Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2016.12.19 0 1 249

A gonosz a "Hierarchia" maga.

Előzmény: 1segepito & 2Lkedo 41 (248)
1segepito & 2Lkedo 41 Creative Commons License 2016.12.19 0 0 248

Komolyan hiszed, hogy szeretettel tudnál uralkodni? Mert, sztem akkor a párod is feltünik hamar, hogy fogadja a szereteted.

Előzmény: 3x megszólaló kakas (244)
1segepito & 2Lkedo 41 Creative Commons License 2016.12.19 0 0 247

Èrtem az ellentmondást.

Èpp ez a kulcs szerintem, hogy Isten szülö-gyermek kapcsolatban volt az elsö emberpárral, viszont az angyalokkal úr-szolga viszonyban. A gyermeket másképp szeretjük, mint a szolgát.

Tehát amikor Lucifer úgy érezte, hogy kevesebbet kapott a megérdemeltnél, az emberekkel olyan kapcsolatot akart, mint az angyalaival, bár ez nem volt Isten terve, söt.

Az emberrel a szülö-gyermek vérvonal helyett egy úr-szolga vérvonal alakult ki, kiszorítva Istent, az "úr" pozíciójában egy önzö, énközpotú hütlen szolgával.

Ìgy aztán a szeretet helyett ez a jelleg van jelen minden emberi kapcsolatban.

Ezért volt olyan fontos a gondviselésben, hogy az ember áthaladjon egy fordított folyamaton, elöször az úr-szolga viszonyban lecserélve az urat,

aztán a fiú elfogadásán keresztül Isten, mint szülö igaz gyermekévé válni,

végül igazi szülövé érni.

Előzmény: friss szél (245)
friss szél Creative Commons License 2016.12.10 0 0 246

válaszoltam : 245 -hszban... :-) (elnéztem)

Előzmény: 1segepito & 2Lkedo 41 (242)
friss szél Creative Commons License 2016.12.10 0 0 245

Isten szeretete közvetítőjének pozíciója, és a csábítás, vagyis Istennel való

szembeállítás között.

Előzmény: friss szél (240)
3x megszólaló kakas Creative Commons License 2016.12.10 0 0 244

Már menne az uralkodás.

Nagyon érzem.

Előzmény: 1segepito & 2Lkedo 41 (243)
1segepito & 2Lkedo 41 Creative Commons License 2016.12.09 0 0 243

Ez nem az ö engedetlenségéröl szól, hanem arról milyen messze vagy attól az eredeti állapottól ahová visszatérve képessé válsz az uralkodásra.

Előzmény: 3x megszólaló kakas (241)
1segepito & 2Lkedo 41 Creative Commons License 2016.12.09 0 0 242

Èn nem, de te igen. Elmondanád bövebben hol az ellentmondás?

Előzmény: friss szél (240)
3x megszólaló kakas Creative Commons License 2016.12.05 0 0 241

"Mi emberek, arra vagyunk hivatottak, hogy az angyalokon is uralkodjunk,"

Találkoztam egy angyali bombázóval, mondtam neki, hogy azért teremtette az isten ilyennek, hogy én uralkodhassam rajta. (Gondoltam, hogy a kötözős szex megfelelő lesz az uralkodáshoz).

Erre azt mondta, hogy "anyád".

Na, ilyen egy engedetlen angyal.

Előzmény: 1segepito & 2Lkedo 41 (239)
friss szél Creative Commons License 2016.12.05 0 0 240

Amikor Lucifer úgy érezte, hogy kevesebbet kapott a megérdemeltnél, az

emberek között is ugyanabba a pozícióba akart kerülni, mint amelyet az angyali

világban élvezett, vagyis Isten szeretete közvetítőjének a pozíciójába.

Ezért csábította el Évát, ez volt a szellemi bűnbeesés kiváltó oka.

ez ellentmondás, nem gondolod?

Előzmény: 1segepito & 2Lkedo 41 (239)
1segepito & 2Lkedo 41 Creative Commons License 2016.12.05 0 0 239

Az angyalokat Isten minden más teremtménye előtt teremtette.

Isten, az angyalokat szolgálóinak teremtette, akik segítenek neki a teremtésben és a világegyetem fenntartásában (Zsid 1,14), „szolgának” (Jel 22,9), és „szolgáló lelkeknek” (Zsid 1,14) teremtette. A Biblia többször említi azt is, hogy az angyalok tisztelik és dicsőítik Istent (Jel 5,11-12).

Mi emberek, arra vagyunk hivatottak, hogy az angyalokon is uralkodjunk, minthogy Isten minket a gyermekeinek teremtett és az egész teremtés felett uralmat adott nekünk.

