A fórumon való vitáim során azt vettem észre, hogy a keresztények jelentős része nem tud különbséget tenni az Isten szerinti gondolkodás, és az ember szerinti gondolkodás között.
A saját testies gondolkodásmódjukat keverik a lélek szerinti, Isten szerinti gondolkodásmóddal.
"Konzultációt hirdetett Ferenc pápa , amit nagy reformkísérleteként értelmeznek.
A program első állomása, a „meghallgatás ” lesz, amikor minden témát megvitathatnak az egyházközségekben . Fontosnak tartja, hogy azok is hallassák a hangjukat, akik általában az egyházi élet peremére szorulnak,a nők, a lelkipásztori kisegítők vagy a tanácsadó testületek tagjai."
Máris közzéteszem javaslataimat :
- cölibátus eltörlése avagy a papság szintjén csak ajánlott legyen nem kötelező
- nő is lehessen pap
- kötelező böjt megszüntetése / az egész élet böjt legyen elég :)) /
- az eszetlenül hosszu papképzési időt / hat év / felére csökkenteni.
- a hitéletben misén politizáló papot azonnal elbocsátani /jézus nem politizált /
sehogy. szerintem lényegtelen kérdés. a lényeg a moralitás, ami bizonyítható. nem értem minek kell ilyenekről vitázni, amit soha nem tudhatunk meg, legalábbis a jelen korlátolt elménkkel nem. ha elindulunk a moralitás útján, akkor egyre többet megérthetünk, mert azzal párhuzamosan tárulnak fel dolgok, nyílnak meg szövetek. azt sem értem ez miért nem egyértelmű. viszont amikor feltárulnak ezek a dolgok, akkor sem leszel képes megosztani másokkal, mert aki azon a szinten van, mint te, az úgyis tudja, aki meg alattad van, az meg nem értheti meg, mert ahhoz saját magának kéne változnia. egyszerűen egérbe nem lehet tudományt tölteni. nem is kell. az út a moralitás, ezt még az állatok is megérthetik, és legalább tényleges módszer.
""az élethez nem elegek az általad felsorolt anyagi tényezők. kell még valami plusz, amiről egyelőre nem tudjuk, hogy mi az, és nem hiszem, hogy valaha ki is derül""
innentől miről szeretnél beszélgetni??
Továbbá nem írhatod, hogy annyi nem elég mert kell még valami, ami nem tudom mi, s valszeg sosem tudjuk meg...
annyiban nem léphetünk túl, hogy az élethez nem elegek az általad felsorolt anyagi tényezők. kell még valami plusz, amiről egyelőre nem tudjuk, hogy mi az, és nem hiszem, hogy valaha ki is derül. lehet, hogy lehet majd oltani, osztani, szorozni a már "kész" életet, de előállítani szerintem nem lehet majd. tokot is lehet, hogy képes lesz a tudomány csinálni neki (mármint úgy, hogy összerakni, mint a legot, nem a klónozásra gondoltam), és lehet el is tudja adni, hogy életet hozott létre, de hogy hogy került a tokba élet, az soha nem fog kiderülni. mindenesetre ha előáll ez a helyzet, akkor isten még nagyobb hátrányba fog kerülni. mondjuk nem tudom lelkileg mi marad az emberből, ha kénytelen lesz gépnek tudni magát.