Miután átvágtak a tűzifával úgy gondoltam, hogy ideje lenne már létrehozni egy topikot a tűzifa vásárlásával kapcsolatosan a vegyes tüzelésű kazán fórumon kívül. Kik az ajánlott eladók és kiktől óvakodjon a leendő vásárló.
Sajnos én is utaltama tüzifa.info nevű cégnek. A cég 3millió forintos törzstőkével be van jegyezve egy 77 éves hölgy nevére. Sajnos ez sem volt elég gyanús , mert sürgős lett volna a tűzifa, így meg lehet nem is lesz se pénz se fa.
Igen akartam rendelni de már nem azoké akiktől tavasszal vettem. Vártam a fát de a tölgy helyett égert hoztak persze nem vettem át. Még jó hogy kitart a tavaszi fa egy ideig.
Durva hogy minden linknek ugyan az a telefonszáma . És elég ciki hogy ingyenes honlapokon van ... ja igy szerzel ügyfeleket akiket lehúzhatsz. De cég adatok a honlapokon sehol semmi !!! Gondolom a NÉBIH dokumentumát sem biztosítod !
A levél írás után jelzem az adminnak a linkeléseid hogy rákattintások nélkül jelenítse meg mint nem ajánlott értékesítőt valamint a fogyasztó védelemnek i elküldöm egyszerre az összes linked . Kössz hogy összegyűjtötted . Van még? vagy írjam a googlébe a telefonszámod ?
No én is utánanéztem a dolognak . Új tulajdonosa van aki csak a pénzre hajt így nem elég hogy lehúzza a népet de még ha szállít nem jó minőséget.Figyelmesen kell eljárni a vásárláskor.
Tüzifa.eu-val én pont megszívtam a napokban,folyamatosan majd jön,majd jön,mára volt a megbeszélt időpont,fa persze sehol,aki eddig hívott,nem elérhető,a cégvezető meg cégátírásról és egyéb fenforgásokról hablatyolt,állítólag visszautalják az előleget,kíváncsi leszek.
Úgyhogy ezúttal kérdezném is Tőletek,hogy pest belvárosi szállítással,behordással, MEGBÍZHATÓ céget keresek....
Szerintem ezzel már minden fórumozó találkozott...
Erdei m3 méterfát hirdetnek 16.000 -18.000 forint körüli áron. Telefonban Tölgy, Gyertyán, Kőris fáról beszélnek. CSAK KEMÉNYFA!! Helyszínre megérkezve látom, hogy 90%-a, ha nem 100%-a fűzfa, nyárfa stb. 100%ban puhafa. Utána jön, hogy elkezdenek alkudozni, hogy hát mennyit adnál érte stb stb....
Gyakorlatilag megállapítottam, hogy kiszállítva, "olcsón" nem lehet keményfát, minőségi keményfát vásárolni.
10-12 ezer lábon egy erdei m3 fa, azt letermeltetni még kb 4 ezer forint /m3. Kiszállítás stb min. 20 ezer forint. Erdőszélen, erdei utakról saját erővel elhordani tűzifát nyilván olcsóbb, viszont nem hiszem, hogy minden lakossági vásárló rendelkezik olyan sokszor 4X4-es autókkal amikkel megtudják közelíteni az erdei utakat.
Lényegében, lehet vásárolni olcsón tűzifát, puhafát, gallyfát, botfát stb. De valóban minőségi 1. osztályú tűzifát ami szép átmérő és 100%ban keményfa, azt sehol nem lehet megvásárolni ilyen árakon erdei m3-ben.
S lehet, hogy jönnek majd a kommentek, hogy én vettem ennyiért meg ennyiért. De nekik csak annyit mondanék, hogy igen vásároltál fát, s valószínűleg jól át is lettél verve.
Hogy jól kiszáradjon minnél korábban. Ha tehetném anyagilag én tavasszal venném azt amit 2 év mulva használok. Mellesleg szezon végén tavasszal minden olcsobb.
Én átolvastam az oldalt, beszéltem telefonon majd megrendeltem és a szerződésnek megfelelően megkaptam azt amire szerződtem.
Kicsit ijesztő, hogy milyen személyes adatokat kel megadni egy tűzifa vásárlásnál de minden zökkenőmentesen zajlott. Nem mint a mobiltelefonos szerződés kötésnél amit online elolvastam, kitöltöttem és napokig csak vártam majd nekem kellet érdeklődni és csak nem is tudtak a rendelésemről.
1 szóval teljesen megbízható tapasztalatam. Akác fát rendeltem hasogatva, mennyiséget bepakolás után ellenőriztük 3 köbméter rendeltem 3 at is kaptam. Még egyszer ennyi és jöhet a tél :)
És ha az vagyok? Te játszod a nagy becsületes vállalkozót, miközben titkolod az adataidat.
"Rendelj azokkal a feltételekkel, amik ott fel vannak tüntetve és majd megkapod a cég vagy a vállalkozó adatait, addig az illegális kereskedők-értékesítők visszaélése miatt nincs és nem is lesz feltüntetve ."
LOL.
Adjam meg az összes adatomat, és majd utána talán megkapom azt, hogy kinek is adtam meg ezen adatokat.
Adatkezelési nyilvántartási szám? Vagy az minek, ugye? Jogszabályok csak dísznek vannak.
Mindenkinek egyértelmű, hogy miért is hallgatjátok el a cégadatokat, mert lehet kiderülne, hogy mégsincs 8 éves az a cég.
"Vannak illetők akik nehezítik munkánkat mert fáj az igazság mert romlik az "üzletük""
Úgy látom hogy neked fáj az igazság, romlik az üzleted, mert kiderült, hogy a honlapon minden lényeges információt elhallgatsz!
Együtt mértük le. De azt sajnos nem lathatom hogyan van 10 köbméter felpakolva az autora.latszolag sorba volt rakva 2 sorba. Aztan mikor behordtam ,sorbarakva kiderült a turpissag. - 2 m3 erdei. Mikor hívtam még csak meg se akarta nézni. Csak az a baj hogy rossz emberrel kezdett. Ráküldök akit csak lehet, rendőrt, NAV-ot.nem tűröm hogyha megvezetnek.Ebből is tanultam,csak mind mocsadék, főleg ez a fajta. Aki meg tisztesseges el sem lehet érni ilyenkor. Én is várom a tippeket Miskolc környékéről
2 napja hoztak 10 Erdei köbmetert. Le is pakoltak az udvarra. Masnap felpakoltam beköböztem, 2 erdei m3 rel kevesebb. Felhívtam a " vállalkozot" a válasza az volt hogy most ő mit csináljon. Megadtam a lehetőséget hogy oldjuk meg egymas között,de elzerkozott előle. Hétfőn feljelentem. A vállalkozo sajószentpéteri. Kérésre a nevét telefonszámát,autoja rendszamat privatba küldöm