Keresés

Részletes keresés

assessmentcenter Creative Commons License 2014.07.31 0 0 12
CsanHan Creative Commons License 2013.09.22 0 0 11

Spielzeugmuseum-ban nem jártatok véletlenül?

Unerwünschter Gast Creative Commons License 2013.09.19 0 0 10

Salzburgban szerintem érdemes megnézni a várat. A vár tövéből felvonóval lehet felmenni. Érdemes minél korábban menni, mert a néha nagyon hosszú sorok vannak. gyakorlatilag két múzeum van a várban. A beléptetőrendszer figyeli, hogy hányan jönnek ki és hányan mennek be. Az adott retületen meg van szabva, hogy mennyen lehetnek benn és annak megfelelően engednek be. Az egyik múzeumban van AudioGuide. Ha jól emlékszem, magyar nyelvű nincs.

Szerintem ez egy 2-3 órás program minimum.

Előzmény: CsanHan (9)
CsanHan Creative Commons License 2013.09.18 0 0 9

Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásaitokat! Nagy segítséget jelent nekem a tervezgetés során...

Sajnos hétközben nem jutok oda, hogy tanulmányozzam az ajánlott lehetőségeket, illetve az információkat, de a hétvégére beterveztem....

Ha eszetekbe jut még a témával kapcsolatban valami, akkor örömmel veszem, ha megírjátok... :-)

pizo Creative Commons License 2013.09.18 0 0 8

Értem.

Zoli

Előzmény: Unerwünschter Gast (7)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2013.09.18 0 0 7

Én meg erre gondotam:

http://www.salzburg.info/en/sights/excursions/cable_car_untersberg

Mivel 18 órakor zárt, ide már nem jutottunk el. Ez az Unterbergbahn, innen állítólag nagyon szép a kilátás a városra.

Előzmény: pizo (6)
pizo Creative Commons License 2013.09.17 0 0 6

A salzburgi várba is megy fel egy fogaskerekű, de én a tónál lévő libegőről beszéltem.

Zoli

Előzmény: Unerwünschter Gast (4)
Big big fish Creative Commons License 2013.09.17 0 0 5

Szia!

Nem tudom mennyire férne bele az időtökbe (nekünk a 4 napos salzburgi városnézésünkbe belefért), gyerkőcökkel jó program lehetőség Salzburgban a Természet Háza. Igaz mi gyerkőc nélkül voltunk, de még nekünk is nagyon tetszett.

http://www.salzburg.info/hu/sights/top10/a_termeszet_haza

http://www.hausdernatur.at/admission-hours-entrance-fees.html

Előzmény: CsanHan (-)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2013.09.17 0 0 4

Salzburgban nem ajánják turistáknak az autózást. Van pár P+R parkoló. A napi 10 Euro parkolási díjban benne van, hogy aznap 5 személynek a parkolójeggyel ingyenes a tömegközlekedés Salzburgban.

Mi az autopálya melletti vásárterület parkolójában álltunk meg ( Messegelände).

Ugyanez benne van a SalzburgerlandCard-ban is. ( 1 nap).

Ebből mi a parkolótól a belvárosba és vissza utat vettük igénybe. A többi gyalog volt.

De úgy néztem, benne van a buszjárat az elöbb említett(?) libegőhöz is. (A kártyával ingyenes a libegő.)

Unerwünschter Gast Creative Commons License 2013.09.17 0 0 3

Az elöbb írtam egy hosszút, de timeout miatt elszállt. Most csak röviden.

Mi vettünk SalzburgerlandCard-ot. 59 Euro per koponya ( 15 év felett). Ezzel sok helyre ingyen lehet bemenni. Neten megvan a teljes katalógus ( kb. 199 hely).

Veszélye, hogy ez elvisz a listán lévő helyek felé.

Előnye, hogy csak egyszer szívja a fogát az ember, utána már nem fontolgatja, hogy bemenjen. Mi kb. 120 Eurónyi belépőt hoztunk ke belőle. ( 10-20 Euro/fő nem kirívóan magas belépőár).

All that Jazz Creative Commons License 2013.09.17 0 0 2
pizo Creative Commons License 2013.09.17 0 0 1

Városnézés a tóról hajóval, és a Schmittenhöhére a libegővel (Bergbahn) felmenni.

Üdv. Zoli

3x_ Creative Commons License 2013.09.17 0 0 0

Ha autóval vagytok és elromlik az idő (amire minden esély megvan, ilyenkor bizony már esős), akkor ajánlom az Alpenzentrumot Mittersillben, itt nagyon érdekes kiállítások és filmvetítések vannak, többek között 3D-s film, ahogy a sas látja az Alpokat, évekkel ezelőtt nagy élmény volt.

http://www.hohetauern.at/en/highlights/2012-07-12-09-24-27/1141-copy-of-nationalparkzentrum-mittersill.html

CsanHan Creative Commons License 2013.09.17 0 0 topiknyitó

Október végén családommal (férjem és 5, illetve 12 éves gyermekem) néhány napra Ausztria ezen csodálatos részére szeretnénk ellátogatni. A szállásunk Raurisban  lesz. Onnan szeretnénk kirándulni egy-egy napon Salzburgba, illetve Zell am Seebe.

Örömmel venném, ha megosztanátok velem ezen városokkal kapcsolatos tapasztalataitokat, élményeiteket, illetve javaslataitokat, hogy mi az, amit két gyerkőccel feltétlenül érdemes lenne megnéznünk.

Előre is köszönöm hozzászólásaitokat! :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!