Keresés

Részletes keresés

Anjali Sharma Creative Commons License 2014.05.20 0 0 49

This is very useful information shared here. I am really thankful for this.

http://www.99th.co.in

Dr.Drake.Ramoray Creative Commons License 2014.03.02 0 0 48

Sziasztok, ha minden igaz, mi is csatlakozni fogunk pár héten belül a népes táborhoz, és éppen ezért van egy dilemmánk: Babe vagy Fresyderm?

Ha valakinek lenne tapasztalata egyikről, másikról, kérlek osszátok meg. Nagyon szépen köszönjük! 

Törölt nick Creative Commons License 2014.02.13 0 0 47

Ennyi  minden kéne ahhoz hogy a gyereket szülés után beiktassák?

Szegény én :D

Előzmény: LatteO (44)
LatteO Creative Commons License 2014.02.12 0 0 46

Köszi a javítást, ha van más is akkor kérlek írd le.

Sajnos a topik haldoklik, de ha valaki rákeres talán segítséget lel benn.

Előzmény: Sirakava (45)
Sirakava Creative Commons License 2014.02.11 0 0 45
Kedves Latteo!

Koszonjuk az osszefoglalot, nem olvastam vegig, de mar a elejen is vannak teves informaciok (Pl eredeti hazassagi akvi kivonat megfelelo, tovabba nem kell nyilatkozni a potszabirol sem, mert az is jar mindket szulonek stb).

Asszem, ez a topik elsullyedt, mar csak a hirdetesek vannak... :/
Előzmény: LatteO (44)
LatteO Creative Commons License 2014.02.11 0 0 44

Papáknak :)

Baba – Mama teendők

• 90 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi nyilatkozat (elvileg ingyenes)
  • orvosi igazolást kell beszerezni a terhességi állomány vételről (doktornő vagy háziorvos - munkáltatónak leadni, de CSAK A MÁSOLATOT!)
  • Babaszületési anyakönyvi kivonat (önkormányzat – mama iratai, korházi zárójelentés)
  • Lakcímkártyát az önkormányzat (automatikusan, ha minden igaz) kiállítja
  • TAJ szám. OEP területi kirendeltsége, Budapesten Fővárosi és Pest megyei Egészségbiztosítási pénztár.Ami ehhez kell:

Apa személyi igazolvány

Apa lakcímkártya

Apa Taj kártya

Anya személyi igazolvány

Anya lakcímkártya

Anya Taj kártya

Anya adókártya

Anya utolsó havi bankszámla kivonat (összegeket ki lehet takarni)

Terhességi állományba vételi igazolás

Anya kórházi zárójelentés

Anya kórházi keresőképtelenség igazolás (10-es kód)

Anya terhes gondozási részvételi igazolás (kórház állítja ki kismamakönyv alapján)

Babaszületési anyakönyvi kivonat

Baba zárójelentése

Baba lakcímkártya

• Adószám. APEH – ingyenes
  • Egyszeri anyagi támogatás Magyar államkincstár Budapesti és Pest megyei Regionális igazgatóság. Igazolást megszerezni!! Nyomtatványra a mama aláírása kell. Mama személyi igazolványa is kell és bankszámlakivonat. Terhesség alatt is beszerezhető !!!
  • Családi pótlék
  • Terhességi gyermekágyi segély (TGYÁS) OEP területi kirendeltsége, Budapesten Fővárosi és Pest megyei Egészségbiztosítási pénztár II. számú ügyfélszolgálat. Nyomtatvány Terhesség alatt is beszerezhető !!!   Nyomtatvánnyal el kell menni az Anya munkáltatójához kitöltetni/pecsét.
  • Apa munkaidő kedvezmény 5 nap
  • Gyermekek után járó pótszabadság Anya munkáltatójához igazolás anya nem veszem igénybe. Apa munkáltatójához igazolás apa igénybe veszem.
  • GYED OEP területi kirendeltsége, Budapesten Fővárosi és Pest megyei Egészségbiztosítási pénztár II. számú ügyfélszolgálat. TGYÁS lejárta előtt (!!) Anya munkáltatójához bevinni a nyomtatványt kitöltetni/pecsét. Anya magánnyugdíj pénztári belépését igazoló záradékolt belépési nyilatkozat kell. 
  • GYES Magyar államkincstár Budapesti és Pest megyei Regionális igazgatóság  - GYED lejárta után (baba 2 éves)

Útiterv

Várandóság alatt:

1. Házassági anyakönyvi kivonat, egyszeri anyasági támogatás, családi pótlék, TGYÁS, GYED, formanyomtatványokat beszerezni!
  2. Védőnő látogatási igazolás (4x). Orvosi igazolás terhességi állományba vételről szóló rózsaszín igazolás (fénymásolat Anya munkáltatójának mielőbb !!)

