Sziasztok régi játszótársak! Alkalmanként azért be-be kukkantok ide is, Zizussal a másik fórimon is találkoztunk már! Ha Icika benéz ide, hát őt is hiányoljuk!
Panthera negra innen ki van tiltva. A fórum lényegében halott. Köszönjök a moderátoroknak, hogy egy nem képes játékot hanem egy szabad beszélgetős topikot képekkel áttettek a képes játékokba utána az ott lévő moderációs szabályokat alkalmazták.
Őt is, (Lavi, Hungarosiculo) és Spoli-t is megtalálod itt:
Ja, ja, Kimire elég jellező hozzáállás! Sok mindent nem tudok részletezni, mert hát 3 napig voltam kinn - persze este hazamentünk, reggel ki - F3-ok, GP2, Porschék, és az F1-esek. Szabadedzések, időmérők, versenyek! Volt vagy 40 fok meleg pénteken, szombaton, elég jól bírtam, vizes kendő a fejre, mert égetett piszokul a Nap. Vasárnapra lehűlt, délelőtt kemény, és hideg szél volt, akkor dideregtem. Mázlink volt, szombaton este 6 után jött a vihar, akkor már benn voltunk a városban, és a kocsiban. Kinn a Ringen fasza volt, ment minden, mint mindig. Ez volt a 30-ik Magyar Nagydíj, ezekből az elsőre nem tudtam kimenni, és tavaly nem tudtam betegség miatt menni, a többin ott voltam. Ha az Égiek velem és velünk vannak, jövőre is kinn leszünk!
Végigböngészem a pesti képeidet, a Rózsák terét már felismertem, a többit még nem, de rajta vagyok!
Nincs különösebb technika, illetve az úgynevezett "elhúzásos technika". Ezt még egy olyan fotóstól hallottam, és magyarázta el, aki anno még nem digitális géppel, hanem hagyoományos tükörreflexes géppel dolgozott, és kb. 250 km/h sebességgel zúgó autókat vett teljesen élesre. Elmagyarázta, hogy kinézi magának hol szeretne exponálni, beállítja oda a gépet, és jóval előbb annál a pontnál rááll a kocsira, és az optikával követi a kocsit addig a pontig, ahol ő exponálni szeretne. Így a kocsi, és az optika közötti sebességkülönbség nulla, azaz olyan, mintha az álló autót fotózná. Persze nagy sebességnél a háttér elmosódik az optika mozgása miatt, de az nem tétel, mert ő a kocsit akarja élesre. Én nagyjából ismerem ezeknek a kocsiknak a tempóját, és én is meg tudtam tenni azt, hogy korábban befogtam az optikába, és elhúztam velük a gépet. És az is igaz, hogy ezen a ponton nem több a sebességük 80-120 km/ h nál, tehát még a háttér sem mosódik el, mivel exponálásnál megállok az optikával. Persze nekem könnyű dolgom van, ha nem sikerül, törlöm, a fotós barátomnak annak idején sokkal nehezebb dolga volt, előhívás után derült ki, hogy egy tekercsből hány kép lett jó. Itt az utolsó előtti és az utolsó képen jól meg is tréfált a pilóta, befogtam a "vonatot", de aki elől ment, csak egy századdal hamarabb és kövérebbet lépett a gázra, mint én vártam, ki is szaladt a képből! :DDD
Kérdésem: ide hogy lehet képeket feltenni és mekkora a képfeltöltési határ és a max feltölthető képméret?
Ide az indexre most könnyű feldobálni akár 2 perc alatt is 15 képet és slideshow szerűen tekerheted teljes képernyős módban. Gratula az index fejlesztőinek.