Mint az összes kormânyzati szervnèl,igy az NKH- nâl is(legyen az vasut,kozut,vagy eppen repules)kinosan figyeltek a vezetok arra,hogy ne legyen osszeferhetelenseg.
Pl: a gk oktato ne legyen egy szemelyben oktato,es hatosagi vizsgabiztos.
Egyre tobb pelda van arra,hogy a repulos akrobata mutatvanyokat bemutato uj vezeto ala tartozo,"uj"NKH-s dolgozok(tehat hatosagi emberek)szabadidejukben epp oktatnak,tanitanak,papirokat/dokumentumokat hoznak- visznek.
Hogy mi ebben a baj?
Az,hogy hatranyba kerulnek azok a repulos iskolak,akik a hivatali utat betartva adjak be a kerelmeket,kervenyeket.
Ha xy hetfon oktat -mondjuk pl ME-t-kedden pocsetel,alair a hatosagnal,vagy soron kivul atadja a szomszedos szobaba,szerdan meg ismet oktat,es egyuttal kezbesiti a papirokat szemelyesen...oda,ahol szabad idejeben dolgozik.
Mit erez az az ugyfel,aki meg honapokat var?
tudsz olyan személyről,aki munkaidőben hatósági feladatkőrt lát el a Lincoln úti Légügyi hivatalban,de munkaidőn túl pénzért dolgozik a munkáltatója felügyelete alá tartozó repülős karbantartó-üzemeltetető(és/vagy)kiképző vállalkozásban??!!
Szerintem ez legális,vagy mégsem.?
Mondjuk ha Ő oktat,és Ő vizsgáztatna,az biztos nem.
Ha Ő oktat,és egy másik kollega vizsgáztat,az már 'ok'.
De ugyanaz a protokol, ha műszaki téren tevénykenykedik.De nem vagyok jogász,sztem ezt a NKH belső Privat Policy-ja tartalmazza,mit csinálhat és mit nem.