Az atombalesetekről szóló cikkek leghívogatóbb ereje, hogy a színfalak mögött valójában semmi bonyolult nem teszi mindezt működőképessé. Igen, a munka fárasztó lehet, és mindenképpen tudnia kell, hogyan érje el cikkeivel közönségét. A kampány megfogalmazásakor ez egy egyszerű folyamat, amelyet bárki megtehet Seo céltól vezérelve.
Meghibásodás történt az Oroszországi Leningrád Atomerőműben pénteken délben.
A hírek szerint egy magas nyomású hőcserélő cső repedt meg és radioaktív gőz került a levegőbe. A 2-es számú energiablokkot manuális úton leállították, és a dolgozókat hazaküldték. Az atomerőmű Szosznovej Bor településen található, mintegy 80 kilométerre Szentpétervártól.
Update: Orosz források szerint a pánik félreértés miatt alakult ki. Az atomerőműnek csak a típusa (RBMK-1000) ugyanaz mint a Csernobilié, nem a meghibásodás mértéke. Az atomerőmű egyik dolgozóját pedig magas vérnyomás okozta krízishelyzet miatt vitték kórházba. - írja az E1.ru Folyik a reaktor hűtése, a hiba megállapítása.
nem csináltam koncepciót, csak közöltem a tényt ami arra az időpillanatra volt érvényes amikor közöltem de ha jól esik neked rágódjál még rajta egy darabig
Sajnálom. Nézd meg a kettőnk hozzászólását, amikor írtad, akkor én már láttam a címlapon. Nem mintha bármi jelentősége lenne, éppen ezt mondom. Te próbálsz meg belőle kázust csinálni csak, hogy éppen pont mikor került ki, semmi jelentősége nincsen.
Tja, csakhogy az usákok buherálták az atomerömüvet (ami úgy egyébként a szigorú vizsgák nélkül szigorúan tilos). Tja, ahol az usákok megjelennek ott arat a pusztulás és a halál. Természetesen igen "liberálisan", "demokratikusan" meg az "emberi jogok jegyében".
Kikerült, ott van, időben ott van, egyelőre a tudott jelentőségének megfelelően nem különösebben fontos helyen. Miért érdemes ilyen marhaságból koncepciót csinálni, hogy "nem érte el az ingerküszöbét?" Elérte, kész, butaságot mondtál, hagyd ennyiben, ne próbáld meg kimagyarázni, mert csak egyre rosszabb lesz. :-)
A radiokaktivitás szintje például nem emelkedett meg a hatósági mérések szerint. A miniszter azt is mondta, hogy a baleset nem érintette az erőmű reaktorát, csupán annak generátorát.
Ukrajna délkeleti részén, Zaporizzsja városában létesített atomerőmű 3-as blokkja sérült meg - az ukrán miniszterelnök, Arszenij Jacenyuk közlése szerint.
Az ezer megawattos reaktor meghibásodása rontja az energiaellátással amúgy is küszködő ország helyzetét, jelenleg most már csak három erőmű üzemel. A zaporizzsja erőművet november 28-án állították le, az Interfax orosz hírügynökség szerint december 5-én kell újraindulnia. Egyelőre nem közölték, hogy a leállást okozó hármas blokk megsérült-e, és a baleset természetéről sem közöltek részleteket.
Jacenyuk megkérte Vologyimir Demcsisin ukrán energetikai minisztert, hogy minél hamarabb tudja meg, milyen lépések szükségesek az erőművi blokk újraindításához, és az energiaszolgáltatás helyreállításához. A hat darab, egyenként ezer megawattos blokkból álló Zaporizzsja erőmű fedezi Ukrajna áramszükségletének egyötödét. Az erőműben ugyanúgy VVER (nyomottvizes) elven működő blokkokból áll, mint Paks, ám nem azonos típusúak, mint a magyar atomerőműben.
Az ukrán energiaügyi miniszter később arról tájékoztatott, hogy az érintett blokk várhatóan december 5-én újra üzembe állhat. Ebből az következik, hogy a baleset bizonyosan nem érintette magát a reaktort.
Atombaleset történt Ukrajnában!2014. december 3. 11:48 Percekkel ezelőtt az ukrán miniszterelnök úgy fogalmazott a Reuters tudósítása szerint, hogy dél-kelet Ukrajna egyik atomerőművében baleset történt. Ennek konkrétumairól egyelőre nincs hír, de azt tudjuk, hogy a kormányfő arra kérte az új energiaügyi minisztert, hogy tartson sajtótájékoztatót.