Ebben a topic-ban leírhatja mindenki melyik fa iskolából mit vásárolt, melyek a tapasztalatai, véleménye, mennyire volt elégedett. Ezzel segíthetjük az új vásárlókat!
Van egy szép és bizalomkeltő honlapjuk, rá lehet kattintani a kosárra, összegezi a rendelést, kiírja, mikor és mennyiért szállítanak, de előbb még telefonálnak.
Két hétre rá kapok egy e-mailt, hogy a rendelésemet törölték, készlethiány miatt nem tudják szállítani.
Ezután még fel is hívtam őket, még beszélni is alig tudott, aki felvette a telefont, de annyit azért kinyögött, hogy majd utánanéz és küld értesítést.
Persze nem küldött, de ilyen megbízhatatlan cégtől nekem semmi se kell.
A lakcímemet, telefonszámomat persze begyűjtötték. Szerencsére a valódi nevemet nem, ezért ha a megadott néven fog bárki zaklatni, tudom, hova tegyem.
Itt is megkérdezném, hogy valaki tudja esetleg, hogy a Csüngő Borsófának mi lehet jó alanya (Caragana arborescens)? Nem lenne rossz megpróbálni szaporítani. Köszönöm a válaszokat előre is!
Szia. A Hinnomaki piros piszkédböl szeretnék pár ágat dugványnak,esetleg még a 2 fajta ribizlidböl is. De a lényeg a piszke lenne. Tudok adni cserébe Invicta esetleg még Rukola piszkeágat.
Pont ellenkezőleg! A sok munkahelyi ideget valahol le kell vezetni! Pl az őszi ásásnál mikor lejön a kacsa csapat és szedegeti a kártevőket, meg mint egy kutya jönnek a finom falatokért, az nagyon kitud kapcsolni agyilag. Na meg én nagy gyümölcsfaló vagyok!
Nekem se kell már túl sok, csak pár fajta mézbogyó, pár fajta füge, még kéne 3-4 fajta barack, aztán kellene még 20-30 fajta csemege szőlő is és 1 fajta körte.
A 0. évhez képest azért ez már elég kevés igény. Na majd jövőre is gyűjtögetek, aztán majd elgondolkozok, hogy a beváltabb fajtákból hogy szaporítok, ha a kert minden zuga be lesz ültetve :P
Bocsánat,de felröhögtem ezen az érven...ilyen hozzáállás mellett biztos nem fog senki többet rendelni, és akkor annyi nekik...
A maszek kertésznek panaszkodtam, hogy feladta egy csemetéje... fel sem merült benne, hogy én rosszul gondoztam a növényt... Kérte,hogy vigyem vissza, kicseréli... Aztán kiderült, hogy a faiskola gondatlan volt..persze az több száz kilóméterre...keres más beszállítót a reklamációk miatt. A cserén kívül még kaptam egy komolyabb dísznövényt is ajándékba.
Egyébként én sem esem kétségbe, egyszer csak tele lesz a kert sok, szép növénnyel...
Nekem azt mondták, azért kapok mindig szart, mert keveset rendelek. Bár van 1-2 jó hely, ahol bár drágább, de jó cuccokat adnak.
Meg halkan merem mondani, de ahol mindenből van, ott bár gazdag fajtakínálat van, de a minőség silányabb. Ahol pedig kevesebb a kínálat, ott a minőség jobb. Hát ez egy ördögi kör. De egyszer csak sikerül mindent beszerezni ami kellene.
gyanítottam, mert mint észrevetted, nem vettem a bátorságot, hogy megkérdezzem miért nem mész be egy nagyobb faiskolába?
annak mindig oka van, hogy valaki ráfanyalodik az ilyen szolgáltatásra...tudom, én könnyen beszélek, mert innen Budafokról tíz percen belül több faiskolába is eljutok, meg olyan helyre, ahol mindenféle van.
ennek ellenére én is kipróbáltam egy katalógusos növényházhozszállítást...bebuktam.
Természetesen 1-2 év múlva is beszámolok, vagy leghamarabb tavasszal, hogy élnek-e vagy halnak! Ha 5000-et költök a bokrokra, akkor megveszem egy ultra drága helyen ahol talán-talán minőség is ár-arányos. Vagy ne kergessek ilyen álmot? xd
valószínű, hogy nincs ellenőrzés, a gyenge fizetéssel ilyen munka jár. ... nomegasztán el kell adni a gyengébb, akár hulladék terméket is.... ha reklamál az ügyfél, akkor ő tette tönkre.
szállítottak már házhoz olyan leylandit, aminek az ágvégei szép sárgák voltak... kérdem a szállítókat, en nem beteg? ááá...ez spec.ilyen fajta... nem az volt, csak erős vashiány.
aztán ötezerből sikerült helyrehozni az összes, később feltűnt betegséget is...ma már óriaási fa. erre mondanák: naugye...mit van oda a kedves vevő?
Rendeltem fekete ribizlit, málnát, mézbogyót, szedret.
Szeder: Cserépben van, vizet nem látott...
Málna: 2 tő, a gyökere full száraz, a tövében élő sarj 1 db volt, azt is letörték csomagoláskor.
Mézbogyó: Előbb nem tudtam eldönteni h él v kiszáradt... egy lekeményedett mohás cserépben cérnavékony ágacska lenne. Ez vmi besült valami lehet... Ha ez megmarad tényleg ellenálló faj a mézbogyó.
Ribizlik: A hajtások letörve, de szerencsére akad benne élő szem ami majd kihajthat. A gyökerüket itt is kiszárították...
Összességében: olcsó húsnak híg a leve... Silány nagyon!