Kórház után:

1. Kórházi orvostól elkérni:

Mama zárójelentés,

Baba zárójelentés,

Mama keresőképtelenségi kódja 10-es kód,

Védőnő látogatási igazolás,

1. Születési anyakönyvi kivonat az Önkormányzattól
  2. Anya munkáltatójához: TGYÁS-hoz szükséges foglalkoztatói igazolás. GYED-es papírokat is aláíratni.
  3. OEP területi kirendeltsége, Budapesten Fővárosi és Pest megyei Egészségbiztosítási pénztár

I. számú ügyfélszolgálat -  TAJ szám

II. számú ügyfélszolgálat - TGYÁS

1. APEH – Adószám
  2. Magyar államkincstár Budapesti és Pest megyei Regionális igazgatóság - Egyszeri anyagi támogatás
  3. Apa munkáltató – pótszabadság
  4. GYED - TGYÁS lejárta előtt!!
  5. GYES - GYED lejárta után (baba 2 éves)

Sirakava Creative Commons License 2014.02.09 0 0 43

Mirapanna!

Gondolom, már megszületett a kistesó.. hogy vagytok? Milyen volt a szülés? Hogy telnek azóta a napok? Kis ízelítőt kérünk szépen! :o)

Eszter, lassan ti is a finishben... hogy vagytok?

Linda...?

Nálunk minden rendben - a szokásos nyavajákat leszámítva. Mondjuk már egyre kevésbé bírom, valahogy elfogyott az erőm, a hosszú sétákat és álldogálásokat nem bírom.

Készülődés egyelőre annyiban kimerült, hogy a kisruhák nagy része mosva-vasalva, szekrénybe bepakolva. Még a kiságyakat kell majd összerakni, beüzemelni, kicsit áttologatni ezt-azt a nappaliban, na meg persze a kórházi pakkot összerakni. De az valahogy nálam mindig nagyon eltolódik.. :o)

Most vagyok amúgy 33+4.

Buba.* Creative Commons License 2014.02.08 0 0 42

Kedves Anyukák!

Korábban én is tagja voltam az egyik itt lévő topic-nak (2009/2010-es babák)

3 kislány édesanyja vagyok. Legnagyobb lányom 4, középső lányom 2 éves, a család legkisebbike 6 hónapos.

Már jó ideje a család központi részévé váltak a pelenkák és a babaápolási kellékek.

Így nem is volt kérdés,mikor férjemmel vállalkozni kezdtünk,hogy pelenka webáruházat nyitunk.

Webáruházunkban márkás, valamint I. osztályú PRÉMIUM kategóriás valamint ÖKO és Svájci pelenkákat, babaápolási kellékeket forgalmazunk.
Legfontosabb számunkra,hogy kedvező áron jussanak hozzá vásárlóink termékeinkhez. A megrendelt termékeket akár INGYEN házhoz szállítjuk!!!
Folyamatos akciókkal várjuk régi és leendő vásárlóinkat!
www.bubababa-pelenka.hu
www.facebook.com/bubababawebaruhaz

Látogassatok el weboldalunkra, faceboo-on is keressetek meg minket, ahol hamarosan útjára indítjuk második nagy nyereményjátékunkat.

További jó babázást kívánok mindenkinek!

Üdvözlettel:

Buba-Baba Webáruház

Nyusszi11 Creative Commons License 2014.01.26 0 0 41

Sziasztok! Kislányom 2013. október 31-án született...Veleszületett csípőficama van. Jelenleg Pavlik-kengyele van, de most azt mondta a győri Ortopéd orvosunk, hogy ő nem tudja tovább vállalni, menjünk Pestre az Ortopédiai Klinikára, valószínűleg műteni kell... Facebbokon is létrehoztam egy csoportot, aki sajnos érintett, kérlek csatlakozzon, és segítsük egymást a tanácsainkkal, tapasztalatainkkal!

https://www.facebook.com/groups/239114769593371/?fref=ts

Segítsünk egymásnak!!!

