Biztos mindenkinek van egy-egy kellemes, vagy éppen kellemetlen szállásélménye, amit jó lenne megosztanunk egymással, segíthetne olykor a választásban a megélt tapasztalat. Hátha tudunk életre szóló élményt adni, vagy épp megóvni valakit egy nagy csalódástól.
Szerintem alapvetően az a baj, hogy annyira mások az igényszintek, gazdasági lehetőségek, elvárások, hogy én például - pont ezek miatt - nem tudok jó szívvel ajánlani semmit. Arról nem beszélve, hogy nagyon sok függ attól is, mikor, hányadszorra utazunk, milyen programot állítunk össze, milyen évszak van, hány fő utazik, stb. Ettől függetlenül mindig megnézem, ki mit ajánl, de még soha nem választottam azt :))) Nem azért, mert általában nem jók, hanem mert nekem nem az.
Az egész kalandunk ezzel a hotellel nagyon ártatlanul kezdödött. Tavaly, amikor elsö alkalommal jöttünk Champolucba, az elsö sínapunkon 11 órakor már hulla fáradt voltam, s egyszerre feltünk a pálya mellett ez a hotel. Szépen tovább sieltünk, de hamarosan rámtört az elhatározás, hogy visszajöjjünk, s itt együnk ebédet. Ùgyhogy fél óra múlva be is kéredzkedtünk, pedig csak késöbb nyitottak volna, s nagyon finom helyi specialitást választottunk, Fontina sajt, kelkáposzta, barna kenyér és húsleves a sütöben összesütve. Még paradicsomitaluk is volt, ami elég ritkaságnak számít Olaszországban valamilyen, számomra, megmagyarázhatatlan oknál fogva.
Szóval ettöl kezdve mindennap itt ettünk, s csodáltuk a kilátást.
Lassanként elkezdett érlelödni az elhatározás, hogy legközelebb itt kellene lakni.
Nemcsak a sielni vágyók tudnak ide eljutni, mert kis sétával gyalogosan is fell lehet a hotelhez kapaszkodni a faluból induló lifttöl.
A reggeli 8 és 10 között van, a reggelinél egy napi híreket tartalmazó újságocska vár, ami a várható idöjárást, kis összefoglalót a környék nevezetességeiröl, egy receptet, s a vacsorai menüt tartalmazza.
Sajnos a Vacsora nagyon elhúzódik. 19.30-tól kb 2 órán át tart, de minden este így nagyon ünnepélyesen telik :)
A személyzet nagyon segítökész, kedves, s egész nap sürögnek-forognak. Fával táplálják a három nagy kandallót, felszolgálnak, leszednek, s mindenben a segítségedre állnak.
Jó érzés, amikor a sielök jönnek, üldögélnek a teraszon, esznek, napoznak, nevetgélnek, aztán este maradunk csak a szállóvendégek és a hegyek.
A spa részleg nagyon szép. Onnan is gyönyörü a panoráma.
A szobák nem túl nagyok, de a közös helyiségek gyönyörüek, úgyhogy nemcsak a spa részleg, ahol a vendégek kényeztethetik magukat, hanem a gyönyörü étterem és társalgó is. A hangszigetelés nem tökéletes, de van erre is megoldás :)
Sajnos egyre ritkább a maradandó minöség, a legtöbb helyen elég gyakran változik a személyzet, a tulajdonos. Mindenki a túlélésre hajt, így nem garancia az, hogy milyen volt egy benyomás, söt az árak is nagy változásokon menhetnek át hirtelen. Mi a Bookingon és a HomeAwayon keresztül foglalunk legtöbbször, s nem szeretünk törölni egy foglalást, de manapság olyan nagyságrendekben változnak az árak, hogy érdemes figyelni. Most éppen Zermattban sielünk, a szállásunkat még februárban foglaltuk, ha a jövö hétre szeretnénk ugyanezt a lakást ma lefoglalni, akkor 2,5 szer többe kerülne.
De már volt, hogy a korán lefoglalt szállás ára az idö múlásával sokkal olcsóbb lett. Ùgyhogy a szabály az, hogy nincs szabály :)
Mi azt eddig nem tapasztaltuk, hogy foglalás nélkül a szállodába beesve olcsóbb lenne, mint elöre lefoglava. Idönként szoktunk kedvezményt kapni, föleg Magyarországon, ha több napig maradunk, de a Bookingon ezt nem tapasztaltuk.