Isten Lucifert az arkangyal pozíciójába állította.

Miután azonban Isten megteremtette az embert, gyermekét, sokkal jobban szerette őket, mint Lucifert, akit szolgájának teremtett.

Valójában Isten Lucifer iránti szeretete egyáltalán nem változott, ugyanolyan volt az ember megteremtése után is, mint előtte. Ő úgy érezte, hogy csökkent a felé irányuló szeretete.

Amikor Lucifer úgy érezte, hogy kevesebbet kapott a megérdemeltnél, az emberek között is ugyanabba a pozícióba akart kerülni, mint amelyet az angyali világban élvezett, vagyis Isten szeretete közvetítőjének a pozíciójába. Ezért csábította el Évát, ez volt a szellemi bűnbeesés kiváltó oka.

qpaq Creative Commons License 2015.02.12 0 0 238

Ok.

De ez nem rosszindulat, legfeljebb némi malícia. :))

Előzmény: Pirand Úr (237)
Pirand Úr Creative Commons License 2015.02.12 0 0 237

Rosszindulatú vagy: be tudom mutatni a pótérettségimet.

Előzmény: qpaq (235)
jablonka4 Creative Commons License 2015.02.12 0 0 236

Megelégedtem volna egy kedvem szerint beteljesedett halandósággal...

Nem marháskodj már! Még nincs vége!  Honnét írsz?:-))

Előzmény: MageGuild (232)
qpaq Creative Commons License 2015.02.12 0 0 235

Ilyen összefüggés nincs. Azt is bevallhatod, ha magyar nyelvből megbuktál. Annak ellenére még lehetsz magyar.

Előzmény: Pirand Úr (233)
qpaq Creative Commons License 2015.02.12 0 0 234

Akkor lenne igazad, ha nem ezt állítanád:

"Én abban hiszek, hogy mindenkit a saját álmai illetnek meg, legyen az bármi."

Valójában másoktól akarod elvenni ezt az "álmot". Ott "csalsz", hogy mindig új kiinduló feltételeket állapítasz meg, ezért "tisztességtelen" a vita azokkal, akiknek a kiindulási alapja ugyanaz. Ez egy szellemi doppingszer, amit mindig beveszel, ha kezdesz kimerülni.

"...irány a kisegítő iskola!!!"

Ezt a beszólást felteszem ez ihlette.

Ne vállalj szellemi közösséget az ostobákkal, csak azért mert neked adnak igazat. A múltkor felháborodtál azon, hogy (szerinted) fundamentalistának neveztelek. Az ilyen viselkedés rájuk jellemző.

Előzmény: MageGuild (230)
Pirand Úr Creative Commons License 2015.02.12 0 0 233

Akkor kvittek vagyunk. Egyszer én is megbuktam félévben kémiából. No nem is lettem kémikus.

Előzmény: qpaq (228)
MageGuild Creative Commons License 2015.02.12 0 0 232

Öröklétben sohasem reménykedtem. Sőt, talán undorodom is a gondolattól. Megelégedtem volna egy kedvem szerint beteljesedett halandósággal...

Előzmény: jablonka4 (231)
jablonka4 Creative Commons License 2015.02.12 0 0 231

Akkor nagyon jó a beleélő képességed.

Jobb, mint a legtöbb hívőnek:-)

Nem annyira filozofice, hanem morális igazságérzeted miatt tagadod a létét.

"Ha lenne, nem ilyen világot teremtett volna. Legalább a cunamit fogná pórázon"

Hanem milyet? Hány százalékkal jobbat,... arra néhány percre, hónapra, évre, évtizedre, évezredre...évmilliókra?

Azt a "másvilágot" az öröklétre tartogatja. Már akinek kell.

Előzmény: MageGuild (227)
MageGuild Creative Commons License 2015.02.12 0 0 230

"Úgy tűnik, nem én vagyok az egyetlen, aki nem érti, hogyan lehet valakit bírálni és hibáztatni, aki nem létezik."

- Egy gondolatmenet elemzéséhez nem kell valóságosnak tekinteni azt. Gandalf mágusról is beszélhetünk, és jogosan megállapíthatjuk, hogy kedves öregúr, aki az emberiség barátja.

Ha ezt nem érted, akkor irány a kisegítő iskola!!! :)

Előzmény: qpaq (221)
jablonka4 Creative Commons License 2015.02.12 0 0 229

Ez bizony egyénileg igaz.

A másik ember meg nem én vagyok.