Sirakava Creative Commons License 2014.01.07 0 0 40

Augmentin duo-t kaptam végül (amit a háziorvos szerintem csuklóból felírt volna, ha rendelt volna), de tegnap a nőgyógyász is mondta, hogy ezt simán lehet szedni.

Mert végül elmentünk hozzá, megvizsgált, mondta, hogy nem vészes a külső méhszáj, sőt, természetes 3. terhességnél, hogy kicsit lazább. De a belső legalább jól megtarott, zárt. De ennek így semmi jelentősége, rákérdeztem a felfertőződésre, arra is azt mondta, hogy nem nagyobb így sem annak az esélye.

Szóval megnyugodtam.

Ti meg már nagyon a finishben!

Én eddig főleg nyáron, kora ősszel voltam terhes, úgyhogy ez a cipőmizéria még nem volt kérdéses nálam, bár nem is dagadtak nagyon.

Most csak azt nem tudom, hogy fogok hajlongani a végefelé, eddigi terhességeimnél sima belebújós cipőkben tudtam menni még szülni is..

Előzmény: mirapanna (39)
mirapanna Creative Commons License 2014.01.06 0 0 39

Sziasztok! Szia Sirakava!

BÚÉK Nektek is! :)

Ez a hörgőgyulladás elég durván hangzik... Kellett/lehetett rá vmi gyógyszert szedni? A dokiddal beszéltél azóta erről a nyitott külső méhszájról? Az ügyeleten nem mondtak rá semmit?

Mi jól vagyunk, 36hét2nap, de ha vki megkérdezi, hogy mikor szülök, csak azt tudom válaszolni, hogy remélem másnap.

Gyönyörűen vizesedek, bár ez a múltkor is így volt, csak akkor majdnem nyár, papucs stb. Most meg hiába próbálgatom a téli cipőimet, egyik sem jön rám.

Ünnepek alatt volt még gyorsan színház, mozi, azt hiszem kezdek pánikolni, a pár hét múlva következő 2 gyerekes bezártságtól :)

Holnap megyek az első CTG-re, meg a szülésznővel is találkozom. 'Kicsit' elhúztam az időt, úgyhogy remélem szimpatikusak leszünk egymásnak :)

Előzmény: Sirakava (38)
Sirakava Creative Commons License 2014.01.05 0 0 38

Sziasztok!

Búék, már ha jár errefelé valaki.. :o)

Mi jól vagyunk most már (volt az ünnepek alatt egy fincsi hörgőgyulladásom), közben betöltöttük a 28. hetet, voltunk 4D-n is szombaton.

Állítólag a külső méhszájam egy ujjnyira nyitva (ezt az ügyeleten mondták, mikor a köhögésem miatt jártunk ott), nem tudom, ennek van-e jelentősége különösebben.

Fura, már "csak" 3 hónap van hátra, illetve már annyi sem. :o)

Sirakava Creative Commons License 2013.12.10 0 0 37

Sziasztok!

Közben én túlvagyok a cukorterhelésen, az eredmény tökjó lett: éhgyomri 4,6, a 2 órás 5 valamennyi. Állítólag a vérképem is rendben van, de jövőhéten megyek a doktornőhöz, ott megkapom a leleteket is.

Egyeztettem 4D ultrahangot is, már csak jövőre, de akkor 28 hetes leszek, remélem, minden jól látszik majd.

Ezen kívül sok újság nincs.

Most második este érzek furaságot: a hasam és mellkasom közti rész olyan furán nyom, nehéz.. ez valami keményedés lenne? Nem tudom, mert sosem volt. Szóval estére olyan "nehéz" lesz a hasam..

Ti hogy vagytok?

mirapanna Creative Commons License 2013.11.29 0 0 36

Sziasztok!

