Az értelmiség nagy része állami dolgozó. A többi következtetés levonását és leírását meghagyom nektek. Csak egy kis segítség: ez Mo legaktuálisabb problémája. És legnagyobb tabuja is.
na ja, mert az interjú/pályázat ( ha van) amin bekerültek magyrul zajlik, mig a multiknál, stb. akár az illető cég által kedvelt nyelven! Az állami cégek papirt kérnek a nyelvtudásról, mig a magáncégek konkrét nyelvtudást, papir nélkül.
A reáltudományok képviselőit javarészt felveszi a magánszektor. Nagyon kevés programozóról tudok, aki az állami szektorban dolgozik. Ugyanígy matematikus, gépészmérnök, villamosménök, vegyész, stb...
Az orvosok, tanárok jórészt igen. Gondolom a humántudományokat művelők is sokan.
Ha a nagyrészt úgy értetted, hogy talán a fele, akkor igaz az állítás, de ebből milyen következtetést vársz?
De egyébként a tanárok, orvosok, közigazgatási szakemberek valóban nagyon sokan vannak és jellemzően állami (de minimum köz) alkalmazottak. Én nulla problémát látok itt. Ráadásul ez mindig így volt.
azok nem természttudományaiak, hanem műszakiak! A természettudományokban (fizika, kémia, biológia, geológia, földrajz) biza igencsak sokat vnanak terepen/laborban és fizikai tevékenységet is végeznek, nem éppen steril körülmények közt.
Rájöttem mi a gondod. Te összekevered a politikusokat az értelmiségiekkel... Politikus fizikailag nem koszolja a kezét, öltönyben van (általában), és íróssztalnál ül, valamint iránymutatásokat tud adni a jövőbeli folyamatokkal kapcsolatban...
Elvárom, a sok okos az íróasztal mögül mondja meg nekem a tutit. Erre te meg a szutykos tudósokkal hozakodsz elő. Ne má, a tekintélyhez hivatal kell meg öltöny.
A természettudományos kutatók jó része v-milyen mérnök, de pl. a mérnökök jó része a tervezésben, fejlesztésben van, szóval igen nagy részük van a jövő alakításában, és ehhez elképzelés is kell...
De minek fizzesen érte, mikor ingyen is megkapja a környezetből? csak nem kell túl erősen és gyakran lesikálnia magáról! ha naponta elolvassa/megnézi a hozzáférhető médiainformációkat már tetőtöl talpig koszos lesz tőle!
Van benne valami, de a tudomány újabban megállapitotta, hogy a koszból csak a sok a hátrányos, kevésre mindig szükség van, ellenkező esetben, a tisztaságmánia, a tisztitószerek és a víz túlzott használata miatt megnő az immunproblémás egyedek száma, az allergiásoké pl.