Keresés

Részletes keresés

akos.turi Creative Commons License 2020.04.18 0 1 23

Sziasztok! Készítettem egy "hanglemez kereső" oldalt ami több bolt adatbázisában keres. Hasonlóan az árgéphez vagy az árukeresőhöz. Így nem kell egyesével átnézni a boltok kínálatát. Rögtön kiderül hol a legolcsóbb a keresett bakelit (vinyl). Itt találjátok: http://bit.ly/2Q7AolM

Roli0622 Creative Commons License 2015.08.25 0 0 22

https://www.facebook.com/groups/744205485637624/?fref=ts

Hanglemez bakelit lemez gyűjtők oldala
jelenleg 1 677 tag

Szeretettel várunk mindenkit aki gyűjti a fekete korongokat,Bakelit lemezeket más néven Vinyl lemezeket, esetleg aktívan hallgatja is őket.

Szerénységem, igen erős szeretettel híve vagyok a kézzelfogható dolgoknak. Azért hoztam létre ezt a csoportot hogy aki hasonlóképpen vélekedik az ilyen dolgok felől az itt örömét lelje és tippeket tanácsokat kaphat a megfelelő tisztán tartásra és használatra egyaránt ,mellesleg megosztható itt Audió-fájl formátumú "hanglemez felvétel is" Azaz virtuális hanglemezek.

A csoportban lehetőség nyílik a saját gyűjtemények bemutatásáról fotókkal illusztrálva, információcseréről, jó és rossz tapasztalatok megosztásáról de főleg egymás segítése lenne az igazán hasznos !

Kellemes időtöltést kívánok mindenkinek (Admin)

goofy0122 Creative Commons License 2015.05.25 0 0 21

Üdv!

Szeretnék segítséget kérni.

Van néhány eladó vinyl lemez hagyatékból, és nem tudom mennyit érhetnek.

Elvis Presley - Pure Gold (1975 - Canada)
The Beatles' - Long Tall Sally (első kiadás - Canada 1964)
Tom Jones - The Fever Zone (1967 - Canada)
Eddy Nelson - Til The End Of Time (Canada)
Harry Belafonte - Calypso (Canada)
Bing Crosby - Christmas (India)

Ha valaki esetleg nagyságrendileg tudna árakat mondani, az sokat segítene, bár tudom, hogy sok mindentől függ az értéke.

Előre is köszönöm!

Üdv:

István

Sándor Nádasdi Creative Commons License 2015.04.24 0 0 20

Sziasztok! Fájó szívvel megválnék gyűjteményemtől. Nemtudom már hol tárolni. Kb 1/3 a magyar, a többi Pl.: Guns'n Roses, AC/DC, Deep Purple, Beatrice, Iron Maiden, Queen (Ezektől több cím is) Kb. 100 darab lemezről van szó. Esetleg ha lenne rá komoly érdeklődő küldök címeket, fotókat. Debrecenben átvehető. Postázom  is ha szükséges, de az elég nehéz lesz több csomagként is. Árban valahogy megegyezünk, de 200 ftért nem tudom adni természetesen.

Nelorfin Creative Commons License 2014.08.14 0 0 19
Facebook on keresd a vinyl-bakelit cserebere csoportot, ott is promotálj. Köttetnek jó kis üzletek.
Előzmény: Sólyom József (18)
Sólyom József Creative Commons License 2014.08.14 0 0 18

Techno rajongók Dj-K figyelem!
Eladók nagyon jó állapotú, megkímélt bakelit lemezeim kb. 200 darab. 2000-2005 évből.
Kérésre listát küldök. Néhány előadó: ADAN BEYER,BEN SIMS,DJ RUSH,CHRIS LIEBING ,UMEK,CHRISTIAN WÜNSCH,,JAMES RUSKIN,JEFF MILLS,MARCO CAROLA,REGIS,SURGEON
Érdeklődni:solyesz@gmail.com

Peter Altenberg Creative Commons License 2014.04.13 0 0 17

Ha valakit érdekel, jelezze, utána privátban folyt.