Köszi a befogadást! :)

Dkeszter, én is mindíg kivagyok nap végére. Gyakran gondokodom azon, hogy hogy dolgoztam végig az első terhességet, vagy mitől lettem ennyire 'puding'. Sajnos a helyzet nálunk is hasonló, az egyik nagymama mozgássérült, a másik meg nem nagyon érzett rá a dologra, szóval inkább nekünk kell őket segíteni... Bár a legkritikusabb időszakon azt hiszem túl vagyunk, mert a páromnak október elején el kellett utaznia Amerikába 5 hétre. Na az durva volt, nem is igazán tudom hogy éltük túl. Persze azóta itthon van, és szinte mindíg késő estig dolgozik, néha 7végén is, de mi ez ahhoz az 5 héthez képest. :)

Egyébként én próbálok a 7 több napjára is programot szervezni, mert 2 nap program után látványosan könnyebben megy a 3. adott esetben itthon. Míra is nagyon cuki és nagyon jó kislány, egy szavam sem lehet rá. Inkább magamon érzem, hogy sokkal türelmetlenebb vagyok, mint kellene. Sokszor van lelkiismeretfurdalásom, hogy nem kellett volna úgy rászólni, ahogy rászóltam. Mostanában folyton szaboltálja, ha próbálom rendberázni a lakást, vagy ha ebédet főznék. Közben meg néha olyan jól eljátszik egyedül, persze általában mikor indulnunk kéne vhova, és akkor jön a: "Jóóó, megyek, csak még megépítem ezt a tornyot!" :D

Vizsgálatokkal kapcsolatban együttérzek, nálam is folyton jönnek az újabb és újabb problémák. Eddig sem voltam nagy orvoshoz járó, de most már egyenesen elegem van.:( Ráadásul Mírával szinte semmi gondolm nem volt a terhesség alatt. De szerencsére babó nálunk is teljesen rendben van, csak engem tesz tönkre :)

Jövő7en megyekmég utoljára az istenhegyire (én is HK-hoz), de csak egy élméy uh-ra, hogy ilyen is legyen, ez kell a lelkemnek!

Előzmény: dkeszter (33)
dkeszter Creative Commons License 2013.11.28 0 0 35

Az első vérvételnél kiderült, azóta nézik 4 hetente. Nem olyan nagy vész, csak macera. A babát nem veszélyezteteti, csak ha netalántán transzfúzióra szorulnék szülés után, csak választott, szűrt vért kaphatok.

Előzmény: Sirakava (34)
Sirakava Creative Commons License 2013.11.28 0 0 34

Szia Mirapanna, üdv itt!

Eddig te vagy az első a sorban.. :o)

Dkeszter, uhhh, sajnálom..

De ez az ellenanyag-dolog mikor derült ki? Mert nekem volt a 12. hét körül egy vérvétel, amikor is nézték (én negatív vagyok), a következő ellenanyag vizsgálat meg csak valamikor a 28-30. hét környékén lesz..

Sajnos cukros lötty lesz, remélem, nem kell ismételni, mint Bertonnál - vele az első próbálkozásnál kihánytam..

Előzmény: dkeszter (33)
dkeszter Creative Commons License 2013.11.28 0 0 33

Szia Mirapanna,

gratulálok! :) Üdv itt! :) Megkérdezhetem, hogy Te hogy bírod a így, terhesen a 2,5 évesed mellett? Azért kérdezem, mert én sokszor katasztrofálisan kivagyok, nincs nagyszülői segítségem, férjem legtöbbször estig dolgozik, és őrülten fárasztó a 2 éves lányommal végigvinni a napokat. Különben nem problémás gyerek, inkább egy kis anygal, csak irtóra elfáradok mellette.

Sira, cukros löttyös terhelés lesz vagy reggelis?

Nálam meg az van, hogy ahány vizsgálat, annyiszor találnak valamit.... :( Először is szúrnom kell véralvadágátlót trombophilia miatt, aztán ellenyagot találtak a véremben, járhatok 4 hetente a vérellátóba vérvételre. Most vérszegény lettem, arra kaptam vasat, azt meg nem bírja a belem. :) Ugye van ez a méhlepény tapadási rendellenesség, ami még mindig megvan, plusz legutóbb (23 hetesen voltam) azt mondta a dokim, hogy meg is van rövidülve a méhnyak (2000-esre), bár nem tudjuk, hogy előtte milyen volt, vagyis, hogy nem ennyivel kezdtem-e eleve a második terhességet (ezt nem mondta, csak az én fejemben fordult meg).

