A közlekedés világa kicsiben. Ide jöhetnek az elkészült papírmakettek, akár összerakva, lefényképezve is. Figyelem! Komolytalan, NEM A FÓRUMBA ILLŐ makett feltöltése MODERÁLÁST von(hat) maga után!
Nemrég az ICE mellé jött egy Opera Taurus-os kérés is, megfelelő képanyag hiányában várat magára még néhány napot, addig itt a GySEV 470-es sorozatú 503-as pályaszámú gép, mely Werbelok formájában a híres zeneszerzőről, Wagner-ről emlékszik:
Levél ment :) Jelenleg vidéki állomásokat nézeget, minél elhagyatottabbat. Kezd ősszeállni a kép, valószinü egy gőzös teher, diesel személy mellékvonal lesz, valamikor az 50-es 60-as évekből. Ehez kéne pármütyür, pl faros Ikarus, vagy legalább egy 311-es. Na majd meglátjuk
Elküldenéd nekem ezt a munkalapot? Egyébként, nem tudom, mi van veled meg tatrairrel, napok óta nem hallok felőletek. Éltek még? Vagy mi van? Küldtem nektek egy rakat új makettet, és kívánságokat is várnék tőletek, ha volna. Egyébként a dioráma a másik verzió, ebben a formában is sok mindent lehet kihozni egy adott területen.
Nos, hogy melyik állomás lesz, még nem tudom, elképzelhető hogy valami fikció lesz, de a Déli pályaudvar első vágányáról elhoztam az utolsó (?) Ao pápaszemes kocsit, szintén rendőrségi tartozkodónak. És hogy legyen egy kis fütés, elé állítom a Soproniak előfütőgépét.
Elég érdekes elgondolás, de meglátom mi jön ki belöle. Bár mivel ezeket úgy se lehet mozgásra birni, én inkább egy "állomás és környéke" diórámában gondolkodnék, mint egy komplet asztalban.
Nekem volna épp egy kívánság, bár nem teljesen a vasúti makettek felé irányul, mégis közvetve érinti őket is. A jövő év elején várhatóan elkezdődik a nagy terepasztal modul-projekt és ehhez várnékvágánymezőrajzokat, tereptárgyak elhelyezkedése a vágánymezőben, színes vagy fekete rajzként egyaránt kíváncsi volnék a fantáziádra. Nekem van egy pár, de nem jutok olyan ötlethez, amit teljes egészében én kreáltam volna. Tehát terepasztal tervben kérném a segítségedet és persze a többieknek is fel van dobva a "magas labda" :)
K1 és K2 egyaránt igen, gondolom szívesen látnának tőled vagy bármelyikünktől gőzmozdonyokat és egyéb híres szerelvényeket. Én időközben valamint tegnap este újra alkottam. Ezúttal egy újabb FS teherkocsi készült el, valamint egy olasz konzorcium, a CFI két különböző pályaszámú Taurusa, ez utóbbiak természetesen az 1216-os sorozatú Taurus - mely az oldalon is fent van - átfestései. Az illetékeseknek e-mail formájában elment, szerintem tudják ők ketten, kire gondolok. ;)
Van-e igény az Orient Expressz 2013-as Budapest - Wien - Paris - London szerelvényére?
A szerelvény létezik, páran már meg is kapták tőlem, a kérdés lényege, hogy publikáljam-e, van-e valós igény külföldi expressz vonatra.
(Igérem, a Transzibériai expresszt nem tervezem :D )
K2
Második körkérdés:
Gőzmozdonyokból elég rosszul állunk, eddig ha jól sejtem 3 féle van. Van-e valós igény, akár expressz vagy tehervasúti, netán mellékvonali motorpótlóra?
Könnyebb legyen a válasz, a kérdések betű és szám jelet kaptak, így válasznak elég a " K1 - igen/nem K2 - igen/nem" tetszés szerint.
Most már rákérdezek, a beigért Desiróval senki se találkozott?? Vagy csak én nem kaptam meg? Ha még senki se, akkor neki állok, aztán meglátjuk, ősszejön-e. Magától a homlokfaltól aggodom, akinek van hozzá tippje, ötlete, tanácsa, ne habozzon megosztani.
Jó kis makettek. :) A csörgő modelljét módosítottam már régebben, de nem tudom, hogy a gportálos oldalon fent van-e, úgyhogy inkább
beteszem ide. Bónuszként kaptok egy szintén módosított modellre épített szergejt is. Jó alkotást mindenkinek, ha pedig az összerakott makettekről van kép, akkor töltsétek fel nyugodtan, ne kíméljük a fórumot. :)