Előzmény: Peter Altenberg (16)
Peter Altenberg Creative Commons License 2014.04.10 0 0 16

Blues gyűjteményem reális áron eladó. (nem akármi!)

+ Cseh Tamás majdnem teljes.

Előzmény: Nelorfin (15)
Nelorfin Creative Commons License 2014.04.06 0 0 15

Keresnék indie rock, grunge rock, punk rock korongokat, illetve Pál Utcai Fiúk korongokat és nem indiai kiadású Queen korongokat.

Nelorfin Creative Commons License 2014.04.06 0 0 14

Sziasztok!

Facebook-os csoport:

https://www.facebook.com/groups/564327686997738/

l.csaszar Creative Commons License 2014.04.06 0 0 13

Tangerine Dream VBOX 2 négy lemezt tartalmazó album a 70-80-as évek felvételeivel, audiophile keveset játszott, eladó. Érdeklődni privát emailben.

lalberto Creative Commons License 2014.04.06 0 0 12

Sziasztok.

Eladó használt de jó állapotu bakelit lemezek...több fotó mailben.

érdeklődés:

lalberto@freemail.hu

_percy_ Creative Commons License 2014.03.22 0 0 11

Hát akkor csak ...-ezzél továbbra is, ha ez téged ennyire boldoggá tesz :-DD

Attól függetlenül hogy annak aki tudja még mi fán terem ez a hanghordozó és ráadásul így is ismeri még lehet valódi nevén nevezni a dolgokat. A hanglemez pl. sokkal elterjedtebb és bárkinek érthető, az álatalad is többször említett elnevezés inkább pejoratíve használatos, olyan körökben ahol ezt a dolgot azonosítják a "sercegéssel" és "pattogással". Ezek az emberek még életükben nem hallgattak még zenét erről a forrásról. (nem is fognak szvsz, mert nem akarnak, mert lenézik. Az ilyen emberek hallgatnak mp3-at, ipodot és egyéb hasonló borzalmat)

(különös tekintettel arra hogy nem túl sok embert jelent ez az egész ha nem tévedem, bármennyire is próbálod felnagyítani az említett közösséget - "köznyelv" muhaha)

Előzmény: pupoka (8)
Nelorfin Creative Commons License 2014.03.17 0 0 10

Komolyan gyűjtöm oszt mégis bakelit. A többség ebből ért, engem meg nem zavar.

Hogy tovább feszítsem éppen ma startoltam rá 2 sub pop által kiadott bakelit kislemezre  a kora 90-es évekből, grunge témakörben. :-) 

Előzmény: l.csaszar (9)
l.csaszar Creative Commons License 2014.03.17 0 0 9

Mi az a "100 77" ?

Amúgy aki komolyan gyűjti, annak vinyl, aki pedig az ilyen gyűjtőket őskövület csodabogárnak nézi, annak bakelit.

Előzmény: Peter Altenberg (3)
pupoka Creative Commons License 2014.03.17 0 0 8

"Ez a "bakelit" börze mit takar?"

A köznyelvet  a nyelvet beszélő közönség alakítja, míg a szakma időnként megpróbálja a küllők közé dugni a a a...   az ujját. Fölöslegesen.

Egy-egy okostojás időnként elviccelődik, hogy nincs is szárnya és mégis "leszáll" a villamosról...he-he-he!

Na és az alumíniumból készült kapufák, vagy az ezüstpapír, vagy az aranyfüst, vagy a.... stb.

Beletörődsz, vagy harcolsz ellene, a köztudatba így vonult be (tévesen): bakelit. Véglegesen.

És ha azt akarod, hogy megértsenek, akkor érdemes ugyanazt a nyelvet beszélni...

Előzmény: _percy_ (1)
_percy_ Creative Commons License 2014.03.17 0 0 7

Az igazi lemezbarátok nem nevezik így, ez viszont tuti!