Most meg kiderült, hogy pajzsmirigy alulműködésem is lett (sosem volt gond a pajzsmirigyemmel), most arra is hormont kell szedni a terhesség végéig.... :)

De a lényeg, hogy a baba rendben van, szép, és szépen fejlődik... :)

mirapanna Creative Commons License 2013.11.28 0 0 32

Sziasztok!

Ha lehet még, csatlakoznék :)

31 hetes vagyok és január végére várjuk a hugit. Van  egy 2,5 éves kislányom.

Sirakava Creative Commons License 2013.11.25 0 0 31

Sziasztok Kismamik!

Hogy vagytok? Nálunk mondhatni eseménytelenül telnek a napok, hetek. Jövőhétre van időpontom cukorterhelésre, de semmi egyéb.

Gyomor ég, szeméremcsont, keresztcsont fáj - szóval ezen a téren semmi változás. Picurka  meg egyre inkább mozog, nna azért nagy bandázás még nincs odabenn. :o)

Szembeszomszédunknál napokon belül megérkezik a negyedik, kíváncsi vagyok, milyen élmények lesznek. :o)

Ekta Taneja Creative Commons License 2013.11.13 0 0 30

Very useful information. Thank you for sharing it.

Thanks

http://www.99th.in

Előzmény: Sirakava (2)
Sirakava Creative Commons License 2013.11.12 0 0 29

Pont tegnap voltam megnézni egy órát. Vagyis tornáztam. :o) Most érzek is kis izomlázat derék-tájon.. 

Mit csinálsz az Istenhegyin 13 hetesen? Vagy ez lesz a "nagy" uh? Tesztet csináltok valamilyet?

Szerencsére a gyerekeim nem nagy súlyúak, így azért megemelem őket, ha kell. Lili még mindig nincs 13 kiló...

Előzmény: Linda2008 (28)
Linda2008 Creative Commons License 2013.11.11 0 0 28

Sziasztok!

Sirakava: a Mayat nem nézted? Én oda szeretnék majd menni, van kismama tornájuk, de még mindig elég sokat vagyok rosszul. Bár némileg már javult, de még mindig nem tökéletes. Pedig a héten már én is a 13. hetet töltöm.

23 kiló? Az enyimlány majdnem egymagában annyi :-) 21 körül van - ehhez jön még a közel 14 kilós öccse. Hétvégén a Lidlben két kocsival mentünk vásárolni, és apja rakta be a lányt - ha  egyedül lettem volna, akkor jött volna szépen gyalog - és a végén nekem nyújtózkodott, hogy vegyem ki - mondtam, hogy szó sincs róla, mert nagyon nehéz már. Nem terhesen kikaptam volna, de ilyeneken most már nem kockáztatnék...

Jajj, a mozgásokat úgy várom már én is!

Dkeszter: Te azért kíméld magadat!!!

Szerdán megyek az Istenhegyire, jajj de várom már! Pedig a múlt héten a saját dokim is megmutatta a Kisborsónkat, aki már nem is olyan kicsi és cukin integetett, de ennek ellenére várom, hogy HK is megnézze és megmutassa :-)

Előzmény: Sirakava (25)
Sirakava Creative Commons License 2013.11.09 0 0 27

Ú, nem tudtam, hogy ilyen komoly is lehet..  Drukkolok, hogy ez ne legyen gond!

Sajnos a gyerekeket nem lehet nem emelgetni.. még az én 4 évesem is van, hogy kéri, vegyem fel reggelente, mikor jövünk le a lépcsőn - persze úgy, hogy Berton már a kezemben van. Régebben felkaptam őt is, de most azért inkább nem kockáztatom meg a 23 kilót egyszerre. :oP

Előzmény: dkeszter (26)
dkeszter Creative Commons License 2013.11.08 0 0 26

A bizonytalanul érzett mocorgás is mocorgás... :) Örülök, hogy rendben vagytok.

Nem korai nyílást okozhat a méhszájra lógó méhlepény, hanem a méhösszehúzódások veszélyesek rá. Minden méhösszehúzódás hat a belső méhszáj izomzatára, és ha ilyen tapasádi rendellenességből kifolyólag a méhlepény egy része is ott van, akkor arra is hatással van, csakhogy a méhlepény erre nagyon-nagyon érzékeny, bármelyik méhösszehúzódásra elpattanhatnak benne erek, bevérezhet és az a rész elhalhat, leválhat. Ami meg azért baj, mert a baba abból él és táplálkozik. Szerencsére nekem csak egy kis része lóg oda (van olyan is, hogy a méhlepény teljesen fedi a méhszájat, na akkor kórházban fekvés van végig), így a nagyon-nagyon nagy bajra kicsi az esély, de azt mondta a dokim, hogy bármikor vérzés van, azonnal mentő/kórház.