Én is ilyen apróságnak tűnő, de mégis nagyon fontos infók megosztására gondoltam, amikor megnyitottam a topicot. Szerintem ez, nekünk, akik már szinte mind ismerjük egymást (ha valójában nem is), és valamennyire bízhatunk egymás értékítéletében, igazán hasznos lehet.
Jó ötlet, hogy adjunk ötleteket a jól bevált szállásokról. A Booking oldalán aztán meg lehet nézni az összes tudnivalót az adott helyröl.
Maiori
http://www.residencehotelpanoramic.it/ tengerre nézö szobát kérni, mert a hegy felöli oldal hideg, vagy a 10-es szobát, ami a sarkon van, így tengerre is néz, meg a templomra is.
A másik szállásunk a Hotel Esco lett volna a milánói központi pályaudvar mellett, de csak lett volna, mert hogy valami okból áttettek minket egy másik szállodába, ami amúgy ugyanabban az épületben volt, szóval nagy kárt nem szenvedtünk valószínűleg. Bár tudni nem tudom, mivelhogy a másikat nem láttam, illetve azt tudom, hogy annak van a szokásos cuccokkal felszerelt reggelizője, emide felhozták telefonhívásra a reggelit a szomszéd büféből, ami két töltött croissan, egy cappucino és egy pohár friss narancslé volt. Hogy ez pozitívum vagy negatívum, azt ki-ki maga eldöntheti, én szeretek lemenni reggelizni, és ha kicsi is a választék, de szemezgetni belőle, viszont itthon sem tudnék jóízüen enni a hálószobámban egy íróasztalnál.
A lényeg, hogy ha így teszik-veszik az embereket akkor ajánlani jó szívvel nem tudom őket, pedig remek helyen volt, 2 percre a pályaudvartól.., na persze éjszakai programunk nem volt, este meg nem volt vészes a környék, fontos volt, hogy hamar elérjük.:-)
Valójában azért is jutott az eszembe ennek a topicnak a megnyitása, mert nekem eddig mindig szerencsém volt a szállásokkal, igaz, nem nagyok az igényeim. A régebbiekről majd írok később, de azt reméltem, hogy az idén két új jó lehetőséget is tudok ajánlani. Mondhatni kettő helyett egy fél lett..., ugyanis a bergamói szállásunk valóban nagyon autetntikus és mondhatni szép is, és el tudom képzelni, hogy nyári melegben igen kellemes, de most valahogy nagyon ridegnek hatott a mi szobánk a szürke vakolt falakkal,
a fürdőszobáról már ne is meséljek.
De épp ezért gondolom, hogy nyáron remek lehet. A helyszín kitűnő a városka főutcáján, a reggeli bőséges, és ellenszolgáltatás nélkül felajánlottak szalámit és sajtféléket nekünk, ismerve "rossz" szokásainkat:-) Nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, panaszra semmi okom azon kívül, hogy kissé fáztam, holott jó idő volt. Ezért gondolom a fél jót, mert mint írtam, nyáron tényleg nagyon jó lehet a hűvös hatás.
Ischia szigeten, Foriotol 1 km-re: Hotel San Vito. Gyonyoru, csendes helyen, a Monte Epomeo helyre es a tengerre nezo napozoterasszal, klassz medencevel, kedves szemelyzettel, mindezt 52 euoert reggelivel 2 fore, a mostani hosszu hetvegen. A szoba berendezesere raferne nemi felujitas, elegge kopottas, de ezen kivul minden pozitiv. A reggeli boseges. Buszmegallo 100 m-re.
Epp most voltunk a San Giorgioban, irtam rola par szot a Napoly topikban, idemasolom:
"Napolyba keszuloknek ajanlanek egy jo es olcso szallodat a palyaudvar kozeleben: Hotel San Giorgio. 3 csillagos, 7 emeletes, 24 oras portaszolgalattal. A szobaban szef is van. Reggeli 7 oratol. Annak ellenere, hogy a palyaudvar kornyeke nem tul jo hiru, ami a kozbiztonsagot illeti, itt teljes biztonsagban erezheti magat az ember, nem kell semmi szuk mellekutcaba bemenni, sem valami lepukkant kapualjba belepni, es esetleg fellepcsozni a masodikra. Mi a logitravelen keresztul foglaltuk le elozo nap, 47 euroert + helyben fizettunk 3 euro idegenforgalmi dijat. A sajat honlapjukon foglalva 54 euro lett volna akciosan (nem modosithato, vissza nem teritheto)."