Előzmény: Törölt nick (225)
qpaq Creative Commons License 2015.02.12 0 0 228

A "Nemlétező" "Jóságát" (sic) én is elvetem, ebben egyetértünk. A középiskolás szinvonalra is gyúrhatsz még.

Előzmény: Pirand Úr (223)
MageGuild Creative Commons License 2015.02.12 0 0 227

"Ez csak a végén derül ki."

- A végén már nem fog számítani. De tévedjek... és legyen igazad... Akkor nem sajnálnám a szégyent sem, hogy kételkedtem... :(

"Mindig elfelejtem, Te istenhívő vagy már/még nem?"

- Nem hiszek istenben. Nem hiszek a létében, és nem hiszek a felsőbbrendűségében. Én abban hiszek, hogy mindenkit a saját álmai illetnek meg, legyen az bármi.

Előzmény: jablonka4 (224)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.12 0 0 226

*ha (a halállal vége mindennek)

Előzmény: Törölt nick (225)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.12 0 0 225

"Ez csak a végén derül ki."

Nem biztos. Ha ugyanis a halállal vége mindennek akkor nem derül ki semmi. :)

Előzmény: jablonka4 (224)
jablonka4 Creative Commons License 2015.02.12 0 0 224

Isten nincs velünk.

Ez csak a végén derül ki.

Mindig elfelejtem, Te istenhívő vagy már/még nem?

Előzmény: MageGuild (222)
Pirand Úr Creative Commons License 2015.02.12 0 0 223

Jóember! A Nemlétezőnek a Képzetét veti el! Én meg annak a Jóságát. Egy képzet létezik, nem a képzetben állított létező. (Tudom, ez már középiskolás színvonal!)

Előzmény: qpaq (221)
MageGuild Creative Commons License 2015.02.12 0 1 222

"Hát elég sokan vannak, akik szerint segített. Magam is úgy érzem soxor."

- Még ha így is van, többeken nem segített. Ahogy a fórumtárs mondta, hiába az imádság, a könyörgés, vagy a puszta tény, hogy bizonyos szenvedésekben még a legelvontabb filozófia szerint sincs semmi közvetlen vagy közvetett érték.

Igazán sokszor emlegetem a Cunamit, mert minden tekintetben jól demonstrálja, hogy az ember egyszerűen nem számíthat isteni könyörületre. A katasztrófa válogatás nélkül ölt és pusztított, egyedül a nyers földrajzi helyzet befolyásolta az élet és halál közti vonalat. Isten nem segített, a füle botját sem mozdította, és a vénséges öregektől a csecsemőkig, nőktől a férfiakig, hívőktől az ateistákig, szegényektől a gazdagokig mindenki meghalt, aki tök véletlenül nem a helyes földrajzi ponton tartózkodott. Aki akkor és aznap éppen egy pincében volt, hosszú perceken át tartó agónia után végül belefulladt a zavaros víztömegbe, aki pedig éppen az emeleten teregetett, esetleg túlélte. Az emberiség nem tehetett erről az egészről, mert ez vitán felül a természet ereje volt. Az egészben az a legborúsabb, a legfurcsább és legbeszédesebb istennel kapcsolatban, hogy a halál és szenvedés messzemenőkig random jellegű volt. Mintha egyáltalán nem számítana, hogy kinek kell életben maradnia, és kinek meghalnia. Mintha az égvilágon nem számítana az élet és a sors. Mintha a nagybetűs igazságnak az égvilágon semmi köze nem lenne az erkölcshöz, vagy bármilyen eszményi tényezőhöz. Könnyen lehet, hogy egy gyilkos a csodával határos módon megúszta a dolgot, és azóta újabb gonosztetteket hajtott végre, mások minden emberi jóságuk dacára egyszerűen eltűntek, és voltak ott árván maradt gyerekek, sárban és könnyek között, zokogva, magányosan a felfordult világ egy sötét bugyrában.

Isten nincs velünk.

Előzmény: jablonka4 (216)
qpaq Creative Commons License 2015.02.12 0 0 221

"Egyszerűen nem érted, hogy nem azért bírálom az állítólagosan létező istent, mert nem javítja ki ezt a világot, hanem mert nem tudott vagy nem akart eleve olyat teremteni, amiben nincs ilyen probléma?!"

Úgy tűnik, nem én vagyok az egyetlen, aki nem érti, hogyan lehet valakit bírálni és hibáztatni, aki nem létezik.

Fussál neki még egyszer.

Előzmény: MageGuild (219)
cenus Creative Commons License 2015.02.12 0 0 220

Nem érted hogy mit magyarázok. Vagy van emberi élet/érzés a szubjektív jó és rosszal vagy nincs egyáltalán.

Előzmény: MageGuild (217)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!