És minden méhösszehúzódást okozó tevékenységet kerülni kell, mint pl. az emelgetés.

Lepényleválás esetén egyébként vége a terhességnek is. Részleges leválás esetén (ami nálam megtörténhet) onnantól kezdve kórház.

De, szerencsére ez még változhat, ahogy nő a méhem, az Istenhegyin is ezt mondta HK és a saját dokim is. 

Előzmény: Sirakava (25)
Sirakava Creative Commons License 2013.11.07 0 0 25

Sziasztok!

Én most vagyok 20 hetes, és még mindig csak bizonytalanul érzem a mocorgást.. Mondjuk mellső falon tapad a lepény, ami állítólag tompít sokat. (Eddig mindig így volt...)

dkeszter, ez a rálógó lepény ilyen veszélyes? Korábbi nyílást okozhat vagy mi az oka, hogy ennyire kímélned kell magad?

Én még csak most nézelődök torna ügyben, a közelben (gyalogtáv) nem sok lehetőség van, de amire tudnék menni, pont zenebölcsi idejében van. Vagy a péntek délután, ahogy látom..

Tegnap elmentem a korábban foglalt uh-ra a kórházba. Éppen a doktornőm vizsgált, ő is mindent rendben talál és még mindig kislánynak látszik. :o)

Előzmény: dkeszter (22)
dkeszter Creative Commons License 2013.10.30 0 0 24

Kínai naptár nekünk eddig 0%....

Előzmény: Sirakava (21)
dkeszter Creative Commons License 2013.10.30 0 0 23

Szia Linda! :)

Gratulálok a babához! :) Rókakergetéshez együttérzésem, most nálam is ez volt, a 12. hét után sokkal-sokkal jobb lett, de teljesen a 20. héttől múlt el. De a 12. hét után már csak annyi maradt, hogy ha ebéd után le akartam dőlni egy kicsit, akkor rosszul voltam.... :D Ha függőleges helyzetben maradtam, akkor nem volt semmi bajom. :-0

Előzmény: Linda2008 (19)
dkeszter Creative Commons License 2013.10.30 0 0 22

Örülök, hogy minden rendben van, és nagyon gratulálok a kisasszonyhoz! :) Remélem, azért ez így most eléggé megnyugtató!

Hú, én már nagyon-nagyon korán éreztem a magzatmozgást, de ez a lányommal is így volt, szerintem az egyszálbélúségemnek (is) köszönhető.

Nálunk minden rendben, vasárnap töltöttem be a 21. hetet. Illetve ez a belső méhszájra rálógó méhlepény aggaszt egy kicsit, tegnap pl. azt mondta az orvos, hogy egyáltalán nem szabadna emelgetnem, gyakorlatilag egyszer sem emelhetném meg Lilit, mert bármikor bevérezhet az oda lógó lepény rész, és leválhatnak darabok. Mondtam, hogy 2 éves gyerek mellett ezt nem tudom megoldani, azt mondta, hogy pedig muszáj lenne..... :(

Meg nem sportolhatok, pedig Lili öt hónapos kora óra járok heti 2X tornázni, mondjuk ez a legkevesebb.... Illetve óvatos szex....

Szóval kicsit bennem van a frász, de remélem, hogy nem lesz semmi gond.

Előzmény: Sirakava (18)
Sirakava Creative Commons License 2013.10.27 0 0 21

Hehe, egyelőre csak ismerősök vagyunk itt :o)

Nos, nálunk ez a kínai naptár 100%-osan bejött, háromszor is. (Csak nehogy aztán pofára essünk...) :D

Előzmény: Linda2008 (19)
Linda2008 Creative Commons License 2013.10.27 0 0 20

He-he... kínai fogantatás naptár... nálunk egyelőre 50%-os... a fiamnak lánynak kéne lennie :-)

Előzmény: Sirakava (7)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!