Hozzatennem, hogy a reggeli foleg olaszos, ugy emlekszem, nem nagyon lattam felvagottakat, bar oszinten megmondom, nem is kerestem, es nem volt valami nagy valasztek, szoval 3 csillagos szinvonalnak semmikeppen nem neveznem. A szobank az 5. emeleten volt, szerencsere jol zarodnak az ablakok, nem nagyon hallatszott az utca zaja.
Igen, sejtettem :) Nálunk is így valahogy, csak vegyesen. Város is, meg természet is, legyen kihívás is benne (hegycsúcs, bringa), meg kultúra is, válogatva, csak ami érdekel, de azt nagyon. Lehetőleg tematikusan. Minél távolabb a turistáktól, minél közelebb az "őslakosokhoz', már amennyire lehet.
A szállás meg ahogy írod: tisztaság, fürdési lehetőség, alvás, kaja. És kényelmesedem :) Már nem alszom sátorban, autóban, emeletes ágyon, szalmazsákon, nem járok közös mellékhelyiségbe, fürdőbe, ilyenek. Öregszem, no. :)
Remélem igazad lesz :) Majd beszámolok. Egyébként az a típus vagyok, aki apróra utána néz mindennek, nem véletlen, hogy fél évvel korábban kezdtem szervezni a római utat. 15 szállásajánlatot kértem be, kiterjedt levelezést folytattam, kis sárga emberrel bejártam mindent, összes véleményt elolvastam, oszt' döntöttem. :) Oszt' majd meglátjuk :)
Most az útiterv összeállításnál tartok, idevágó fórumokból már disszertációt tudnék írni, felmerülő kérdések gyűjtögetve, várhatóan nem sokára jelenésem lesz a társtopikokban is. Csak győzzétek olvasni :)
Ne hagyd magad elbizonytalanítani! Ha a szállásnak utánanéztél a szokott online lehetőségeken, nem valószínű, hogy gond lesz. nem biztos, hogy egy adott -bármilyen - topik szállásai a legjobbak. és simán lehet, hogy ügyes vagy, nem?:))
Ez volt a toscanai szállásunk... Nem szeretném, ha gond lenne belőle (reklám), ezért nem írok részleteket. Egy kint élő magyar lány segítségével foglaltuk és nagyon elégedettek voltunk.
Meg ha már írok... Rómába készülök, a szállást már lefoglaltam, de azért megnéztem a Ti ajánlataitokat is. Kicsit elbizonytalanodtam. Vagy én vagyok ügyes, vagy mások a preferenciák, de nekem ezek kicsit húzósak. Én szeptember vége-október elejére egy Vatikánhoz közeli B&B-be 60 euró/éj foglaltam.
Na igen, de ha nagyjából ezeket leírod, legalább egyszer, akkor azok is tudni fogják ezt, akik hasonlóra vágynak, és azok is, akik másra, így nem is foglalkoznak vele. De valóban nem könnyű ezt a témát így kordában tartani. Csak azért nem aggódom túlságosan, mert olyanok részvételére számítok, akik elolvassák az új sz-eket, és így elég, ha egyszer le vannak írva az igények, és a tapasztalatok:-)
Hát úgy lenne célszerű, bár ami igaz, az igaz, most jön a szezon, de azt hiszem az idénre már mindenki lefoglalta a magáét:-) És hát kedves Bonnita, kicsit reklamálok, mert tőled pont nem elsősorban címeket vártam!:-)
szerintem ember függő ,h kinek mi a jó, ezért nem írok egyéb véleményt, mint az ,h jó
nálam ez azt jelenti ,h tiszta!,van kiülős része, zöld övezetre vagy adott esetben tóra, tengerre, vagy simán egy kis kert ahol csend van, nálam ez jelenti a pihenést
( a többit megoldom,kaja,kirándulás stb.. )
valaki meg a nyüzsit szereti, városban legyen stb..,