Bár ha a börzén lesznek cédék és könyvek is akár így is nevezheted, mert az nem lemezbörze :-p

Előzmény: Nelorfin (2)
Nelorfin Creative Commons License 2014.03.16 0 0 6

Bár lehetetlen vállalkozásnak tűnik, de keresnék PUF lemezeket, illetve a magyar újhullám képviselőit lehetőleg emberi áron korrekt minőségben.

Peter Altenberg Creative Commons License 2014.03.16 0 0 5

Több tucat jazz (NDK kiadás, az eredeti amerikai kiadások hivatalos, jogdíjas átvétele, hetvenes évek). Stb. Kérésre listát küldök (rock és pop nincs).

Előzmény: Nelorfin (4)
Nelorfin Creative Commons License 2014.03.16 0 0 4

Szia!

Szerintem itt nyugodtan.

Előzmény: Peter Altenberg (3)
Peter Altenberg Creative Commons License 2014.03.16 0 0 3

Üdv. Nem világos, hogy akinek 100 77-es bakelitlemeze van, és ahhoz való lemezjátszója, itt áruba bocsáthatja, vagy az itt tilos, és ha tilos, melyik topikban lehetséges?

Nelorfin Creative Commons License 2014.03.16 0 0 2

Hello!

Először is nem reklámozok semmit, lévén közöm sincs a rendezvényhez, csak mint tippet írtam.

És igen tudom, hogy a bakelit mit takar, de ha megnézed a nagyközônség így ismeri és így is talál rá a neten. Pl.: bakelitfutár oldal, vagy a cdpince oldalán is bakelitként kategorizálják a lemezeket.

Téves-nem téves így ismeri a társadalom. Persze mindig lesz aki századszor is leírja amit te, de attól ez nemigen fog változni.

Nekem jó úgy, hogy bakelit éz ezzel vagyunk még így több tízezren.

Annyi kiegészítest még a nagyérdeműnek, hogy a börzén lesznek cd lemezek és könyvek is.

Előzmény: _percy_ (1)
_percy_ Creative Commons License 2014.03.16 0 0 1

Ez a "bakelit" börze mit takar?

Esetleg régi csatlakozókat, textilipari orsókat, ipari villamos szigetelőket lehet ott megtekinteni? :-)

Nu, viccen kívül....

Szíves figyelmedbe, ha már lemezbörzét reklámozol:

"A hőre keményedő bakelitből soha nem készítettek hanglemezt, mert a rideg, törékeny bakelitbe nem lehet préselni semmit. Az 1920-as években elterjedt, magas, például 78/perc fordulatszámmal lejátszandó gramofonlemezeket először cinklemezből, keménygumiból és sellakból - ami egy trópusi vidéken élő levéltetű, a Laccifer lacca vöröses színű, sűrűn folyó elgyantásodott váladéka - készítették. A későbbi, elektromos erősítésű lemezjátszók normál, majd mikrobarázdás hanglemezei pedig a hőre lágyuló poli-vinil-klorid és a poli-vinil-acetát kopolimerjéből, acetilcellulóz-polivinilkloridból készültek, aminek a márkaneve Vinyl. Magyarországon a CD hanghordozók megjelenése után kezdték „bakelit”-nek nevezni a régi hanglemezeket a magyar műszaki és zenei szlengben. A téves szóhasználat, a metonímia okozója, hogy a vinyl hanglemezek anyaga is fekete és viszonylag kemény, hasonlóan a telefonkészülékek, fogantyúk anyagaként régen jól ismert bakelithez."

http://hu.wikipedia.org/wiki/Bakelit_(műanyag)

Előzmény: Nelorfin (-)
Holl Gold Creative Commons License 2014.03.15 0 0 0

sajnos nem 0 km-re van pedig szivesen elmennek...

Előzmény: Nelorfin (-)
Nelorfin Creative Commons License 2014.03.15 0 0 topiknyitó

Ha mégsem lesz rá szükség úgyis a feledés homályába vész.

Viszont egy tipp kezdésnek:

2014.03.23-án a Debreceni Ifjúsági Ház galériatermében bakelitbörze lesz.

Én megyek akit érdekel csatlakozhat. :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!