Azért emeltem ki a szaküzletet, mert ott a kapott blokkot, számlát nem dobod el, ahogy kilépsz az üzletből, míg az Aldi, Lidl, Auchan, stb, blokkot valószínűleg sokan kidobják, mert ugye, több mindent vásároltak és nem kell a blokk. Majd akkor fog kelleni, ha garanciában kell visszavinni valamilyen ott vásárolt készüléket, de a blokk sehol. :(
Egy ekkora márkanév nem jó és nem rossz. Az ilyen nevek a botrányosan rossztól a nagyszerűig, a pénzkidobástól a gyöngyszemig bármit elkövetnek. A konkrét igény és a konkrét termék számít.
Leírhatnád, hogy mire és hogyan szeretnéd használni, nagyon nem mindegy. Most az önálló mobil hangszóróké a főszerep, ezeket fejlesztik és nyomják - főleg mobiltelefonokhoz, de más felvevők / lejátszók is köthetők hozzájuk. A cd-s, magnós megoldások ma már inkább csak a legalsó és a profi kategóriában elérhetők. Én most iPodot vennék használtan, és egy jó aktív hangszórót, a CD-imet meg átalakítanám az ipodhoz. Az Apple csatlakozóváltása miatt olcsók lettek a régi csatlakozóhoz készült igényesebb megoldások is, ld pl. Onkyo iLunar, bár itt nyilván kérdés, hogy mennyire kell hordozhatónak lennie, és a rádió mennyire fontos. Ha munkához vagy igényes hobbyhoz kellene, Tascam CD-t keresnék. Ha spórolnom kellene, használt Samsung okostelefont keresnék, amiben van rádió, és a CD-imet MP3-má alakítva mini SD kártyáról hallgatnám egy külső hangszórón, ha lenne wifim, akkor pedig interneten hallgatnám a rádiót (pl. Tune-in segítségével), mert úgy nem lennék a szegényes magyar kínálatra korlátozva. Ha mégis a rádióé és a hordozhatóságé lenne a főszerep, és a minőség fontosabb lenne, mint az ár, akkor a Sangean választékot böngészném. Mivel nem írtad, mire kell, csak találgattam, hátha van közte használható ötlet.
CD még azért hasznos, ha van benne, hiszen a legtöbb háztartásban sok akad belőle - de kazetta? Az már többnyire teljesen kiveszett, így magnónak aligha van sok értelme