sok a rászoruló (nem, nem szegény!) művész, és az elvtársak ezért puszta szívjóságból is előszeretettel festetnek mostanában képeket egymásról vagy magukról, azután persze mindig elcsodálkoznak, mint Kósa Lajos elvtárs az egyszeri huszárfreskón: Jé, az ott én lennék? Milyen kedves ötlet, igazán nem kellett volna! - Mert ha valamit szeretnek magukban az elvtársak, akkor az a szerénységük.....................
Szóval hogy nem volt senki ezeknek a "festőknek" a környezetében, aki szólt vóna nekik, hogy "hát az rendbe' van baszki, hogy szereted... az is rendbe' van, hogy buzi vagy, mer' ma má' asse szégyen... az is oké, hogy méter mélyen dugod bele a nyelved... de hogy ezt mindenkinek tudnia kell rólad????"
Nem mellesleg én is... ilyen vérszar képeket ritkán látni. Oszt ezek nem csak hogy elfogadják, de még fizetnek is érte! (Hábaszki! Én is fizetnék, csak más meg ne lássa!)
A Blikk megtalálta azt a festőt, akinek Orbán Viktort és Puskás Öcsit ábrázoló festményét ajándékba adta Orbán Viktornak Tállai András államtitkár.
Az alkotó Járó Ferenc mezőkövesdi nyugdíjas, aki korábban a Hungária Biztosító fiókjának volt az igazgatója, és azóta hobbiból már 500 festményt készített. Járó a lapnak úgy nyilatkozott, hogy régóta ismeri az államtitkárt, korábban együtt fociztak..................