Önkormányzati képviselők a NAV köztartozásmentes adózói adatbázisában
Az önkormányzati képviselő, illetve a nemzetiségi önkormányzati képviselő a megválasztásától számított harminc napon belül köteles felvételét kérni a köztartozásmentes adózói adatbázisba (KOMA).
A felvétel illetékmentes, és kizárólag elektronikusan nyújtható be a NAV honlapjáról () letölthető KOMA elnevezésű nyomtatványon, az ügyfélkapun.
Ha a képviselőnek nincs ügyfélkapuja, azt megnyithatja bármelyik kormányablakban, illetve a NAV erre kijelölt ügyfélszolgálatain. Az állampolgár személyesen, a személyazonosításra alkalmas okmánnyal (személyazonosító igazolvány, vagy útlevél, vagy kártya formátumú vezetői engedély) és egy érvényes e-mail cím megadásával regisztrálhat, első esetben ingyenesen.
A NAV a kérelem benyújtásának hónapját követő hónap 10-én veszi fel az adózót az interneten is közzétett KOMA adatbázisba, ha megfelel a feltételeknek.
Amennyiben a NAV ezután azt állapítja meg, hogy az önkormányzati képviselő a feltételeknek nem felel meg, akkor törli az adatbázisból, melyről az adózót elektronikusan és írásban is értesíti. A hivatal a törlésről írásban értesíti továbbá a képviselő-testületet és a kormányhivatalt, illetve a közgyűlést, a fővárosi és megyei kormányhivatalt is.
Nem lehet tudni. A választás szempontjából figyelembe vehető biztos kevés. Az aktív használók a gyerekek, akik itt nem számottevően fognak a választásba belefolyni.
Az első internet felhasználó én és egy fiatal srác volt. Mi szerveztük a 20 belépőt. Annyi volt a feltétel. Előtte is neteztem, de tudod az a betárcsázós. Hajaj!
Azért nem én voltam az első, mert nem erről kezdték. De az első napon nekem volt.
Ne keseregj, megpróbáltad tettél valamit! Örülhetsz, ha megnézed Vácduka, Dunakeszi, vagy néhány budapesti kerület topicjait, ahol a csendes anyázáson már régen túl vannak és az egymás mocskolása az egekben jár! Tiszapüspökiben hány internet használó lehet? Ezek korosztály szerinti megoszlása is fontos tényező A kultúrházban egy ingyen vacsorával és csapolt sörrel biztos nagyobb "érdeklődést" lehetne kiváltani. A lesz szavazó annyi amennyi kell, ott lesznek a hívők az urnák előtt. Ezek az itt közzétett anyagok senkit nem ingatnak meg a hitében, mert el sem olvassák a postaládájuk tartalmát.
Ajánlom Wágner Úr örök-érvényű szavait, miszerint :
"Gyakran felvetődik, hogy mennyivel erősebb a hit, mint a tudás, sőt, legtöbb esetben egyesek csak hinni akarnak, tudni pedig nem, sőt, nem is akarnak tudni, mert az zavarja a hitet, sőt, úgy lehet hinni, hogy tudni nem is kell, minél kevesebbet tud valaki, annál jobban hisz."
Lehet-e győztes, aki csak egy szavazatot kap, azt is egy külfölditől, akinél nincs is ott a személyije? És azt tudja, hogy miért fontos d'Hondt úr munkássága? Tovább »